A young girl has her blood pressure taken on Projects Abroad's medical internship for high school students in Sri Lanka

Geneeskunde groepsreis in Sri Lanka voor jongeren

Leer deze zomer direct van artsen en voer gezondheidscontroles uit tijdens medische outreaches

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Sluit je aan bij onze Geneeskunde Jongerenreis in Sri Lanka en leer direct van ervaren artsen. Je loopt met hen mee tijdens hun dagelijkse rondes, waarbij je tussen verschillende afdelingen afwisselt. Dit is een geweldige manier om te zien hoe ze werken, diagnoses stellen en verschillende aandoeningen en ziektes behandelen.

Je zult ook veel praktijkervaring opdoen door tijdens medische outreaches gezondheidscontroles uit te voeren. Zo meet je bijvoorbeeld bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Maak gebruik van deze ervaring om je cv en universiteitsaanmeldingen een boost te geven.

In Sri Lanka verblijf je bij een gastgezin en werk je met een groep jongeren van je eigen leeftijd. Grijp deze kans om je horizon te verbreden en meer te leren over andere culturen.

Klinische schaduwuren: 25

Uren vrijwilligerswerk: 15

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is deze jongerenreis geneeskunde geschikt voor mij?

Ben je een middelbare scholier die op een dag een carrière in geneeskunde wilt beginnen? Wil je graag wat praktijkervaring opdoen om te kijken of medicijnen de juiste keuze is voor jou? Droom je ervan om te reizen en over de hele wereld nieuwe vrienden te ontmoeten?


Als je op deze vragen 'ja' hebt geantwoord, dan is dit project zeker iets voor jou! Je zult van ervaren artsen over geneeskunde leren en helpt achtergestelde gemeenschappen door outreachwerk. Dit zal helpen om waardevolle medische ervaring aan je cv toe te voegen en toont je betrokkenheid bij het helpen van anderen.


Deze Geneeskunde stage in Sri Lanka is speciaal ontworpen door onze medewerkers voor jongeren van jouw leeftijd. Alle activiteiten vinden plaats in de groep, volgen een vast schema en worden begeleid door medewerkers van Projects Abroad. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je reis zorgeloos kunt ontspannen, leren en plezier hebben.

Projects Abroad interns prepare for their project work on our medical internship for high school students in Sri Lanka

Wat ga ik op dit project doen?

Als Geneeskunde stagiair in Sri Lanka zul je veel kansen krijgen om te leren, helpen en verkennen. Je zal het volgende doen:


  • Observeer artsen en verplegers terwijl ze patiënten met verschillende aandoeningen behandelen
  • Help artsen en verplegers bij het uitvoeren van basisgezondheidscontroles tijdens medische outreaches
  • Verbreed je horizon door een nieuw land te verkennen en over de cultuur te leren

Je werk richt zich voornamelijk op het volgende:


Loop mee met artsen en verplegers tijdens hun werk


Als jongerenstagiair in Sri Lanka is je rol strikt observerend. Dit betekent dat je meeloopt met artsen en verplegers op hun rondes en leert door te observeren wat ze doen. Je kunt verwachten om betrokken te raken bij de volgende activiteiten:


  • Breng tijd door op verschillende afdelingen van een algemeen ziekenhuis
  • Bezoek een ziekenhuis dat zich specialiseert in traditionele ayurvedische geneeskunde
  • Woon een workshop bij over de beoefening van geneeskunde in Sri Lanka. Je zult ook workshops bijwonen waar je medische basisvaardigheden leert, zoals het meten van bloeddruk


Help bij medische outreachprogramma's


Hoop je op wat praktijkwerk tijdens je Geneeskunde stage in Sri Lanka? Tijdens je verblijf hier zul je meegaan met artsen en verplegers op een tweedaagse medische outreach in een buurtcentrum. Je zult bij basisgezondheidscontroles assisteren. Denk daarbij aan het meten van bloeddruk en gewicht.


Al je werk tijdens de outreach vindt plaats onder begeleiding.


Verbreed je horizon


Tenslotte zul je, terwijl je in Sri Lanka woont en werkt met andere jongeren, genieten van verschillende nieuwe ervaringen. Daarbij hoort het medische werk waarbij je betrokken raakt, maar ook verschillende culturele activiteiten in de avonden.


Op een van de weekenden nemen we je ook mee op een uitje naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka en een UNESCO-werelderfgoed.


Je woont bij een gastgezin, wat betekent dat je jezelf zal kunnen verdiepen in de Sri Lankaanse manier van leven en lokale gerechten zal kunnen proeven.


Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Galle

Galle is een belangrijke stad in Sri Lanka, gelegen in de zuidwestelijke punt van het land. Het ligt op 119 km afstand van Colombo. Hier zul je de kans krijgen om in een groot academisch ziekenhuis of in een particulier ziekenhuis te werken.  

De oude stad is aangewezen als UNESCO-erfgoed vanwege zijn historische vestingwerken en combinatie van Europese en Zuid-Aziatische architectuur. Het is een charmante stad om in je vrije tijd te verkennen, met verscheidene prachtige gebouwen, musea, cafés en kleine winkels.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om jou de kans te geven medische ervaring in een ontwikkelingsland op te doen.


Je brengt je tijd door door direct van artsen en verplegers te leren en verwerft inzicht in de uitdagingen waar mensen op het gebied van gezondheidszorg mee kampen in Sri Lanka. Dit zal waardevolle werkervaring toevoegen aan je cv en zal je interessante gesprekspunten bieden voor in sollicitatiegesprekken en sollicitatiebrieven. Het outreachwerk dat je doet zal ook je betrokkenheid bij het helpen van mensen in nood aantonen.


Sri Lanka biedt gratis gezondheidszorg aan alle burgers, maar deze kan toch beperkt of inconsistent zijn. Je werkt samen met medische staf om achtergestelde, landelijke gebieden te voorzien van belangrijke medische basisdiensten.


In 2017 deden stagiairs mee aan 14 medische outreaches in Sri Lanka.  Deze outreaches waren aangevraagd door regeringsleiders en bereikten tot wel 2050 ontvangers.


Sluit je bij ons aan in Sri Lanka en doe klinische ervaring op terwijl je hulp biedt aan mensen die daar de grootste behoefte aan hebben.

A dental outreach at a local school during Projects Abroad's medical internship for teenagers in Sri Lanka

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Colombo. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners