Volunteers work with sea turtles in Mexico on a project for teenagers

Jongerenreis bescherming zeeschildpadden in Mexico

Werk samen met leeftijdsgenoten en maak deel uit van de inspanningen om de bedreigde zeeschildpadden te beschermen

In een oogopslag

Werk samen met leeftijdsgenoten en doe natuurbehoud vrijwilligerswerk in Mexico. Je wordt omgeven door zwarte zandstranden in een tropische omgeving en helpt de lokale medewerkers in het beschermen van de bedreigde schildpadden. Je krijgt de kans om elke dag jouw Spaans te verbeteren, terwijl je jouw steentje bijdraagt en dagelijks plezier beleeft.

Je brengt veel tijd door in het El ortugario Centro Ecológico de Cuyutlan, een ecologisch centrum gelegen vlak naast een lagune, waar je de krokodillen kunt bestuderen. De medewerkers in het centrum hebben een jarenlange ervaring in natuurbescherming en zijn de experts die je gedurende het project begeleiden.

Je verblijft in Cuyutlan en deelt accommodatie met de andere vrijwilligers vlakbij het strand en het centrum van Cuyutlan. Buiten de werkuren worden heel wat culturele en sociale activiteiten georganiseerd, en zelfs een weekenduitstap met het hele team. De medewerkers van Projects Abroad zijn altijd vlakbij om jouw vragen te beantwoorden en de groep te leiden.

Uren vrijwilligerswerk: 40

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een Jongerenreis bescherming zeeschildpadden in Mexico geschikt voor mij?

Wil je meer bijleren over het beschermen van de natuur samen met andere leeftijdsgenoten? Zie jij jezelf op de zwarte, tropische stranden in Mexico, op zoek naar schildpad eieren? Wil je meehelpen in het beschermen van de eieren en vrijlaten van de babyschildpadden? Dan is dit project je op het lijf geschreven!

Je werkt met leeftijdsgenoten en help op het Natuurbehoud project in Mexico. Je leert bij van de natuurbescherm experten, graaft naar schildpad eieren, observeert wilde dieren in de lagune en nog veel meer dan dat. Dit project biedt een mooie combinatie van natuurbehoud en avontuur in het buitenland!

Deze jongerenreis geeft je ervaring in natuurbehoud en dat is interessant voor jouw toekomstige carrière. Je kunt deze ervaring toevoegen aan jouw CV en gebruiken als gespreksonderwerp op jouw sollicitatiegesprekken. Je ontwikkelt persoonlijke vaardigheden zoals teamwork, planningsvaardigheden en communicatieve vaardigheden.

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen en je staat dagelijks onder het toezicht van de natuurbehoud experten, samen met ons lokale medewerkers die je helpen als je met vragen zit. Jouw focus ligt op het ondersteunen van het project, nieuwe dingen bijleren en vooral hopen plezier beleven!

Deze jongerenreis bescherming zeeschildpadden in Mexico wordt georganiseerd op verschillende data tijdens de zomervakantie en je kunt de data kiezen die het beste past voor jou. Elk project heeft een vaste dagindeling zodat jij je kunt focussen op het vrijwilligerswerk en het maken van nieuwe vrienden!

Conservation volunteer work in Mexico for teenagers involves lots of work with turtle hatchlings

Jouw project kun je onderverdelen in de volgende categorieën:

Ga op zoek naar schildpadnesten en verplaats ze naar het beschermd gebied

Erosie van de kustlijn is een blijvend probleem in Mexico. Maar de laatste tijd blijken de stropers voor nog meer problemen te zorgen. Eenmaal de schildpadden eieren hebben gelegd op het strand, stelen de stropers de eieren om ze te verkopen op de lokale markten. Als reactie hierop, gaan we dagelijks op zoek naar schildpadnesten. Deze worden verzameld en verplaatst naar een veilige plek in het ecologisch centrum. In dit beschermd gebied kunnen de eieren in alle rust uitkomen. Nadien worden de baby schildpadden vrijgelaten in de oceaan. Een prachtig moment om mee te maken!

Zorg voor de schildpadden in het ecologisch centrum

De lokale overheid heeft het ecologisch centrum toestemming geven om schildpadden te verzorgen en beschermen. Dit gaat vooral om schildpadden die niet meer kunnen overleven in het wild. Samen met jouw leeftijdsgenoten ga je de tanks schoonmaken, de schildpadden voeren en ook verzorgen. Elke schildpad wordt elke maand gewogen en gemeten.

Gemeenschappelijke beach clean-ups

Om het leven in de oceaan te beschermen, willen we de hoeveelheid afval verminderen. De grootste dreiging voor onze oceanen is plastic dat niet gerecycleerd kan worden. Schildpadden kunnen verstrikt raken in stukken afval of dit zien als voedsel wat niet verteerd kan worden en het leven van de schildpad bedreigt.

Samen met leeftijdsgenoten hou je de stranden schoon. Met hoe meer jullie zijn, hoe meer afval jullie uit de oceanen kunnen houden.

Verken Mexico

Dit project geeft je de unieke kans om Mexico te ontdekken, rond te reizen en een nieuwe cultuur te leren kennen met leeftijdsgenoten. In het weekend organiseren we uitstapjes naar het lokale strand of bezienswaardigheden in de omgeving. We zorgen ervoor dat jouw ervaring in het buitenland vlekkeloos verloopt, samen met jouw nieuwe vrienden!


Waar in Mexico ga ik werken?

Cuyutlan

Tijdens jouw verblijf in Mexico, verblijf je in Cuyutlan. Het staat bekend voor zijn zwarte stranden, ontspannen sfeer en een rustige oceaan. Je waant je in een heel andere wereld!

Het grootste deel van jouw tijd breng je door op het El Tortugario Centro Ecológico, het ecologisch centrum in Cuyutlan.

Je deelt jouw verblijf, vlakbij het strand, met de andere vrijwilligers. De jongen en meisjes delen aparte kamers en er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals een keuken en een zwembad.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mexico Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van dit project is om tieners samen te brengen en ze te laten meehelpen in het beschermen van bedreigde diersoorten zoals de zeeschildpadden in Mexico. Op het project werken we samen met de omliggende ecologische centra om het natuurlijke gebied en de dieren te beschermen.

 

Door de dreiging van stropers en kusterosie, verdwijnen de schildpadnesten in een hoog tempo. Daarom werken we samen met de gemeenschap in Cuyutlan om deze dieren te beschermen en de nesten te laten uitbroeden in een beschermd gebied. Met jouw hulp kunnen we nog meer schildpadden redden.

 

Neem je deel aan deze groepsreis voor jongeren dan help je in het herlokaliseren van schildpadnesten. Je observeert de eieren en laat de baby schildpadden vrij in de oceaan. Dit een proces die we met zoveel mogelijk mensen moeten aanpakken.  

 

Maak deel uit van deze Jongerenreis bescherming zeeschildpadden en Spaans in Mexico en draag bij aan de langetermijndoelen die we vooropgesteld hebben voor de ecologie in Mexico.

A volunteer cleans a sea turtle in Mexsico on a project for teenagers

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Cuyutlan. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners