A training workshop on our medical internship for high school students in the Philippines

Geneeskunde groepsreis in de Filippijnen voor jongeren

Werk met jongeren van jouw leeftijd op medische outreaches en leer direct van lokale artsen

In een oogopslag

Sluit je aan bij ons op een Geneeskunde stage voor jongeren in de Filippijnen en doe internationale werkervaring op. Deze stage zal geweldig op je cv staan en je zult de kans krijgen om direct van artsen te leren en nieuwe vaardigheden op te doen.

Artsen zullen je leren hoe ze een diagnose stellen van verschillende ziektes en aandoeningen en hoe ze deze behandelen. Een aantal hiervan zul je alleen maar uit boeken kennen. We leren je hoe je bloedsuikerspiegel controleert en bloeddruk meet, nieuwe vaardigheden die je tijdens community outreaches in de praktijk zult brengen. Deze outreaches bieden basisgezondheidszorg aan mensen in achtergestelde gemeenschappen, dus hiermee voorzie je anderen van hoognodige diensten.

Je woont en werkt met jongeren van jouw leeftijd en verblijft bij een lokaal gastgezin. We organiseren weekenduitjes en sociale activiteiten in de avonden zodat je kan genieten terwijl je Filipijnse cultuur ervaart. Je maakt vrienden van over de hele wereld en verwerft herinneringen voor het leven!

Klinische schaduwuren: 10 tot 25

Uren vrijwilligerswerk: 10 tot 15

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een Geneeskunde stage voor jongeren in de Filippijnen geschikt voor mij?

Ben je geïnteresseerd in een carrière in de geneeskunde? Wil je een stage waarbij je werk en culturele ervaringen combineert? Als je antwoord op een of meer van deze vragen 'ja' is, dan is dit het ideale project voor jou.


In de Filippijnen zul je inzicht verwerven in het dagelijkse werkleven van een arts of verpleger in een klinische omgeving. Deze ervaring zal je cv een boost geven en geeft je interessante gesprekspunten voor in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. Het outreachwerk dat je doet zal ook je betrokkenheid bij het helpen van anderen aantonen.


Onze Geneeskunde stage voor middelbare scholieren is een geweldige manier om over gezondheidszorg in een ontwikkelingsland te leren, binnen de veiligheid van een groep. We weten dat alleen naar het buitenland reizen een intimiderend vooruitzicht kan zijn. Dit is waarom onze Jongerenreizen speciaal voor tieners zijn georganiseerd. Onze medewerkers zijn 24/7 aanwezig om te zorgen dat je je veilig en op je gemak voelt en om alle activiteiten te begeleiden.

High school students practise first aid during their medical internship in the Philippines

Wat ga ik op dit project doen?

Tijdens deze stage zal je de kans krijgen om deel te nemen aan verschillende interessante activiteiten, waaronder:


  • Observeer medische staf aan het werk in een lokaal ziekenhuis of gezondheidskliniek
  • Geef voorlichting en neem deel aan outreachwerk
  • Ervaar de lokale cultuur met je medestagiairs

Je werk richt zich op de volgende gebieden:


Observeer medische medewerkers aan het werk in een lokaal ziekenhuis of gezondheidskliniek


Je zult veel tijd kunnen doorbrengen met het observeren van artsen en verplegers tijdens hun rondes in een lokaal ziekenhuis of gezondheidskliniek. Je zult kunnen afwisselen tussen verschillende afdelingen, waardoor je een breed inzicht verkrijgt in verschillende specialiteiten. Dit is een aantal van de mogelijkheden:


  • Tandheelkunde
  • Verloskunde
  • Apotheek
  • Laboratorium
  • Behandelafdelingen


Geef voorlichting en doe outreachwerk


Om problemen in de gezondheidszorg die gerelateerd zijn aan een gebrek aan diensten of informatie aan te pakken zul je deelnemen aan werk binnen de gemeenschap. We organiseren regelmatige outreaches naar landelijke gebieden, aangezien gezondheidszorg hier beperkt is. Hier help je om gezondheidscontroles uit te voeren zoals het meten van vitale functies. Al je werk vindt plaats onder toezicht van een arts.


Educatie is ook een belangrijk onderdeel van ziektepreventie. Je werkt met je groep om workshops voor gemeenschappen te plannen en te leiden. Je zult voorlichting geven over belangrijke onderwerpen in de gezondheidszorg, zoals hoe denguekoorts te voorkomen en behandelen.


Ervaar de lokale cultuur met je medestagiairs


Aangezien je helemaal naar de Filippijnen bent gereisd, willen we ervoor zorgen dat je de kans krijgt om dit ongelooflijke land te ervaren. We organiseren leuke weekenduitjes, bijvoorbeeld zwemmen en ontspannen in Santa Fe. Je zult ook deelnemen aan regelmatige sociale activiteiten, waarbij je samen met je medestagiars over de lokale cultuur leert.


Waar in de Filippijnen ga ik werken?

San Remigio

Je woont en werkt met andere jongeren in de stad San Remigio. Deze stad ligt in het noorden van Cebu Island. De stad is klein, maar heeft toch een aantal strandresorts en alle moderne voorzieningen die je misschien nodig zal hebben, zoals buurtwinkels, restaurants en banken.


Als stagiair breng je het grootste deel van je tijd door in een lokaal ziekenhuis of gezondheidskliniek in de buurt. Deze instellingen zijn vaak van een lager niveau dan wat je in een grote stad zou vinden. Daarnaast vinden outreaches en voorlichtingswerk plaats in achtergestelde gebieden in en rondom San Remigio.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Filippijnen

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou een educatieve ervaring te bieden en om binnen gemeenschappen bewustzijn over ziektepreventie te vergroten.


Veel van de jongeren die zich bij ons aansluiten zijn op zoek naar internationale werkervaring in de medische sector. Dit kan zijn om je voor te bereiden op je toekomstige carrière, of om te kijken of een baan in de gezondheidszorgsector bij je past. Deze reis kan je helpen kiezen, aangezien je artsen in actie zult observeren, verschillende afdelingen verkent en medische basisvaardigheden opdoet.


In de Filippijnen hebben veel achtergestelde gemeenschappen heel weinig toegang tot regelmatige gezondheidszorg. Daarbij blijft denguekoorts een probleem en ziektes zoals diabetes en hartziekte nemen ook toe. Dit is waarom we outreaches organiseren en kennis delen over ziektepreventie. Je helpt door gezondheidscontroles uit te voeren en artsen gebruiken deze resultaten om een diagnose te stellen en patiënten te behandelen. Je assisteert ook met het organiseren van educatieve workshops.


Alleen al in 2017 namen onze Jongerenreis stagiairs deel aan 72 huis-aan-huis bezoeken om gezondheidsscreenings uit te voeren. Ze hielpen ook om 142 patiënten gratis oogcontroles te geven en 120 personen kregen een nieuwe leesbril. Dit zijn kleine maar toch belangrijke gebeurtenissen die bijdragen aan de algehele gezondheid en het welzijn van lokale gemeenschappen.

Sluit je bij ons aan voor een Geneeskunde stage voor jongeren in de Filippijnen en vergroot je medische kennis terwijl je een positieve bijdrage levert.

A nutrition presentation given on our medical internship for teenagers in the Philippines

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Bogo City. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van de Filippijnen en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners