You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Bouw project in de Filippijnen

Overzicht

2
weken
  • zondag 21 juli 2019 t/m zaterdag 3 augustus 2019

  • Waar: San Remigio en Bogo City, Cebu
  • Type projecten: Bouwen
  • Jouw rol: Vrijwilligers helpen mee met het renoveren en bouwen van huizen, scholen en sanitaire voorzieningen. Daarnaast breng je ook tijd door met kinderen in scholen en organiseer je leuke educatieve activiteiten voor hen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Jongerenreis Bouw project in de Filippijnen

Jongerenreis bouw project in Zuid-Afrika

Projects Abroad verwelkomt graag vrijwilligers vanaf 15 jaar tijdens deze groepsreis gericht op bouwen in de Filippijnen. Op dit project werk je mee aan de bouw en renovatie van huizen en scholen. De gebieden waarin je werkt werden getroffen door de Tyfoon Haiyan in 2013, nadat Projects Abroad destijds meteen een wederopbouw project heeft opgestart, is dit project intussen voortgezet als regulier bouw project. Tijdens deze jongerenreis zal je dan ook bijdragen aan het verbeteren van de leef en leeromgeving van de lokale inwoners.

We werken voornamelijk rond San Remigio, maar ook in Bogo City. Je werkt samen in een groep leeftijdsgenoten onder begeleiding van onze eigen medewerkers, zodat je de noodzakelijke vaardigheden leert die je nodig hebt om de werkzaamheden uit te voeten en een waardevolle bijdrage te leveren. De technieken die je leert zijn toepasbaar op een werkterrein met beperkte faciliteiten.

Tijdens je project komen verschillende werkzaamheden aan bod. Dagelijkse werkzaamheden zijn het graven van funderingen, het mixen en gieten van cement, het bouwen van een dak of het verven van een gebouw. Ook wordt er gewerkt aan het bouwen van toiletten, omdat het belangrijk is dat toegang te hebben tot goede sanitaire voorzieningen in verband met hygiëne en gezondheid. Daarnaast breng je ook tijd door met de lokale bevolking en bezoek je scholen waar je gaat helpen met het schoonmaken en verven van het schoolgebouw. Tot slot is er ook tijd voor leuke activiteiten met de kinderen zoals voorlezen en organiseren van leerzame spelletjes.

Aan het einde van de jongerenreis zul je samen met de groep het resultaat van jullie inspanning zien! Zo heeft de jongerenreis van afgelopen jaar een nieuws toilet gerealiseerd en een huis dat was getroffen door de orkaan in 2013 opgeknapt.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een bouw project in de Filippijnen en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In Cebu zal je met de andere vrijwilligers verblijven bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en inzicht te verwerven in een totaal andere manier van leven. Je zult op deze unieke manier ook kunnen proeven van de lokale keuken en nieuwe gerechten ontdekken.

Weekendactiviteiten in de Filippijnen

Tijdens deze jongerenreis zal je meer te weten komen over de cultuur in de Filipijnen. Dit doe je samen met de andere vrijwilligers in groepsverband, waardoor het zeker een gezellige tijd gaat worden. In het weekend krijg je de mogelijkheid om Capitancillo Island te ontdekken. Dit is een prachtig klein mystiek koraal eiland vlakbij Bogo dat een beschermd zeegebied herbergt, met drie duiklocaties en een vuurtoren. Dit is een perfecte plek om te snorkelen en te zwemmen. Je kunt ook een toer doen van Cebu en daar lekker gaan winkelen. Daarnaast organiseren we doordeweeks ’s avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles vlot verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Bouw project in de Filippijnen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲