You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor 50-plussers

Vrijwilligerswerk is voor alle leeftijden, ook voor 50+

Wil je als 50-plusser vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dat kan! Als 50-plusser heb je levenservaring die waardevol is voor vrijwilligersprojecten wereldwijd. Ook jouw professionele kennis en vaardigheden helpen een verschil te maken. Al deze ervaring kun je inzetten én uitbreiden door je in te zetten voor reguliere projecten, projecten voor professionals of de speciale volwassenenreizen. Zo kun je – op de door jou gekozen startdatum en bestemming, mét of juist zonder leeftijdsgenoten - een waardevolle invulling geven aan een vakantie, sabbatical of je pensioen.

Vrijwilligers met meer levenservaring helpen kinderen in de klas

Steeds meer 50-plussers reizen af naar een van de bestemmingen in Afrika, Azië, de Pacific, Midden & Zuid-Amerika of Europa waar Projects Abroad vrijwilligerswerk aanbiedt. Vaak helpen zij bij het lesgeven of in de sociale zorg, omdat daar veel behoefte is aan ondersteuning. Je kunt je ook nuttig maken in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, bouwprojecten, microkrediet en natuurbehoud of een unieke invulling geven aan je interesse in archeologie of creatieve vorming.

Voor de meeste reguliere projecten is geen specifieke ervaring of opleiding vereist; wij geloven dat iedereen met enthousiasme en motivatie een bijdrage kan leveren. Uiteraard stemmen we vooraf jouw wensen en de mogelijkheden af met het lokale Projects Abroad team. Zo zorgen we voor een waardevolle ervaring voor het project én onze vrijwilligers.

Projecten voor professionals in het buitenland

 Een oudere Projects Abroad vrijwilliger aan het werk bij een medisch project in Ghana.

Ben je gekwalificeerde arts, verpleegkundige, leraar of sociaal werker? Of heb je altijd als journalist of mensenrechtenactivist gewerkt? Wij bieden speciale projecten aan voor professionals die hun vak willen uitoefenen in een internationale context. Veel organisaties waar Projects Abroad mee samenwerkt hebben namelijk behoefte aan jouw specifieke vakkennis en vaardigheden.

Zo kun je bijvoorbeeld een journalistiek vrijwilligersproject doen in Ethiopië, als arts aan de slag in Ghana, als verloskundige werken in een kraamkliniek in Peru of fysiotherapie geven in Nepal. De PRO projecten bieden je een unieke kans om je beroep een nieuwe dimensie te geven.

Groepsreizen voor 50-plussers met vrijwilligerswerk

Wie graag op reis wil met gelijkgestemde leeftijdsgenoten, is van harte welkom om mee te gaan met de speciale volwassenenreizen. Deze georganiseerde groepsreizen voor 50-plussers hebben vaste startdata en brengen je bijvoorbeeld naar NepalFijiEcuador of Cambodja. Op deze bestemmingen vrijwilligerswerk kun je gedurende twee weken helpen bij waardevolle sociale, culturele, natuurbehoud en bouwprojecten. Tegelijkertijd maak je kennis met nieuwe culturen en tradities. Voor deze projecten is geen specifieke kennis vereist.

Sabbatical ervaring Ervaringen van Steve en Annelies Markham, 53 en 60 jaar
Ervaringen van Steve en Annelies Markham, 53 en 60 jaar
(Natuurbehoud & Milieu, Zuid-Afrika)
“Elke dag is een avontuur en je ontmoet mensen van over de hele wereld en afscheid nemen is iedere keer voor iedereen emotioneel. Want het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, tijdens het werk en 's avonds rond het kampvuur leer je elkaar goed kennen. Wij hebben nog steeds met veel mensen contact. Leeftijd is niet belangrijk.” Lees meer...

Meer informatie

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲