Projects Abroad male intern waits to examine patients at a medical outreach in Kenya.

Geneeskunde stage in Kenia

Doe medische werkervaring op door direct van artsen te leren en gezondheidscontroles uit te voeren tijdens outreaches

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze stage Geneeskunde in Kenia en doe internationale werkervaring op door direct van bekwame professionals in de gezondheidszorg te leren. Er is een aantal verschillende stageplekken waaruit je kunt kiezen, waaronder ziekenhuizen, gezondheidsklinieken en verzorgingscentra voor personen met terminale ziektes.


Dit is een geweldige kans om een dieper inzicht te verwerven in het gezondheidszorgsysteem van een ontwikkelingsland. Je zal leren over verschillende ziektes en hoe deze te diagnosticeren en te behandelen. Je zal kunnen afwisselen tussen verschillende afdelingen, wat je kan helpen om in de toekomst en specialisatie te kiezen. We organiseren ook regelmatige outreaches die je de kans geven praktische gezondheidscontroles uit te voeren in achtergestelde gemeenschappen. 


Tijdens je internationale Geneeskunde stage in Kenia zul je wonen en werken in Nanyuki. Je leert over de lokale manier van leven en verblijft bij een gastgezin. We organiseren ook wekelijkse sociale evenementen zodat je je medestagiairs en andere vrijwilligers kunt leren kennen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage Geneeskunde in Kenia geschikt voor mij?

Ben je een student en overweeg je een carrière in de geneeskunde? Of ben je misschien een geneeskundestudent op zoek naar praktijkervaring? Als het antwoord op een van deze beide vragen 'ja' is, dan is deze stage voor jou gemaakt.


Je zal direct van ervaren lokale artsen en verplegers leren en je zal een begeleidende arts hebben met wie je meeloopt. Je zal waardevolle inzichten verkrijgen in de uitdagingen waarmee mensen in Kenia elke dag te maken hebben wat betreft gezondheidszorg. Dit zal je cv enorm versterken en zal je interessante gesprekspunten geven voor in sollicitatiegesprekken en essays. Het outreachwerk dat je doet zal ook helpen om je betrokkenheid bij gezondheidszorg en het helpen van mensen in nood aan te tonen.


Er zijn geen vereisten om je aan te sluiten. Je hebt alleen een grote belangstelling voor geneeskunde nodig en de bereidheid om te leren. Er is een aantal verschillende stageplekken waaruit je kunt kiezen, zodat je jouw interesses kunt navolgen. Afhankelijk van hoe lang je blijft kun je misschien ook afwisselen tussen veel verschillende ziekenhuisafdelingen.


Onze Geneeskunde stage in Kenia is het hele jaar door beschikbaar vanaf een minimumduur van twee weken. Onze start- en einddata zijn volledige flexibel, dus je kunt een tijd kiezen die jou goed uitkomt. We raden je aan om langer te blijven, zodat je meer kunt leren en betrokken kunt zijn bij meerdere outreaches.

Female medical intern examines a woman's mouth with a healthcare worker at a medical outreach in Kenya.

Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:

Loop mee met ervaren artsen en verplegers tijdens hun rondes

Je voornaamste rol tijdens deze stage is om te leren door lokale artsen en verplegers tijdens hun werk te observeren en met hen mee te lopen op hun rondes. Je zult verschillende aandoeningen en ziektes tegenkomen die je normaal niet zou zien in je thuisland en je zult leren hoe deze te diagnosticeren en te behandelen. We raden je aan om aantekeningen te maken en vragen te stellen om zoveel mogelijk uit je stage te halen. Dit is een geweldige manier om medische werkervaring op te doen tijdens je stage in Kenia.

Assisteer bij een aantal verschillende medische taken

Afhankelijk van je niveau ervaring zul je misschien de kans krijgen om te assisteren bij meer praktische taken. Hierbij kun je denken aan het invullen van statussen, het meten van bloeddruk en het geven van orale vaccinaties. Je zou ook kunnen helpen met het verbinden van wonden en het aanbrengen van hechtingen. Voormalige stagiairs hebben ook de kans gehad om te werken in de diagnose, behandeling en begeleiding van patiënten met hiv/aids, tuberculose en ondervoeding.

Deze activiteiten vinden plaats onder begeleiding. Je zal deze alleen mogen doen als je de juiste training hebt en jouw kunnen aan het lokale personeel hebt aangetoond.

Doe mee aan medische outreachsessies voor achtergestelde gemeenschappen

Projects Abroad organiseert regelmatige outreaches in buurtcentra of scholen in lokale dorpjes of op het platteland. Deze outreaches bieden zorg aan mensen in achtergestelde gemeenschappen die anders geen regelmatige medische zorg zouden ontvangen.

Onder begeleiding van bevoegd medisch personeel zal je helpen om medische controles uit te voeren en leden van de lokale gemeenschap te voorzien van basisbehandelingen. Bij deze controles horen het meten van vitale functies zoals bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Je zult ook wonden verbinden en orale vaccinaties en hiv-testen toedienen.

Leer nieuwe vaardigheden van medisch personeel op educatieve workshops

Je zal ook de kans krijgen om je kennis uit te breiden en nieuwe vaardigheden te leren tijdens onze medische workshops, die meestal worden geleid door onze Geneeskunde Coördinator. Hier zal je de kans krijgen om vragen te stellen en ervaringen te delen met je medestagiairs. Je zult ook nieuwe technieken leren die je vervolgens tijdens outreaches of op je stageplek in de praktijk kunt toepassen.


Wat voor soort stageplekken zijn er beschikbaar?

Als je ervoor kiest om op het universitair ziekenhuis te werken, dan is er een aantal afdelingen waartussen je kunt afwisselen:


 • Algemene geneeskunde
 • Tandheelkunde
 • Chirurgie
 • Kraamzorg
 • Pediatrie
 • Palliatieve zorg
 • Laboratorium
 • Apotheek


Je kunt in plaats hiervan ook kiezen om in een openbaar gezondheidscentrum, een kraamzorg- en kinderziekenhuis of een palliatieve zorginstelling te werken. Palliatieve zorginstellingen zijn instellingen waar gespecialiseerde zorg wordt geboden aan personen met terminale ziektes.

Female Dentistry Intern sits down with a local dentist during a Medicine Internship in Kenya.

Waar in Kenia ga ik werken?

Nanyuki

Je werkt in de stad Nanyuki, wat ongeveer 200 km ten noorden van de hoofdstad Nairobi ligt. Ook al is het een klein stadje, het heeft alle moderne voorzieningen waar je behoefte aan zou kunnen hebben, waaronder buurtwinkels, restaurants en banken. Nanyuki wordt ook omringd door een aantal wildparken die je in je vrije tijd kunt bezoeken.


Er is een aantal verschillende projecten beschikbaar voor deze stage. Je kun kiezen om te werken in een:


 • Openbaar gezondheidscentrum
 • Palliatieve zorginstelling
 • Kraamzorg- en kinderziekenhuis
 • Universitair ziekenhuis


Deze werken allen met mensen uit achtergestelde gebieden met verscheidene medische aandoeningen.


Kenia is beroemd om haar nationale parken, maar er zijn ook veel andere bezienswaardigheden die je niet mag missen. Het land heeft een ongelooflijk divers landschap, van woestijnen tot tropische oerwouden, bergen en stranden. Bezoek het Nationale Museum, ontdek oude Swahili ruïnes en koop unieke souvenirs op de lokale markten.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Kenia Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Standaard Geneeskunde project

Nadat je lekker ontbeten hebt met je gastgezin is het tijd om naar werk te gaan. Je reist naar je stageplek met een minibus die je elke dag bij je gastgezin ophaalt en afzet.


Een typische dag op deze stage loopt van 8.00 uur - 16.00 uur, maandag tot en met vrijdag. Je precieze werkuren worden op wekelijkse basis tussen jou en je begeleider afgesproken. Er is ook de optie om nachtdiensten te draaien, met toestemming van je begeleider en onze Geneeskunde Coördinator.  


Je precieze dagelijkse activiteiten variëren afhankelijk van de stageplek die je kiest en van afhankelijk van je ervaring. Geneeskundestudenten en afgestudeerden zullen deel kunnen nemen aan meer praktisch werk. Over het algemeen breng je je tijd door met het observeren van lokaal medisch personeel tijdens hun rondes. Het is een geweldige manier om te zien hoe een dag in het leven van een arts eruit ziet, vooral in een omgeving met beperkte middelen. Als ze het niet te druk hebben zullen artsen vaak de tijd nemen om behandelingen of gevallen aan je uit te leggen.


Het kan ook zijn dat je, wanneer nodig, assisteert bij taken zoals het meten van bloeddruk of het geven van orale vaccinaties. Op dagen wanneer er medische outreaches zijn zul je ook meer praktisch werk te doen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het meten van vitale functies of het verbinden van wonden.


Aan het einde van de werkdag is het tijd om jezelf in het lokale leven te verdiepen. Je kunt tijd nemen om je gastgezin te leren kennen met een heerlijke Keniaanse barbecue, of een van onze regelmatige sociale evenementen bijwonen. Deze bieden een geweldige manier om vriendschappen te sluiten met je medestagiairs en medewerkers van Projects Abroad!

Female Medical intern treats a hand wound on a local woman during a Medical Outreach programme in Kenya.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou een educatieve stage te bieden en om achtergestelde gemeenschappen te voorzien van basisgezondheidszorg.


Veel van de stagiairs die bij ons komen zijn op zoek naar praktische werkervaring om hun studie en cv aan te vullen. Op deze stage zul je leren van artsen en verplegers en nieuwe vaardigheden opdoen. We moedigen een interculturele uitwisseling van kennis aan, waarbij stagiairs en personeel ervaringen met elkaar kunnen delen.


Deze stage heeft ook een altruïstische kant. Veel Kenianen hebben vanwege financiële beperkingen of een gebrek aan dienstverlening in de regio geen toegang tot gezondheidszorg. Projects Abroad organiseert regelmatige medische outreaches in de lokale gemeenschap. Deze bieden achtergestelde personen medische basiszorg die ze anders niet zouden ontvangen. Dit omvat behandelingen zoals het verbinden van wonden, hiv-testen, ontwormen en meer.


We hebben een aantal hoofddoelen voor ons medisch werk in Kenia geïdentificeerd:


 • Promoten van de uitwisseling van medische kennis
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
 • Verminderen van het aantal gevallen van malaria


In 2016 behandelden we meer dan 3.700 patiënten dankzij de hulp van mensen zoals jij. Ga met ons mee op Geneeskunde stage in Kenia en verbreed je medische expertise terwijl je een positieve impact hebt binnen een achtergestelde gemeenschap.

Medical interns treat local families at a medical outreach day during their Work Experience Placement in Kenya.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nanyuki. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Kenia en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Luchthaven transport, vluchten en visums

Doe vrijwilligerswerk in Kenia en verken dit prachtige land in Afrika. Met zijn verschillende bezienswaardigheden is Kenia een prachtig land om te verkennen in je vrije tijd.


Een reis naar Oost-Afrika betekent ook dat je safaris kunt doen. Bewonder olifanten, leeuwen en de bedreigde Rothschild's giraffen in de Afrikaanse savanne.


Onze projecten zijn gelegen in Nanyuki, gelegen aan de voet van Mount Kenya. Met zijn groteske gebergten is het de moeite waard om een daguitstap te plannen naar dit unieke stukje natuur.


Tijdens de avonden kun je live muziek luisteren, lokale delicatessen uitproberen of marktjes bezoeken.


Je kunt het land op je eentje verkennen of er samen op uit gaan met de andere vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners