Medische stage in Athene

Geneeskunde Stage in Griekenland

Leer gezondheidszorgpraktijken van Engelssprekende artsen terwijl je ondergedompeld wordt in de cultureel rijke hoofdstad van Griekenland

In een oogopslag

 • Volg plaatselijke artsen en verpleegkundigen tijdens hun rondes en leer uit de eerste hand over de gezondheidszorg in Griekenland.
 • Breng tijd door in zowel openbare als privéziekenhuizen, met verschillende afdelingen zodat je verschillende specialisaties kunt ontdekken.
 • Leer cruciale medische vaardigheden van ervaren artsen tijdens medische workshops.
 • Verken historische locaties en de levendige culturele bezienswaardigheden die Athene tot een toeristische hotspot maken.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder


Is een medische stage in Griekenland iets voor mij?

Als je klinische stage-uren wilt opdoen en medische ervaring uit de eerste hand wilt opdoen, dan is deze stage iets voor jou. Deze stage is bedoeld voor pre-medische en bachelorstudenten die gepassioneerd zijn door de gezondheidszorg en die graag praktische observatie-ervaring uit de eerste hand willen opdoen.

Je kunt beginnen wanneer je wilt en zo lang blijven als je wilt. Hoe langer je blijft, hoe meer je zult leren en hoe meer impact je zult hebben.

Medische stagiaires in Athene

Wat ga ik doen tijdens een medische stage in Griekenland?

Deze stage biedt een zeldzame kans om praktische medische ervaring op te doen door te leren van artsen in goed gestructureerde ziekenhuizen.

Tijdens deze stage zul je:

 • Observeer professionele artsen in ziekenhuizen of klinieken
 • Roteren langs verschillende ziekenhuisafdelingen
 • Praktische medische vaardigheden opdoen tijdens medische workshops

Leer van ervaren artsen

Je schaduwt medisch personeel, woont patiëntconsulten bij en dompelt je onder in de dagelijkse routines van artsen in Griekenland. Deze ervaring geeft inzicht in hoe artsen omgaan met verschillende medische aandoeningen, zich aanpassen aan beperkte middelen en verschillende medische procedures uitvoeren.

Werken op verschillende afdelingen

Afhankelijk van de duur van je stage krijg je de kans om in verschillende ziekenhuizen en afdelingen te werken, zodat je verschillende medische standaarden en specialisaties kunt verkennen. Dit kan je helpen om je interessegebieden te bepalen en je toekomstige carrière vorm te geven.

Als arts-assistent krijg je de kans om samen met artsen, chirurgen, verpleegkundigen en ander personeel medische procedures te observeren. Je neemt deel aan de dagelijkse routines op verschillende afdelingen en specialismen. Deze stage is zo gestructureerd dat je langs alle belangrijke afdelingen rouleert. De stage kan ook worden aangepast aan je specifieke medische interesses.

Het medische team bestaat voornamelijk uit professionals die hun opleiding hebben genoten of in het buitenland hebben gewerkt in het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten. Dit neemt taalbarrières weg en biedt internationale expertise.

Ons medisch stageprogramma biedt pre-medische, pre-health en afgestudeerde studenten de kans om hoogwaardige ervaring op te doen op medisch gebied. Dit vergroot gegarandeerd de vaardigheden en het begrip van verschillende medische beroepen.

Je kunt rouleren tussen de volgende afdelingen:

 • Anesthesiologie
 • Cardiologie
 • Dialyse
 • Spoedeisende Hulp
 • Endocrinologie
 • Gastro-enterologie
 • Algemene Chirurgie
 • Hematopathologie
 • Intensive Care
 • Nucleaire Geneeskunde
 • Orofaciale Chirurgie
 • Orthopedische Chirurgie
 • Oncologie
 • Pneumologie
 • Radiologie

Deelnemen aan medische workshops

Als onderdeel van je educatieve ervaring volg je workshops onder leiding van lokale medische professionals. Tijdens deze sessies, die meestal om de twee weken plaatsvinden, leer je praktische vaardigheden zoals het meten van vitale functies en het verlenen van eerste hulp. Daarnaast leer je over de diagnose, preventie en behandeling van veelvoorkomende ziekten.


Waar in Griekenland ga ik werken?

Bereid je voor op een stage in Athene, de historisch rijke hoofdstad van Griekenland. Hier krijg je de kans om in verschillende ziekenhuizen en gezondheidszorginstellingen te werken. Hoewel Athene beschikt over moderne voorzieningen en levendige culturele attracties, kunnen sommige gebieden minder ontwikkeld lijken dan je thuisland.

Athene is een bruisende metropool te midden van prachtige landschappen en barstensvol rijke historische bezienswaardigheden. Als het hart van het medische landschap van Griekenland biedt Athene verschillende mogelijkheden voor stagiaires die zich willen verdiepen in de gezondheidszorg.

In Athene kun je stage lopen in ziekenhuizen of klinieken, waarvan sommige te kampen hebben met beperkte middelen en operationele uitdagingen. De ervaring kan enigszins verschillen van de gezondheidszorgsystemen waar je bekend mee bent, wat een unieke leeromgeving biedt. Dit is perfect voor stagiaires met medische ervaring die graag een bijdrage willen leveren in een dynamische omgeving.

OPHALEN VAN LUCHTHAVENS, VLUCHTEN EN VISA

Wanneer u aankomt op uw respectievelijke luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad u opwachten. Meer gedetailleerde informatie over aankomstluchthavens, oriëntatie en visa vind je op onze pagina Aankomstprocedures Griekenland.


Wat zijn de doelen en de impact van een medische stage in Griekenland?

Het belangrijkste doel van deze stage is het vergemakkelijken van de uitwisseling van medische kennis, waardoor stagiaires waardevolle leermogelijkheden krijgen. Profiteer van deze kans om vragen te stellen, notities te maken en actief samen te werken met gekwalificeerd medisch personeel, dat graag zijn expertise wil delen.

Doe mee aan onze Medische Stage in Griekenland en draag bij aan het bereiken van deze doelen terwijl je onschatbare medische ervaring opdoet.

Geneeskunde stagiaires in Griekenland

Maaltijden & accommodatie

Studenten ontvangen een wekelijkse toelage voor ontbijt, lunch en diner. Hierdoor kun je de lokale eetgelegenheden verkennen en de authentieke Griekse keuken ervaren.

Je verblijft in comfortabele appartementen voor één tot vier studenten op minder dan 30 minuten van de ziekenhuizen. Deze appartementen liggen in veilige buurten en zijn voorzien van voorzieningen zoals Wi-Fi en airconditioning.

Meer informatie over onze accommodatie.

Je kunt Griekenland niet bezoeken zonder de wereldberoemde Griekse keuken te proeven. Van taramasalata tot tzatziki, er wacht je een wereld aan authentieke smaken. Door de ligging aan de kust heeft Griekenland ook een aantal van de meest verse en heerlijke zeevruchten ter wereld.

We kunnen aan verschillende diëten voldoen, waaronder vegetarisch en veganistisch, zodat je goed eet tijdens je verblijf in Athene.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Klaar om je medische stage te beginnen?

Neem contact met ons op om te beginnen

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners