You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Botswana met Projects Abroad

Overzicht

Projects Abroad volunteers enjoy a sunset during their free time in Botswana Vrijwilligers op het natuurbehoud project in Botswana kunnen kennismaken met bijzondere wilde dieren

  • Hoofdstad: Gaborone
  • Project locatie: Wild at Tuli
  • Project duur: 1 week
  • Accommodatie: Tenten in het natuurpark
  • Toeristische trekpleisters: Natuurreservaten, Okavango Delta, Makgadikgadi zoutpannen

Vrijwilligerswerk in Botswana met Projects Abroad is een geweldige mogelijkheid voor iedereen die graag in de natuur verblijft en tegelijkertijd een positief verschil wil maken. Botswana is een land in zuidelijk Afrika en staat bekend om de prachtige flora en fauna, de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) en de bijzonder oude baobab bomen. Een groot deel van het land van Botswana heeft tot doel om de natuur en de dieren te beschermen in hun natuurlijke omgeving.

Vrijwilligerswerk in Botswana

In Botswana kun je vrijwilligerswerk doen en zo een positief verschil te maken op het gebied van naturubehoud

Projects Abroad runt in Botswana het Natuurbehoud project – Afrikaanse Bush in het Wild at Tuli natuurreservaat. Het reservaat is gelegen in het centrale Tuli block in Botswana, een afgelegen gebied in het oosten van het land, tegen de grens met Zuid-Afrika. Er wonen nauwelijks mensen in het Tuli block en het gebied bestaat grotendeels uit beschermde natuurgebieden waar wilde dieren vrij kunnen rondlopen en rondtrekken, zonder dat zij geplaagd worden door hekken.

Vanwege de droogte, verwoestijning en de toenemende dreiging van stropers, is het een steeds grotere uitdaging om de wilde dieren in dit gebied te beschermen. Daarom zijn vrijwilligers hard nodig om de Afrikaanse dieren en planten te beschermen in hun natuurlijke habitat. Vrijwilligers helpen bij allerlei verschillende natuurbehoud activiteiten, waaronder het tracken van dieren, anti-stroperij maatregelen, milieukundige onderzoek en het aanleggen van dammen of watergaten voor de dieren.

Algemene informatie over Botswana

Wilde dieren, zoals olifanten, kunnen een bezoek brengen aan het Wild at Tuli reservaat

Botswana is een land in zuidelijk Afrika, ingeklemd tussen Zimbabwe, Namibië en Zuid-Afrika. Het landschap wordt voornamelijk bepaald door de Kalahari woestijn en de Okavango Delta, waardoor er ontzettend veel dieren- en plantensoorten voorkomen.

Hoewel Botswana een kleine bevolking heeft, bestaat de bevolking uit groepen met verschillende talen en culturen. De meeste mensen spreken Engels of de nationale taal, Setswana. Maar je komt ook allerlei andere talen tegen, zoals Sindebele, Kalanga, Kgalagadi, Afrikaans en enkele andere dialecten.

Eén van de manieren waarop je een cultuur beter kunt leren kennen, is door hun lokale keuken te proberen. Net als vele gerechten in andere Afrikaanse landen bestaat de basis voor een maaltijd in Botswana vaak uit mais en vlees. Het traditionele gerecht heet Seswaa, een vleesstoof met polenta of pap, maar de meer exotische Mopani wormen zijn ook erg geliefd.

Reizen en toerisme in Botswana

Botswana heeft een van de meest bijzondere landschappen ter wereld en is nog grotendeels onaangetast door mensen. Breng een bezoek aan de grootste inlandse delta ter wereld of de zoutpannen en geniet van de ongerepte natuur. Je kunt deze activiteiten combineren met een bezoek aan de verschillende natuurreservaten in de omgeving en neem samen met andere vrijwilligers deel aan een safari. Ook is het heerlijk om van de rust en stilte te genieten en te relaxen bij de lodge, te kamperen onder de sterren, de volle maan te bekijken en te genieten van de fantastische zonsondergang die Botswana te bieden heeft.

PROJECTEN IN BOTSWANA:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲