You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren IT-leraren in Zuid-Afrika

Overzicht
 • Waar: Kaapstad
 • Type projecten: Basisschool
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: 7 - 14 jaar
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken samen met lokale leerkrachten. Je helpt met bijvoorbeeld het voorbereiden en uitvoeren van de lessen, docenten van andere vakken helpen om in hun lessen ook computervaardigheden te betrekken en het observeren van je lokale collega’s en hen opbouwende feedback geven.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimum leeftijd van 18 jaar. Daarnaast moet je je onderwijsbevoegdheid hebben behaald en beschikken over goede IT vaardigheden.

Op dit educatieve vrijwilligersproject geef je gratis IT-lessen aan achtergestelde kinderen in townships. Kinderen uit arme buurten raken vaak achter op hun leeftijdsgenoten uit een betere omgeving. Projects Abroad vindt dat alle kinderen dezelfde toegang tot moderne technologie mogen hebben.

Je werkt samen met lokale IT-leraren en laat de leerlingen zien dat ook zij computervaardigheden kunnen leren. Hierdoor krijgen ze het zelfvertrouwen om een succesvolle toekomst op te bouwen.

Hoe kunnen leraren IT bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Zuid-Afrika?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als IT-leraar in het buitenland gebruiken om de lokale leerkrachten te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

Vrijwilligerswerk IT-leraar in Zuid-Afrika

 • Nauw samenwerken met de lokale leraren en de leerlingen. Het werk bestaat o.a. uit de volgende taken:
  • Het plannen, voorbereiden en geven van lessen aan leerlingen die uit een achtergesteld gebied komen. 
  • Docenten helpen om op een innovatieve manier software te gebruiken in het bestaande lesprogramma.
  • Zowel het lokale onderwijspersoneel als de leerlingen vertrouwd maken met de hardware en software voor een optimaal en duurzaam gebruik, ook op de lange termijn.
 • Lessen van lokale docenten observeren om de vooruitgang te evalueren; constructieve feedback geven en doelstellingen zetten voor het implementeren van de technologie in de toekomst.

Het belangrijkste doel van dit educatieve vrijwilligersproject is om de lokale leerkrachten te helpen effectieve IT-lessen te geven, waarvan de kinderen nog vele jaren kunnen profiteren. Een groot gedeelte van jouw werk in Zuid-Afrika richt zich dan ook op het verbeteren van de vaardigheden van het lokale onderwijspersoneel.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als IT-docent betekenen?

Leraar computervaardigheden in Zuid-Afrika

Dit educatieve vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen met het lesgeven aan docenten leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus. De lokale leerkrachten willen van jou leren, maar wisselen ook graag hun eigen onderwijservaringen met je uit en ze kunnen je goede tips geven voor het lesgeven aan Zuid-Afrikaanse kinderen.

Door de interactie met het lokale onderwijspersoneel en de leerlingen leer je de Zuid-Afrikaanse cultuur en levenswijze kennen. Zij willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit ‘culturele uitwisseling’ en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligerproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Zuid-Afrika zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Zuid-Afrikaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit lesgeefproject van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲