A group of volunteers helps with conservation work in Botswana for teenagers

Groepsreis dierenbescherming en natuur in Botswana voor jongeren

Werk in een natuurreservaat in het hart van Afrika en help mee in het beschermen van dier en natuur

In een oogopslag

Ga op groepsreis dierenbescherming en natuur in Botswana en werk met andere jongeren in het beschermen van dieren en het lokale ecosysteem. Je verblijft in het prachtige reservaat, omringd door de wilde natuur en experts in natuurbehoud. 

 

Help mee in het beschermen en onderhouden van olifanten, luipaarden, leeuwen, giraffen en nog veel meer andere dieren in het reservaat. Je krijgt de dieren allemaal te zien in hun natuurlijke habitat.

 

Deze ervaring is eentje om met trots toe te voegen aan jouw CV en is een ijsbreker tijdens job interviews.

 

In het weekend ga je op wandelsafari en leer je over lokaal handwerk

 

Het reservaat ligt vlak bij de Limpopo rivier waar je verblijft met jongeren van jouw leeftijd en het toezicht van onze medewerkers.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een groepsreis dierenbescherming en natuur in Botswana voor jongeren geschikt voor mij?

Wil je een carrière in natuurbehoud? Heb je een passie voor de natuur, dieren en het beschermen van het milieu? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen, we leren je alles wat je moet weten over dierenbescherming en de natuur in Botswana.

Je werkt samen met natuurbehouders die een passie hebben voor het milieu en hun hele leven toewijden aan de Afrikaanse fauna en flora. Ze zijn jouw gidsen en ondersteuning om ervoor te zorgen dat alles altijd vlot en veilig verloopt.


Deze groepsreis is voor jongeren tussen 15 en 18 jaar, met een dag tot dag schema om zoveel mogelijk bij te leren tijdens jouw verblijf op het project.


Je gaat niet alleen je handen uit de mouwen steken, maar je helpt ook mee in het onderzoeken van de dieren. Je leert nieuwe vaardigheden aan van de lokale experts en je doet praktisch werk. Dit kun je achteraf met trots toevoegen aan jouw CV of vermelden tijdens sollicitatiegesprekken, een echte ijsbreker!

Projects Abroad volunteers help with vital elephant conservation work in Botswana on our placement for teenagers

Jouw werk kun je onderverdelen in vijf categorieën:


Bouw drinkplaatsen en dammen voor de dieren


Water is een schaarste in het zuiden van Afrika. Als vrijwilliger op het natuurbescherming project in Botswana help je in het bouwen en herstellen van drinkplaatsen en regenwatertanks. De tanks zorgen ervoor dat er in het allerdroogste seizoen voldoende reserves zijn om de dieren te voorzien van drinkwater.  


Onderzoek en verzamel gegevens over de dieren in het reservaat


Het Tuli reservaat huist een grote variatie aan wilde dieren en dat maakt het gebied net zo uniek. Het is een belangrijk onderdeel van het project om op de hoogte te zijn van de groei van de populatie en de verplaatsing van de kuddes in het park. Daarom help je ook mee in het onderzoek hiervan, verzamelen van de gegevens en opvolgen van de dierensporen.


Verwijder strikken en ga op anti-stroperij patrouilles


Botswana krijgt veel te maken met illegale stroperij van de dieren. Je helpt mee om de stropers halt toe te roepen in het Tuli gebied. Je gaat er samen met de lokale experts op uit om strikken rondom het reservaat te verwijderen. We verwijderen honderden snaren die de levens van de dieren in het park redden.


Installeer verborgen camera’s


Dieren zijn het meest actief tijdens de nacht, het is daarom een gewoonte om camera’s te installeren om het gedrag te observeren. Je helpt mee in de installatie van deze camera’s.


Dankzij de camera’s hebben we sommige soorten voor het eerst kunnen spotten. Zo konden we een baby bruine hyena zien, een honingdas, luipaard en aardvarken spotten. Dit is het bewijs dat onze inspanningen een leefbaar milieu behouden voor deze prachtige dieren!


Werk met jongeren van over de hele wereld


Je maakt nieuwe vrienden, leert elkaar nieuwe dingen bij en ontdekt de verschillen in culturen en gewoontes. Tijdens jouw vrije tijd kun je er samen op uit en de Afrikaanse savanne ontdekken!

Wie zijn onze projectpartners?

We werken samen met het reservaat in Botswana.

 

Het reservaat is eigendom van Dr Helena Fitchat en Judi Gounaris, twee gepassioneerde natuurbeschermers. Ze hebben een hart voor dieren in het wild in Afrika en de ecosystemen.


Waar in Botswana ga ik werken?

The Tuli Block

In het reservaat, gelegen langs de Limpopo rivier ontdek je olifanten, krokodillen, hyena's en een heleboel andere wilde dieren die in het reservaat leven.


In de avond kun je ontspanning vinden bij het kampvuur en de andere vrijwilligers beter leren kennen. De kamers voor jongens en meisjes zijn apart.


Het project wordt onder toezicht gehouden door de medewerkers en het is niet toegelaten om het kamp te verlaten zonder toezicht van het lokale personeel.

LUCHTHAVEN TRANSPORT, VLUCHTEN EN VISUMS

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Botswana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

De doel van het project is om het ecologisch welzijn van het gebied te behouden en de verschillende dieren te beschermen in hun natuurlijke habitat.


Tuli krijgt meer en meer te maken met een daling van de populatie van de wilde dieren ten gevolge van de mens. Illegale jacht, stropers en landdegradatie hebben een negatieve impact op de populatie. Door onderzoek te doen naar deze dieren, de erosie onder controle houden, bouw van drinkplaatsen en anti-stroperij initiatieven proberen we een halt toe te roepen aan de blijvende dreiging van de mens.


De bedoeling is om het gebied te registreren als beschermd gebied door de wet. We werken samen met andere natuurreservaten en parken in de buurt om dit doel te bereiken.


Maak deel uit van het project natuurbescherming in Botswana en help in het beschermen van de Afrikaanse savanne.

A leopard spotted during Projects Abroad's wildlife conservation volunteering for teenagers in Botswana

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat een tent delen met de andere vrijwilligers en stagiaires in het verblijfskamp van het Tuli Block natuurreservaat. Dit is de ideale manier om de andere vrijwilligers beter te leren kennen en samen het bushveld te verkennen.

Er zijn gemeenschappelijke badkamers met warm, stromend water. Er is geen elektriciteit aanwezig maar er zijn laadstations op zonne-energie die tijdens de nacht voor licht zorgen.

 

Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners