Projects Abroad intern assists with testing blood pressure and sugar levels in Sri Lanka whilst on her medical placement.

Geneeskunde stage in Sri Lanka

Doe medische werkervaring op door direct van artsen in ziekenhuizen te leren en gezondheidscontroles uit te voeren

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Ga met ons mee op onze Geneeskunde stage in Sri Lanka en leer direct van artsen in drukke ziekenhuizen. Voor jou is dit een geweldige kans om te leren over een gezondheidszorgsysteem dat verschilt van wat je gewend bent. Ook zul je waardevolle werkervaring toevoegen aan je cv.

Je kunt een specialisatie kiezen of afwisselen tussen verschillende ziekenhuisafdelingen voor een bredere ervaring. We organiseren ook seminars waarbij artsen je leren om diagnoses te stellen en ziektes te behandelen of te voorkomen.

Veel achtergestelde personen in Sri Lanka hebben geen regelmatige toegang tot basisgezondheidszorg. Jij gaat ons helpen om dit aan te pakken door deel te nemen aan regelmatige medische outreaches. Je zult ook werken om door middel van educatieve workshops bewustzijn te vergroten omtrent belangrijke gezondheidsproblemen.

Je woont en werkt in verschillende kuststadjes op dit prachtige eiland. Leer een andere manier van leven kennen en ontdek in je vrije tijd alles wat Sri Lanka te bieden heeft.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder


Is een Geneeskunde stage in Sri Lanka geschikt voor mij?

Deze Geneeskunde stage is ideaal voor iedereen met een sterke interesse in geneeskunde. Het is een uitstekende manier om werkervaring toe te voegen aan je cv en je aanmeldingen voor een geneeskundestudie of voor de universiteit aan te vullen.

Gedurende je stage zul je een medische begeleider hebben. Hij of zij is er om te zorgen dat jij het meeste uit je ervaring haalt en dat er goed voor je wordt gezorgd. 

Je zal kunnen kiezen op welke afdelingen je wil werken. Dit betekent dat je je interesses kunt navolgen als er een specifiek gebied van de geneeskunde is waar je je op wilt richten. Of je kunt ervoor kiezen om tussen verschillende afdelingen af te wisselen voor een bredere ervaring. Hoe langer je blijft, op hoe meer afdelingen je tijd zal kunnen doorbrengen.

Je rol in het ziekenhuis is puur waarnemend. Je zult consultaties en procedures kunnen bijwonen en kunt vragen stellen. Maar tijdens medische outreaches zal je de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan hands-on werk.

Je kunt je aansluiten bij deze stage vanaf een duur van twee weken. Het is het hele jaar door beschikbaar, dus je kunt komen wanneer dat goed in je agenda past. Let er wel op dat je 18 jaar of ouder moet zijn om deel te nemen.

A female intern takes the blood pressure of local children during her medical internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Wat ga ik tijdens dit project doen?

Met een aantal verschillende waarnemende en praktische activiteiten zal deze stage je een veelzijdige medische ervaring in het buitenland geven. Je kunt betrokken raken bij de volgende activiteiten:


 • Observeer lokale artsen en medisch personeel tijdens hun rondes
 • Doe mee aan medische outreaches voor achtergestelde gemeenschappen
 • Leer over traditionele ayurvedische geneeskundepraktijken
 • Geef voorlichting over belangrijke gezondheidsproblemen

In je werk richt je je op de volgende gebieden:


Observeer lokale artsen en medisch personeel


Je voornaamste rol tijdens deze stage is om te leren van artsen en ander medisch personeel. Je zult de kans hebben om consultaties en behandelingen te observeren en vragen te stellen over wat je gezien hebt. Wanneer mogelijk nemen artsen de tijd om je uit te leggen wat ze aan het doen zijn en hoe zij tot hun diagnose zijn gekomen.


Neem deel aan medische outreaches voor gemeenschappen op het platteland


Raak betrokken bij praktisch werk op onze regelmatige medische outreaches. Deze bieden, naast gratis voedsel en medicatie, eenvoudige maar belangrijke zorg aan leden van achtergestelde gemeenschappen. Deze outreaches bedienen meer dan 100 personen per keer.


Je zult artsen assisteren bij het controleren van vitale functies zoals bloeddruk en bloedsuikerspiegel en je deelt onder begeleiding medicatie uit .


Leer over traditionele ayurvedische geneeskunde


We bieden stagiairs een geweldige kans om meer te leren over traditionele ayurvedische geneeskunde. Sri Lanka heeft speciale ziekenhuizen die aan de beoefening hiervan zijn toegewijd. Ayurvedische geneeskunde is een van oudste geneeskundige tradities ter wereld. Je zult betrokken zijn bij het voorbereiden van kruidenmedicijnen, patiëntenzorg, werken in de kliniek en veel meer.  


Stimuleer bewustzijn over belangrijke gezondheidsproblemen


We leiden ook educatieve outreaches en workshops in lokale scholen en buurtcentra. Je zult presentaties geven over specifieke gezondheidsproblemen, met als doel het vergroten van het bewustzijn over preventie en behandeling.


Wat voor soort Geneeskunde stageplekken zijn er beschikbaar in Sri Lanka?

Met een aantal verschillende beschikbare afdelingen kun je je medische kennis echt vergroten. Of kies een gebied waarop je je specialiseert:


 • Algemene geneeskunde
 • Verloskunde
 • Gynaecologie
 • Pediatrie
 • KNO
 • Spoedeisende hulp


Als je interesse hebt om meer te leren over traditionele geneeskunde, dan kun je ook wat tijd doorbrengen in een ayurvedisch ziekenhuis. Laat ons weten of je interesse hebt in deze optie wanneer je je aanmeldt.


Let erop dat je, als je twee of drie weken blijft, maar tijd kan doorbrengen op één of twee afdelingen. Hoe langer je blijft, op hoe meer afdelingen je kunt werken.

Projects Abroad intern helps local doctors with giving out medicine whilst on their medical internship in Sri Lanka.

Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Je gaat werken in één van meerdere steden in Sri Lanka. Er zijn stageplekken beschikbaar in zowel openbare als particuliere ziekenhuizen. Het land heeft een betaalbaar en uitgebreid openbaar vervoer netwerk, dus het is makkelijk om rond te reizen.


Alle steden waar we werken liggen aan de kust. Dit is geweldig nieuws als je van het strand houdt of van spannende oceaan-activiteiten zoals duiken.

Colombo

Stagiairs in Colombo zullen in de zuidelijke delen van deze bruisende stad werken. Colombo is de voormalige hoofdstad en de grootste stad van Sri Lanka. Het is ook het financiële centrum van Sri Lanka en een populaire toeristenbestemming.


Je zult werken in een groot academisch ziekenhuis, een ziekenhuis gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen of in een particulier ziekenhuis.

Panadura

Panadura, gelegen aan de westkust van Sri Lanka, is een opmerkelijk stadje dat aan alle kanten omringd wordt door water, namelijk de Indische Oceaan, het Bolgoda meer en de Bolgoda rivier. Het ligt 27 kilometer van Colombo.


Je zult hier werken in een klein lokaal ziekenhuis of in een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen. Er is ook de mogelijkheid om te werken in een ziekenhuis in een nabijgelegen stadje dat op 18 km afstand ligt.

Galle

Galle is een belangrijke stad in Sri Lanka, gelegen in de zuidwestelijke punt van het land. Het ligt op 119 km afstand van Colombo. Hier zul je de kans krijgen om in een groot academisch ziekenhuis of in een particulier ziekenhuis te werken.  


De oude stad is aangewezen als UNESCO-erfgoed vanwege zijn historische vestingwerken en combinatie van Europese en Zuid-Aziatische architectuur. Het is een charmante stad om in je vrije tijd te verkennen, met verscheidene prachtige gebouwen, musea, cafés en kleine winkels.

Balapitiya

Balapitiya is een ander stadje aan de westkust van Sri Lanka dat 80 km ten zuiden van Colombo ligt. Je werkt hier of in een academisch ziekenhuis, of in een particulier ziekenhuis.


De stad ligt naast twee meren die samen het beschermde Madu Ganga watergebied vormen. Hier zijn tot nu toe meer dan 300 diersoorten ontdekt en er zijn nog veel meer die in de diepten van het mangrovebos schuilen. Op de eilanden in het watergebied vind je ook een aantal van de oudste tempels in het hele land.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag tijdens de Geneeskunde stage

Nadat je 's ochtends wakker geworden bent en een heerlijk ontbijt hebt gegeten met je gastgezin zul je met de bus of riksja naar je stageplek reizen. In sommige gevallen woon je dichtbij genoeg om naar werk te lopen. Op je eerste dag lopen onze medewerkers met je mee om je de weg te wijzen.

Een typische dag loopt van 8.30 uur - 12.30 uur, en dan van 14.00 uur - 16.00 uur, maandag tot en met vrijdag. Deze uren kunnen echter verschillen. Het precieze schema zal tijdens je oriëntatie worden besproken.  

De specifieke invulling van je dag hangt af van de stageplek die je kiest en de afdeling waar je stage loopt. Over het algemeen zul je de artsen op de afdeling volgen terwijl ze hun rondes doen, statussen bijwerken, dossiers nagaan en patiënten voor opname evalueren. Mogelijk krijg je ook de kans om operaties te observeren.

We organiseren regelmatige workshops voor al onze Geneeskunde stagiairs. Hier heb je de kans om lokale artsen vragen te stellen over de behandelingen die je gezien hebt, of om gewoon meer te leren over de beoefening van geneeskunde in Sri Lanka. Ze zullen je ook basistraining geven.

Op andere dagen bezoek je een school of gemeenschap om voorlichting te geven over een specifiek gezondheidsprobleem. Dit kan inhouden dat je presentaties geeft of activiteiten organiseert, bijvoorbeeld laten zien hoe je je handen op de juiste manier wast om hygiëne te verbeteren.

Op community outreachdagen reis je met andere Geneeskunde stagiairs naar een achtergestelde regio. Je assisteert medisch personeel bij het opzetten van de outreachsessie en daarnaast controleer je vitale functies, deel je medicatie uit en help je waar dat nodig is.

Aan het einde van je werkdag is het tijd om te ontspannen. Deel verhalen over je dag terwijl je avondeet met je gastgezin of met je medestagiairs en andere vrijwilligers, of neem de tijd om ze te leren kennen tijdens een van onze regelmatige sociale activiteiten.

A medical internship student in Sri Lanka is pictured taking blood pressure and sugar levels at a local clinic as she gains vital work experience with Projects Abroad.

Wat zijn de doelen en impact van dit Geneeskunde project?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou een educatieve ervaring te bieden en om achtergestelde gemeenschappen te helpen.

Veel van de Geneeskunde stagiairs die bij ons komen zijn op zoek naar internationale werkervaring. Een van onze doelen is om de interculturele uitwisseling van kennis te bevorderen. Je leert van bekwaam lokaal medisch personeel en in ruil deel je je eigen ervaringen met hen. Dit is een geweldige manier om niet alleen over de gezondheidszorgpraktijken in een ontwikkelingsland te leren, maar om ook het dagelijkse leven in een ander land te ontdekken.

Deze stage is ook bedoeld om personen in lokale gemeenschappen te helpen. Je neemt deel aan regelmatige medische outreaches naar achtergestelde gemeenschappen. Hoewel Sri Lanka gratis gezondheidszorg aan alle burgers aanbiedt kan deze soms beperkt of inconsistent zijn. Je werkt naast medisch personeel om eenvoudige maar essentiële medische diensten te bieden aan kwetsbare groepen mensen.  

We hebben ons vastgelegd aan het bereiken van vier langetermijndoelen in ons gezondheidszorg werk in Sri Lanka:


 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verminderen van het aantal gevallen van denguekoorts


Ga met ons mee en doe medische werkervaring op in Sri Lanka terwijl jij mensen helpt.

A Projects Abroad female intern can be seen taking blood pressure tests during her medical internship in Sri Lanka.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Sri Lanka. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners