Projects Abroad volunteers play ball sports with children in Tanzania on our placement for teenagers

Groepsreis Kinderopvang in Tanzania voor jongeren

Werk met vrijwilligers van je eigen leeftijd in lokale gemeenschappen en help kinderen al spelend te leren

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk voor jongeren in Tanzania en help achtergestelde kinderen om al spelend te leren. Je zult medewerkers en verzorgers ondersteunen door met de kinderen te sporten en creatieve spelletjes te spelen, om te zorgen dat de kinderen actief blijven en leren.

Je zult ook helpen zorgen dat scholen en kinderdagverblijven ruimtes zijn die leren aanmoedigen. Je kunt een klaslokaal een likje verf geven of een schattige alfabet-worm muurschildering maken. Het kan zijn dat je als deel van je werk bureaus repareert, speeltuintoestellen in elkaar zet of een moestuin bijhoudt. Wat je doet hangt af van de behoeften van de school op dat moment.

Je zit in Arusha, een stad in het noorden van Tanzania. Je ontmoet jongeren van over de hele wereld, leert over de lokale cultuur en verkent het land.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is vrijwilligerwerk met kinderen in Tanzania geschikt voor mij?

Dit project is perfect voor jongeren die houden van werken met kinderen. Je zult ook de mouwen opstropen om werk voor de gemeenschap te doen. Dit kan van alles zijn, van een klaslokaal schilderen tot speeltuintoestellen elkaar zetten.


Je hebt geen enkele kwalificatie of ervaring nodig om mee te doen. Dit is een geweldige kans om ervaring in de kinderopvang op te doen en nieuwe vaardigheden, zoals organisatie en leiderschap, toe te voegen aan je cv.


Dit project is specifiek ontworpen voor jongerenvrijwilligers. We hebben een vast reisschema en extra ondersteuning van medewerkers, dus je zult een heleboel begeleiding krijgen.

Two teenage volunteers prepare for their work with children in Tanzania

Wat ga ik op dit project doen?

Je werkt met een groep jongeren van jouw leeftijd om leermiddelen te maken en kinderen te helpen al spelend te leren. Dit zijn een paar van de manieren waarop je kunt helpen, leren en verkennen:


  • Werk met kinderen aan hun ontwikkeling en stimuleer spelend leren
  • Help kinderen om een eenvoudige hygiëneroutine te volgen om ze gezond te houden
  • Doe werk in de gemeenschap om blijvende middelen voor lokale gemeenschappen te creëren
  • Werk met jongeren van over de hele wereld en verken samen Tanzania

Je werk zal zich op de volgende aspecten richten:


Werk met kinderen


In Tanzania ga je met kinderen werken om hun ontwikkeling te bevorderen. Dit is niet alleen maar hard werken - het is eigenlijk heel leuk! Wij leggen de nadruk op spelend leren, wat een heel belangrijk deel van vroegkinderlijke ontwikkeling is. We raden je aan om met gekleurd karton een knutselles te geven. Of leer ze hand-oog coördinatie en teamwerk met een balspel.


Volg een hygiëneroutine


Een routine volgen voor goede hygiëne gaat al een heel eind richting kinderen gezond te houden. Je kunt helpen zorgen dat kinderen hun handen voor het eten grondig wassen. Je kunt ze ook aanmoedigen om hun tanden op de juiste manier te poetsen zodat hun tandjes sprankelend wit blijven.


Assisteer bij werk voor de gemeenschap


Het maken van educatieve leermiddelen en helpen bij werk in de gemeenschap is een belangrijk deel van je project. Maak je klaar om onder de verf te zitten terwijl je een klaslokaal verft. Of werk samen met andere vrijwilligers om een kleurrijke speeltuin te bouwen. Je kunt ook educatieve flashcards en posters maken die leerkrachten en toekomstige vrijwilligers kunnen blijven gebruiken nadat je jouw project hebt afgerond.


Werk met vrijwilligers van over de hele wereld


Je doet vrijwilligerswerk met jongeren van over de hele wereld en deelt deze spannende ervaring in het buitenland met hen. Je zal veel kunnen leren van je nieuwe internationale vrienden. Tijdens sociale activiteiten zullen jullie samen verkennen en leren over het leven in Tanzania.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Arusha is een boeiende combinatie van weelderig groen en het drukke stadsleven. De stad ligt aan de voet van Mount Meru en telt ongeveer 400.000 inwoners.


De kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen voor kinderen met een beperking waar je zal werken zijn uitgekozen omdat ze een gebrek aan leermiddelen hebben. Deze plekken zijn misschien minder ontwikkeld dan je van thuis gewend bent.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om medewerkers en kinderen in kinderdagverblijven met een tekort aan middelen te ondersteunen.


Ouders en verzorgers moeten doorgaans lange uren werken om hun gezin te ondersteunen, waardoor kinderen thuis te weinig ondersteuning krijgen.


Leerkrachten op peuterspeelzalen en scholen hebben ook moeite om te voldoen aan de behoeften van kinderen die achterlopen in hun ontwikkeling. Overvolle klassen maken het onmogelijk voor leerkrachten om kinderen nauw in de gaten te houden en veel kinderen hebben moeite met hun onderwijs. Daarbij hebben scholen vaak een tekort aan geld en aan de middelen die nodig zijn om leren leuk en boeiend te maken.


Als onderdeel van je vrijwilligerswerk ondersteun je de algemene ontwikkeling van de kinderen. Je zult ook helpen om dagverblijven, peuterspeelzalen en scholen vrolijker en meer uitnodigend te maken.


We hebben in ons Childcare Management Plan voor Tanzania drie hoofddoelen uitgestippeld. Deze doelen zijn:


  • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
  • Verbeteren van het Engels              


Sluit je aan bij dit Kinderopvang & Samenleving project voor jongeren en help ons naar deze doelen toe te werken.

Volunteers learn about local culture during volunteer work in Tanzania for teenagers

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners