Teenage volunteers doing work with children in Nepal, do an activity with children on the playground.

Groepsreis kinderopvang in Nepal voor jongeren

Werk samen met jongeren van over de hele wereld en werk met kinderen in cultuurrijk Nepal

In een oogopslag

Kom als jongerenvrijwilliger met ons mee naar Nepal en help de lokale gemeenschap door met achtergestelde kinderen te werken. Gebruik je energie en enthousiasme om kinderen te helpen nieuwe vaardigheden op te doen, zoals tot 100 tellen en het alfabet schrijven. Dit is voor jou een geweldige manier om ervaring in de kinderopvang op te doen terwijl je een ander land verkent.

Je werk met kinderen zal veel spelend leren en leuke spelletjes en activiteiten omvatten. Spelen is een van de voornaamste manieren waarop kinderen leren, dus op deze manier kun je deel uitmaken van hun ontwikkeling. Hierdoor kun je ook bijdragen aan ons langetermijnwerk met kinderen in Nepal. 

Je zult ook betrokken raken bij sociaal werk. Maak een klaslokaal kleurrijk met een laagje verf en creëer muurschilderingen om leerlingen te inspireren. Je kunt ook assisteren bij taken zoals het bouwen van een speeltuin.

Je woont en werkt met andere jongeren in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Wanneer je over de uitgestrekte Himalaya vliegt en aankomt in Nepal zul je zelf aanvoelen dat je deel gaat uitmaken van iets bijzonders!

Scarica un esempio di itinerario.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is vrijwilligerwerk met kinderen in Nepal geschikt voor mij?

Als je gepassioneerd bent om kinderen te helpen en je eigen handen wilt gebruiken om in lokale gemeenschappen te werken, dan is Kinderopvang & Samenleving in Nepal het project voor jou.


Je zult ervaring in de kinderzorg en vaardigheden zoals teamwerk, leiderschap en organisatie opdoen. Deze vaardigheden zullen handige toevoegingen zijn aan je cv wanneer je op een baan solliciteert of je aanmeldt voor de universiteit.


Reis je voor het eerst alleen naar het buitenland? Geen zorgen! Onze Jongerenreis is speciaal ontworpen om je zoveel mogelijk steun te bieden en onze medewerkers zijn altijd aanwezig om te helpen. Je maakt ook deel uit van een groep andere jongeren van over de hele wereld.


Je hebt geen specifieke kwalificaties of ervaring nodig om je aan te sluiten bij dit project. Dit project staat open voor alle gemotiveerde jongeren die graag willen helpen.

Teenage volunteers doing work with children in Nepal, take a photo with their students.

Wat ga ik tijdens dit project doen?

In Nepal zul je betrokken raken bij praktisch werk met kinderen en in de gemeenschap. Dit kun je verwachten:


  • Help kinderen al spelend te leren door boeiende educatieve spelletjes te leiden
  • Zorg ervoor dat de kinderen elke dag goed op hun hygiëne letten
  • Knap scholen op om kinderen een vrolijke, stimulerende leeromgeving te geven
  • Ontmoet gelijkgestemde vrijwilligers van jouw leeftijd van over de hele wereld

Je werk richt zich op de volgende aspecten:


Werken met kinderen


Je zult waardevolle hulp bieden aan leerkrachten. Je werkt door middel van spelletjes en activiteiten om kinderen nieuwe vaardigheden aan te leren terwijl ze ook plezier hebben. Organiseer buitenactiviteiten zoals eierraces of lees boeken met de kinderen. Je kunt puzzelen, samen tekenen of knutsellessen geven.


Je begeleider zal veel activiteiten voor je gepland hebben om met de kinderen op je stageplek te doen. Als je je creatief voelt mag je natuurlijk ook je eigen ideeën voor lessen, spelletjes en activiteiten inbrengen.


Sociaal werk


Je werkt samen met de andere vrijwilligers om concrete verbeteringen aan te brengen op scholen en dagverblijven. Schilder klaslokalen en creëer kleurrijke educatieve muurschilderingen. Of help bureaus of speeltuintoestellen te bouwen. Je kunt ook flashcards, posters of andere leermaterialen maken met gekleurd karton en waskrijt.


Dit is belangrijk werk, waar de kinderen lang nadat je jouw project hebt afgerond nog iets aan zullen hebben.


Verbreed je horizon


Dit is je kans om iets van je 'bucket list' af te strepen terwijl je nog een tiener bent! Reis naar een divers en cultuurrijk land en ontmoet gelijkgestemde middelbare scholieren van over de hele wereld. Woon en werk in de schaduw van de hoogste berg ter wereld.  


In je vrije tijd zullen we een heleboel activiteiten voor je gepland hebben om het meeste te halen uit je tijd in het buitenland. Bekijk de wilde dieren in Chitwan National Park, ding af met verkopers op lokale markten en eet zoveel dumplings als je kunt tijdens een kookles.


Waar in Nepal ga ik werken?

Kathmandu

Onze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis vindt plaats in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. De stad ligt aan de voet van het Himalayagebergte en is een trekpleister voor toeristen, bergklimmers en avonturiers.


Je zal werken in scholen en dagverblijven in het hart van Kathmandu, of juist in de meer landelijke buitenwijken van de stad.  

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om tegemoet te komen aan de behoeften van achtergestelde scholen en zorgcentra in Nepal. Deze stageplekken hebben beperkte middelen en hebben een gebrek aan dingen zoals speeltuinen een leermaterialen. Dit maakt het voor leraren moeilijk om les te geven en voor kinderen is het moeilijk om de stimulering te ontvangen die ze nodig hebben. Met jouw hulp kunnen we betere leeromgevingen creëren om leraren te helpen met de ontwikkeling van de kinderen.


We doen dit door onze vrijwilligers te vragen om te helpen met verschillende taken, bijvoorbeeld klaslokalen schilderen, de vloer in een dagverblijf repareren of bureaus in elkaar zetten. In de loop van je project zul je waarschijnlijk een sociaal project van start tot einde meemaken. En je zult je stageplek verlaten in de wetenschap dat je iets concreets hebt toegevoegd aan de school waar je werkt.


Het is ook belangrijk om te investeren in werken met jonge kinderen. Juist in de vroege stadia van hun ontwikkeling leren ze de basisvaardigheden die ze later in hun leven nodig hebben. Door middel van sport, educatieve activiteiten en spelletjes kun je ze helpen met hun sociale en fysieke ontwikkeling.


Sluit je aan bij dit Kinderopvang & Samenleving jongerenproject en help bij de vroegkinderlijke ontwikkeling van jonge kinderen in Nepal.

Teenage volunteers doing work with children in Nepal, take a photo with children.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft in een hotel met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Kathmandu. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.

 

Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners