You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Samoa

Overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Apia en verschillende andere dorpen op Upolu
  • Type projecten: Sociaal & Samenlevingsproject
  • Jouw rol: Je helpt lokale onderwijzers bij het lesgeven en verzorgen van de kinderen.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg in Samoa

Tijdens de jongerenreis naar Samoa biedt je een helpende hand op o.a. basisscholen

Dompel je onder in de cultuur van Samoa tijdens het Sociaal & Samenlevingsproject en beleef samen met een internationale groep vrijwilligers een onvergetelijke zomervakantie.

Tijdens deze jongerenreis maak je deel uit van de lokale gemeenschap door te helpen bij de zorg en het onderwijs van de lokale kinderen. Ook help jij bij doorlopende gemeenschapsprojecten waar de inwoners van het eiland langdurig plezier van hebben.

Je helpt lokale leraren op scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bij de zorg voor de kinderen. Ook krijg je de kans om jouw eigen vaardigheid of interesses in te zetten tijdens dit project, bijvoorbeeld door knutselmiddagen te organiseren of liedjes en spelletjes aan de kinderen te leren. Alle ideeën en bijdragen zijn welkom.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het Sociaal & Samenlevingsproject in Samoa als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens dit project woon je met andere vrijwilligers van deze groepsreis in een gastgezin. Dit biedt je de mogelijkheid om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en deel te nemen aan alle dorpsactiviteiten. Natuurlijk leer je ook de keuken van Samoa kennen en proef je het heerlijke lokale eten.

Weekendactiviteiten in Samoa

In het weekend worden er leuke activiteiten georganiseerd om meer van Samoa te kunnen zien. Zo kun je bijvoorbeeld de prachtige kustlijn en stranden van het eiland verkennen. Natuurlijk zullen we doordeweeks ‘s avonds ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Sociaal project in Samoa.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲