You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren sportleraren in Peru

Overzicht
 • Waar: Urubamba of Pisaq
 • Type projecten: Middelbare school of sportclub (in vakantieperiode van december t/m februari)
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: 11 - 17 jaar
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale leerkrachten. Verder kun je werken aan het voorbereiden en uitvoeren van sportlessen voor middelbaar onderwijs, houd je de vooruitgang van leerlingen in de gaten en geef je adviezen en ideeën aan je lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een relevant diploma of veel ervaring als sportcoach en goede Spaanse taalvaardigheden (minimaal intermediate niveau).

Op dit educatieve vrijwilligersproject geef je sportles aan leerlingen op een middelbare school in Urubamba of Pisaq. Veel scholen in Peru hebben moeite met het financieren van activiteiten op het gebied van sport en lichamelijke opvoeding. Hierdoor kan het zijn dat kinderen niet de benodigde lichaamsbeweging krijgen en niet kunnen profiteren van alle positieve effecten van sport. Als vrijwilliger op dit project kun je de Peruaanse scholen helpen met het geven van sportlessen en kinderen motivatie en inspiratie geven om aan sport te doen.

Dit project is perfect geschikt voor iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland zoekt of voor sportleraren die een sabbatical nemen.

Hoe kunnen sportleraren bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Peru?

Vrijwilligerswerk gymleraar in Peru

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als sportdocent in het buitenland gebruiken om de lokale leerkrachten te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Sportlessen geven aan leerlingen van 11 tot 17 jaar in het middelbaar onderwijs.
 • De leerlingen in groepjes organiseren en toezicht houden.
 • De jonge sporters trainen en tot betere prestaties motiveren.
 • Samenwerken met het lokale sportonderwijs om een meer gevarieerd sportlesprogramma te ontwikkelen.
 • Lessen bijwonen en observeren om de lokale leerkrachten te evalueren, advies te geven en hun doelstellingen te geven voor hun verdere ontwikkeling.
 • Helpen bij trainingen voor Projects Abroad-vrijwilligers die op andere scholen werken (facultatief).

We werken met grote en kleine scholen die over verschillende niveaus van faciliteiten beschikken. Zo kun je als sportleraar werken op een kleine school met 150 leerlingen, of op een grotere school met rond de 500 leerlingen. Geef ons bij het inschrijven aan, waar jouw voorkeur naar uitgaat.

De scholen in Peru beginnen om acht uur 's ochtends en eindigen vroeg in de middag, tussen half twee en half drie.

Als vrijwilliger op dit educatieve project werk je van maandag tot en met vrijdag. Als je meer uren wilt lesgeven, heb je vaak de mogelijkheid om 's middags met kinderen op sportclubs te werken.

Het schooljaar in Peru loopt van maart tot december, maar de lokale sportverenigingen zijn het hele jaar door open. Je kunt dus op elk moment aan het vrijwilligersproject beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als sportdocent betekenen?

Gymleraar in Peru

Dit educatieve vrijwilligersproject biedt je de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen met het sportonderwijs in het buitenland. Je geeft sportlessen aan leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus en het werk dat je als vrijwilliger doet heeft ook op de lange termijn een positieve impact. Je werkt samen met de lokale sportleraren en kunt hen helpen met het plannen van hun lessen en nieuwe manieren bedenken om de kinderen aan het sporten te krijgen. Het is ook een fantastische manier om je eigen vaardigheden en inzicht in sporteducatie te verbeteren.

Door sportles te geven op een lokale school leer je de Peruaanse cultuur en levenswijze kennen. Zowel de lokale leerkrachten als de leerlingen willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Peru zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Peruaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit lesgeefproject van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲