You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Regenwoud & Samenlevingsproject in Madagaskar

Overzicht

2
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
4
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020

  • Waar: Andasibe
  • Type projecten: Natuurbehoud & Samenlevingsproject
  • Jouw rol: Als vrijwilliger help je mee bij onderzoek naar de biodiversiteit in het regenwoud en bouwwerkzaamheden binnen de gemeenschap.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Samenlevingsproject in Madagaskar

Vrijwilligers helpen mee met onderzoek naar de flora en fauna tijdens de jongerenreis naar Madagaskar

Madagaskar staat bekend om zijn unieke en bijzondere flora en fauna en de weelderig regenwouden met het hoogste percentage inheemse diersoorten ter wereld. Vrijwilligers die interesse hebben in het combineren van natuurbehoud werkzaamheden en renovatie werk in de lokale gemeente, zullen een geweldige tijd hebben tijdens de jongerenreis Natuurbehoud & Samenlevingsproject.

Tijdens deze jongerenreis verdeel je je tijd over verschillende sociale en natuurbehoud activiteiten. De natuurbehoud werkzaamheden vinden plaats in het nationale park. Je helpt onder andere bij de verzorging van beschermde planten, het verwijderen van planten die er niet thuishoren, onderhoudswerkzaamheden van de paden, het tellen van vogels, amfibieën en maki’s. Ook help je bij het creëren van materialen voor bewustzijnscampagnes en krijg je de kans om deel te nemen aan de natuurbehoud workshops van een lokale gids. Jouw inzet draagt bij aan doorlopend onderzoek naar biodiversiteit en milieueffecten.

De sociale activiteiten behelzen onder andere het helpen bij renovatiewerkzaamheden in Andasibe. Bijvoorbeeld het schilderen van (klas)lokalen of het maken van muurschilderingen, het bouwen van speelplaatsen of het aanleggen van een groentetuin.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een Natuurbehoud & Samenlevingsproject in Madagaskar als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Madagaskar

Gedurende jouw tijd in Madagaskar verblijf je samen met andere vrijwilligers bij een gastgezin. Zo kan jij je volledig onderdompelen in de lokale cultuur en ervaren hoe het is om te leven in Madagaskar. Dit is ook de ideale manier om de lokale keuken te leren kennen en misschien pik je wel wat Franse woordjes op of iets van de lokale taal, Malagassisch.

Weekendactiviteiten in Madagaskar

In het weekend hebben we verschillende uitstapjes en sociale activiteiten voor je gepland. Samen met de andere vrijwilligers en onze Projects Abroad medewerkers ontdek je zo meer van het prachtige Madagaskar. Op deze manier leer je de groep ook beter kennen en maak je samen plezier terwijl je tijd doorbrengt in een nieuw land en nieuwe cultuur.

Tijdens het weekend breng je met de groep onder andere een bezoek aan het Rasoabe Meer, het UNESCO-erfgoed Ambohimanga en de hoofdstad Antananarivo. Daarnaast organiseren we bijvoorbeeld danslessen, spelletjesavonden, picknicks en een bezoek aan het nationale park. Natuurlijk organiseren we ’s avonds doordeweeks ook verschillende activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor het reguliere project naar: Natuurbehoud project – regenwoud in Madagaskar.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲