Female Projects Abroad Medicine intern learns how to tie a sature at a hopsital as part of her medical work experience in Argentina.

Geneeskunde stage in Argentinië

Doe medische werkervaring op door direct van artsen te leren op verschillende ziekenhuisafdelingen

In een oogopslag

Doe een geneeskunde stage in Argentinië en begin je reis op weg naar een carrière in de geneeskunde. Je zal werken in een ziekenhuis, waarbij je afwisselt tussen verschillende afdelingen en direct leert van artsen en verplegers. Dit zal je directe ervaring geven van het dagelijks functioneren van een ziekenhuis.


Terwijl je meeloopt met artsen op hun rondes moet je erop bereid zijn dat je ziektes en aandoeningen zult zien die je tot nu toe alleen in lesboeken of op televisie gezien hebt. Stel vragen en maak aantekeningen en wij zullen je uitleggen hoe de aandoeningen te diagnosticeren en behandelen. Ook zul je lezingen bijwonen om je medische kennis te verdiepen.


Deze stage geeft je de mogelijkheid om praktische medische ervaring op te doen. Je zult helpen om educatieve gezondheidscampagnes te leiden en biedt basisgezondheidszorg tijdens community outreaches.


Je verblijft in Cordoba, een stad in een provincie die beroemd is om haar adembenemende rivieren, meren en valleien. Het is ideale plek voor jouw geneeskunde stage.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
Je moet over een goede kennis Spaans beschikken


Is een geneeskunde stage in Argentinië geschikt voor mij?

Onze geneeskunde stages in Argentinië zijn ideaal als graag arts wilt worden en klinische ervaring zoekt. Je kunt je aansluiten als student die zich gaat inschrijven voor een geneeskunde studie of als geneeskunde student die op zoek is naar werkervaring.


Werken in een druk ziekenhuis en meelopen met artsen op hun rondes zal waardevolle ervaring toevoegen aan je cv. Deze kun je gebruiken wanneer je solliciteert op banen en studieplekken, en je kunt erover praten in sollicitatiegesprekken. Het is ook geweldig om een beetje te snuffelen als je deze carrière overweegt. Wij raden je aan om tijd door te brengen op verschillende afdelingen en te ontdekken welke het beste bij je passen.


Je kunt je aansluiten bij dit programma vanaf een minimum van twee weken en je kunt blijven zo lang als je wilt. De stage loopt gedurende het jaar en jij kiest precies wanneer je begint en eindigt.


Je moet wel Spaans op een gemiddeld niveau spreken om mee te doen aan dit project. Dit zal je helpen om medewerkers en patiënten te begrijpen en met ze te communiceren.

Male Medicine interns learn how to suture on a cadaver at a medical programme during their medical internship in Argentina.

Wat ga ik op dit project doen?

Tijdens het opdoen van geneeskundige werkervaring in Argentinië zul je in een ziekenhuis werken en ook tijd doorbrengen in kleinere buurtklinieken. Dit kun je verwachten te doen tijdens je stage:


 • Loop mee met artsen en verplegers en leer direct van hen
 • Woon geneeskundige lezingen en workshops bij
 • Bied basisgezondheidsdiensten en geef voorlichting tijdens outreaches

Je werk zal verdeeld worden over drie hoofdgebieden:


Observeer artsen en verplegers tijdens hun rondes


Je zal meelopen met artsen en verplegers op hun rondes in het ziekenhuis. Dit is een geweldige kans om direct te leren van ervaren medische professionals. We raden je aan om vragen te stellen en aantekeningen te maken over wat je ziet. Dit zal je helpen om zoveel mogelijk te leren over ziektes en hoe artsen deze diagnosticeren en behandelen. Je zult waarschijnlijk ook ziektes en aandoeningen observeren die je thuis niet tegenkomt.


Woon geneeskundige lezingen en workshops bij


Geneeskundige workshops en lezingen worden één keer per week op het Projects Abroad kantoor geleid door onze geneeskunde coördinator of door een gastspreker. Ze zullen je een inleiding geven in het gezondheidszorgsysteem in Argentinië. Ook zullen ze spreken over veel voorkomende gezondheidsproblemen in het land, zoals diabetes, denguekoorts, etc.


Bij deze lezingen hoort ook een bezoek aan het Anatomisch Museum, gevolgd door een menselijke dissectie die geleid wordt door lokale geneeskundestudenten. Je zult ook de kans krijgen om een lokaal onderzoekscentrum te bezoeken om over 'Chagas' te leren, een lokale inheems-Argentijnse ziekte.


Neem deel aan community outreaches


Tijdens je stage zul je betrokken raken bij medisch outreachwerk in landelijke gemeenschappen. Deze outreaches omvatten basisgezondheidscontroles, het toedienen van medicatie en het behandelen van kleine verwondingen. Je werk hier is belangrijk, aangezien veel landelijke gemeenschappen geen toegang hebben tot fundamentele medische dienstverlening. Je zult gedurende het hele proces begeleid worden door bevoegde medische professionals.


Op welke afdelingen kan ik tijdens mijn geneeskunde stage werken?

In Cordoba vinden onze geneeskunde stages plaats in ziekenhuizen en kleine buurtklinieken, 'dispensarios' genoemd. Het ziekenhuis heeft een aantal verschillende afdelingen, waaronder:


 • Cardiologie
 • Dermatologie
 • Gynaecologie
 • Hematologie
 • Verloskunde
 • Neurologie
 • Orthopedie
 • Psychiatrie
 • Radiologie
 • ChirurgieOp deze afdelingen zal je de kans krijgen meer over verschillende geneeskundige vakgebieden te leren. Het is een geweldige manier om geneeskundige werkervaring op te doen in Argentinië.


Als je maar voor een korte tijd stage loopt, let er dan op dat het niet mogelijk zal zijn om tijd door te brengen op elke afdeling. Onze begeleiders plaatsen je in het algemeen op één afdeling per week, en plaatsen je elke volgende week op een andere afdeling. Hoe langer je blijft, des te meer afdelingen je kunt observeren. Als je interesse hebt in een specifieke afdeling, neem dan contact met ons op zodat we jou kunnen adviseren.

Local medical professionals with a group of Projects Abroad interns doing medical internships in Argentina.

Waar in Argentinië ga ik werken?

Cordoba

Cordoba is de op één na grootste stad in Argentinië, en wordt als een van de mooiste plekken van het land beschouwd. Het wordt omringd door de golvende heuvels, rivieren, meren en schilderachtige bergdorpjes van de Sierra regio.


In de stad bevinden zich ook medische instituten van wereldklasse. De gezondheidszorg hier wordt over het algemeen over heel Latijns-Amerika beschouwd als van het hoogste niveau. De klinieken hier zijn uitstekend en de medische staf is goed getraind. Elders in het land kan het niveau van de gezondheidszorg echter flink verschillen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinie Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als geneeskunde stagiair in Argentinië

Een typische werkdag in het ziekenhuis bestaat uit een ochtend- of een middagdienst van 4-6 uur. Deze diensten kunnen verschillen, afhankelijk van de afdeling waar je werkt. Tijdens je dienst zul je meelopen met artsen en hun interacties met patiënten observeren.


Je zult ook praktische medische outreachwerk kunnen doen bij landelijke gemeenschappen. In Argentinië richten we ons op het vergroten van bewustzijn over ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Dit betekent dat outreachwerk gericht is op taken zoals het controleren van bloedsuikerspiegel en bloeddruk.


Ook zal je één keer per week lezingen en workshops bijwonen om meer te leren over de beoefening van geneeskunde in het land.


Wanneer je niet aan het werk bent heb je ruim de tijd om met je medestagiairs op ontdekking uit te gaan en het rijke culturele erfgoed en de spectaculaire natuurlijke schoonheid van Argentinië in je op te nemen.


Aangezien je bij een gastgezin verblijft, bieden het ontbijt en diner een geweldige kans om jouw gastgezin en de lokale cultuur beter te leren kennen.

Female medical intern cuts a bandage at a medical workshop as part of her Medicine work placement in Argentina.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is jou de mogelijkheid geven om je medische kennis uit te breiden en inzicht te verwerven in de gezondheidszorgpraktijken van een ontwikkelingsland.


Door middel van onze outreach programma's streven wij ernaar om basisgezondheidszorg te bieden op plekken waar toegang tot medische dienstverlening nog beperkt is.


Wij werken ook om bewustzijn over ziektes zoals diabetes en hart-en-vaatziekten te verhogen. Dergelijke ziekten zijn verantwoordelijk voor tot wel 81% van alle sterfgevallen in Argentinië.


Om te zorgen dat we ons aan onze langetermijnvisie houden hebben we ons in ons Medicine & Healthcare Management Plan aan een aantal doelstellingen vastgelegd:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verbeteren van de algemene hygiëne
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van toegang tot basisgezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk

                      

Sluit je bij ons aan op geneeskunde stage in Argentinië en begin je carrière in de geneeskunde vandaag.

Children listen as a Projects Abroad Medicine intern teaches them about how to prevent common diseases in Argentina.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cordoba. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Argentinië is een prachtig land in Zuid-Amerika die een rijke geschiedenis kent. Hier kun je niet alleen deelnemen aan duurzame projecten, je krijgt ook de kans om Argentinië te ontdekken.

Slurp een kopje koffie op de Plaza de San Martin en bewonder de verschillende straatmuzikanten en het beeld van General Jose de Martin. Je verblijft in Cordoba waar onze projecten zijn gelegen, dus je hoeft niet ver te reizen tijdens jouw verblijf in Argentinië.

Wil je het avontuur opzoeken dan zijn er verschillende weekendactiviteiten naar La Cumbre waar je aan paragliding kunt doen of kunt paardrijden langs de prachtige hiking trails.

Je kunt ook kunst opzoeken in het Evita Fine Arts Museum of het Theater del Libertador General San Martin. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land dan zijn er heel wat musea die je kunt bezoeken.

Je gaat hoogstwaarschijnlijk andere vrijwilligers ontmoeten tijdens jouw verblijf in Argentinië. Je kunt het land solo of met een groep vrijwilligers van andere projecten gaan verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners