Geneeskunde stage in Cambodja

Doe medische ervaring op door direct van artsen te leren in Phnom Penh, Cambodja.

In een oogopslag

Volg een geneeskunde stage in Cambodja en loop mee met artsen in een ziekenhuis terwijl zij consultaties houden en patiënten behandelen. Je kunt afwisselen tussen een aantal afdelingen, waar je direct van medisch personeel leert. We zullen je leren om verschillende ziektes en aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen.


Onze medische projecten in Cambodja bieden je dieper inzicht in het gezondheidszorgsysteem van een ontwikkelingsland. Dit soort werkervaring zal je cv versterken. Ben je nog niet zeker waarin je je in de toekomst in wilt specialiseren? Je kunt op meer dan één afdeling werken.


We zullen je ook medische basisvaardigheden leren die je in de praktijk kunt gebruiken tijdens outreaches. Je zal onder begeleiding werken, waarbij je hartslag controleert en de bloedsuikerspiegel en bloeddruk meet.


Je gaat in Phnom Penh wonen in een gedeeld Projects Abroad appartement. In je vrije tijd kun je heerlijk lokaal eten proeven en oude tempels bezoeken.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
Je moet minimaal een jaar medische studies hebben afgerond.


Is een geneeskunde stage in Cambodja geschikt voor mij?

Als je studeert met het oog op een carrière in de geneeskunde en op zoek bent naar klinische werkervaring, dan is deze stage je op het lijf geschreven.

 

De ervaring die je opdoet door mee te lopen met artsen en outreachwerk te doen zal veel toevoegen aan je cv. Het zal je ook geweldige gesprekspunten bieden tijdens sollicitatiegesprekken. Je kunt praten over wat je gezien hebt, de vaardigheden die je hebt aangeleerd en hoe je uitdagingen waar je tegenop liep hebt overwonnen. Het outreachwerk dat je doet zal ook aantonen dat je betrokken bent bij het helpen van anderen.

Dit project loopt het hele jaar door. Hoe langer je blijft, hoe meer je leert.

A Cambodian woman has her foot treated by Projects Abroad Medicine interns at an outreach.

Je werk zal verdeeld worden over de volgende hoofdgebieden:


Loop mee met artsen in het ziekenhuis


Tijdens je stage zul je ervaren artsen observeren tijdens hun rondes in het ziekenhuis. Je zult ook aanwezig zijn bij hun consultaties, waarbij ze met hun patiënten praten en hun conditie evalueren. Dit zal je inzicht geven in de aandoeningen die veel voorkomen in Cambodja. Van de arts leer je de aandoeningen die je ziet diagnosticeren en behandelen. We raden je aan om veel vragen te stellen en aantekeningen te maken.


Gedurende je verblijf zul je de kans krijgen om op verschillende geneeskundige afdelingen te werken. Hoe betrokken je binnen het ziekenhuis bent hangt af van je eigen initiatief en het vertrouwen dat je met het medisch personeel opbouwt.


Medische outreaches


Veel van de achtergestelde gemeenschappen in Cambodja kunnen zich geen toegang tot gezondheidszorg veroorloven. Als onderdeel van je stage zul je deelnemen aan community outreaches. Het merendeel van onze outreaches vindt plaats in kinderdagverblijven. Je doet gezondheidscontroles en meet hartslag, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en temperatuur. Al je werk vindt plaats onder begeleiding.


Geef voorlichting en organiseer preventiecampagnes


Vanwege de omstandigheden in achtergestelde gemeenschappen en het gebrek aan educatie zijn veel van de lokale inwoners vatbaar voor ziektes. Jij gaat ons helpen met voorlichting geven over het voorkomen van ziektes zoals hiv, tuberculose en parasitaire infecties. Je zult ook kennis delen over het herkennen van de tekenen en symptomen van ziektes.


Op welke afdelingen kan ik tijdens mijn geneeskunde stage werken?

Je kunt meelopen met artsen en ander medisch personeel op verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Maak gebruik van deze kans om te leren over de verschillende specialisaties waaruit je kunt kiezen. Hier is een aantal van de afdelingen waar je kunt stagelopen:

 

 • Spoedeisende hulp (eventueel inclusief nachtdiensten)
 • Intensive Care
 • Chirurgie/Traumatologie (buik, pediatrie, urologie, Intensive Care)
 • Pulmonologie
 • Gastro-enterologie
 • Cardiologie
 • Oren Neus Keel (ONK)
 • Dermatologie
 • Reumatologie/Diabetes
 • Moederschap
 • Gynaecologie
 • Pediatrie
 • Neurologie
 • Psychiatrie
 • Oogheelkunde
 • Stomatologie
 • Besmettelijke ziektes
 • Oncologie

Je krijgt de kans om in de loop van je stage op verschillende afdelingen te werken. Je moet echter minimaal vier weken doorbrengen op elke afdeling die je kiest. Hoe langer je blijft, op hoe meer afdelingen je kunt werken.

Female Projects Abroad medical intern sitting with a healthcare staff member in Cambodia

Waar ga ik werken?

Phnom Penh

De charmante hoofdstad Phnom Penh is gelegen aan de oever van de Mekong. De stad biedt vele bezienswaardigheden, waaronder geschiedkundige musea in het stadscentrum, het beroemde Koninklijk Paleis aan de promenade langs de rivier en moderne winkelcentra of lokale markten.


Als stagiair Geneeskunde zal je werken in een van de ziekenhuizen in deze snel moderniserende stad. De meeste stagiairs werken in een groot openbaar ziekenhuis, maar je hebt ook de mogelijkheid om met kinderen te werken in een pediatrisch ziekenhuis.


Het openbare ziekenhuis is het grootste ziekenhuis in de stad en de voorzieningen zijn eenvoudig. Met meer dan 17.000 patiënten die jaarlijks in het ziekenhuis worden opgenomen zal er altijd werk zijn dat je kunt observeren. Een tolk is niet nodig, aangezien de meeste artsen Engels spreken. Velen spreken ook Frans.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de geneeskunde stage in Cambodja

Je wordt elke ochtend wakker in je gedeelde appartement, waar je samen met de andere stagiairs ontbijt met gebakken rijst met ei, bananen-pannenkoeken en vers fruit. Je springt in de tuk tuk die voor je deur te wachten staat om je naar je stageplek te brengen in een van de ziekenhuizen van de stad.

 

Een typische dag zal variëren, afhankelijk van met welke afdeling je werkt. Soms heb je zelfs nachtdiensten, maar het is mogelijk om terug te gaan naar het vrijwilligershuis voor de lunch of zelfs een lunchpakket mee te nemen voor de komende dag.

 

Je begint je dag door mee te lopen op de rondes van een arts terwijl ze hun patiënten controleren. Na de rondes kun je consultaties bijwonen. Sommige dagen kun je de artsen assisteren bij outreaches, waar ze patiënten behandelen die geen basisgezondheidszorg kunnen betalen. Je kunt ze helpen bloeddruk, bloedsuikerspiegel, hartslag en temperatuur op te meten.

 

Aan het einde van de dag kun je teruggaan naar het appartement voor het avondeten, of uitgaan om de lokale cuisine te ervaren in een van de vele straatrestaurantjes. Het nachtleven van Cambodja is iets wat je niet mag missen!

 

In je vrije tijd kun je meer van de prachtige stad Phnom Penh ontdekken. Maak tijd vrij om het Koninklijk Paleis, de Killing Fields en het S21 museum te bezoeken. In het weekend kun je verder op ontdekking uit en de oude tempels in Siem Reap bezoeken of op het strand in het zonnetje liggen.

Cambodian woman and child are treated by a female intern on a medical outreach programme.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van onze geneeskunde stage in Cambodja is om jouw medische kennis te vergroten en culturele uitwisseling te bevorderen. We willen dat je leert van werkzame artsen, inzichten verwerft in een ontwikkelingsland en je ervaringen met anderen kunt delen.


Cambodja is een land met een complexe geschiedenis en is nog steeds aan het herstellen van de verwoestende effecten van het Khmer Rouge-tijdperk. De oorlog is lang voorbij, maar toch zal je de effecten nog kunnen waarnemen wanneer je door de landelijke regio's rijdt. Veel gemeenschappen lijden nog onder armoede en de lokale bevolking kan vaak geen gezondheidszorg betalen. Daarom ga je het medisch personeel assisteren om deze gemeenschappen van gratis basisgezondheidscontroles te voorzien.


We werken aan het bereiken van vier doelstellingen die we in ons Medicine & Healthcare Management Plan uiteengezet hebben:


 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg en alternatieve gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verbeteren van de algemene hygiëne     

                      

Doe werkervaring in de geneeskunde op en help ons aan deze doelen werken door je aan te sluiten bij onze stage geneeskunde in Cambodja.

Cambodian child is treated by a male medical intern during a local outreach programme.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Verken Cambodja en laat je verrassen door de drukke steden, de prachtige natuur en de verschillende historische bezienswaardigheden. Cambodja heeft zoveel te bieden!


Je kunt de wereldberoemde Siem Reap bezoeken en Angkor Wat. Met de grote boomwortels en prachtige tempeldeuren voel je je in een heel andere wereld.


Maar Cambodja heeft nog zoveel meer te bieden dan historische tempels. Je kunt de jungle verkennen, dolfijnen spotten of een namiddag doorbrengen op het strand.


Meer nog, je gaat samenwerken met internationale vrijwilligers en samen de omgeving verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners