Male Music Production Intern is at a local Recording Studio mixing at a sound desk during his work experience in South Africa.

Stage muziekproductie in Zuid-Afrika

Werk in een uitgeruste muziekstudio in Kaapstad en leer over alle aspecten van muziekproductie

In een oogopslag

Neem deel aan onze stage muziekproductie in Zuid-Afrika en doe een waardevolle werkervaring op. Je gaat werken in een moderne en volledig uitgeruste muziekstudio in het hart van Kaapstad. Dit is een geweldige kans om meer te leren over het produceren van muziek in een professionele setting, waar je gaat werken met een lokale producer en zijn team.


Er zijn zoveel aspecten aan deze stage. Je komt meer te weten over artiestenmanagement en promotie en zelfs geluidstechnieken. Je kunt je eigen beats proberen produceren en melodieën maken met de meest moderne muziekapparatuur.


Je verblijft bij een gastgezin in Kaapstad. De stad is een mengelmoes aan culturen en kun je terugvinden in de muziekstijl. Misschien ga je zelfs muzikaal talent ontdekken voor het muzieklabel!

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is een stage muziekproductie in Zuid-Afrika geschikt voor mij?

Heb je een passie voor muziek? Wil je meer te weten komen hoe de productie in een muziekstudio te werk gaat? Studeer je misschien muziek of audio ingenieur? Is je antwoord ja op deze vragen dan is deze stage je op het lijf geschreven.


Je doet praktische werkervaring op en dat is waardevol voor je CV. Na de stage krijg je een certificaat en een aanbevelingsbrief van de producer. Dit is een waardevolle verwijzing naar de ervaring die de stage je gaat geven.


Je kunt deelnemen van een week tot zo lang je zelf kan. De start- en einddata zijn flexibel. Om het meeste uit de stage te halen kunnen we wel aanraden om minstens een maand op het project te gaan werken. Zo kun je verschillende activiteiten uitproberen en de werking van een muziekstudio beter leren kennen.


Tijdens jouw stage sta je onder toezicht door twee muzikale professionals. Zij gaan je meer leren over de knowhow van muziekproductie dus je hebt ervaring nodig om deel te kunnen nemen.

Male Music Production Intern records vocals of a local group during his placement in Cape Town, South Africa.

Wat ga ik doen tijdens de stage muziekproductie in Zuid-Afrika?

Er zijn veel verschillende en interessante aspecten binnen muziekproductie. Hier zijn enkele activiteiten die je gaat uitvoeren:


  • Leer werken met verschillende soorten muziekapparatuur in de studio
  • Leer over het opnemen en bewerken van muziek door software
  • Help met het ontdekken van nieuwe artiesten en de promotie
  • Produceer je eigen beats en melodieën in de studio

Tijdens jouw stage muziekproductie ga je de volgende activiteiten uitvoeren:


Leer werken met verschillende soorten muziekapparatuur in de studio


Je gaat leren hoe je de muziekapparatuur opzet en gebruikt in de studio. Samen met de producer ga je praktisch leren werken met microfoons, elektronische instrumenten en de laatste nieuwe akoestische technologie. Je leert werken met apparatuur vanop de eerste plaats en wordt betrokken bij verschillende processen zoals de creatie en opnemen van muziek.


Leer over het opnemen en bewerken van muziek door software


Dit onderdeel is allerbelangrijkst bij muziekproductie. Je leert de verschillende soorten software kennen die worden gebruikt om een afgewerkt product te verkrijgen. Je leert muziek opnemen, bewerken en masteren tot een afgewerkt en professioneel resultaat. Je gaat werken met de verschillende opnamesoftware en komt meer te weten over de belangrijke technische achtergrondkennis om de beste opnames te produceren.


Help met het ontdekken van nieuwe artiesten en de promotie


Muziek produceren heeft geen nut als niemand het ooit gaat horen. Een belangrijk onderdeel van deze stage is het helpen met de promotie van muziek die een muziekcontract heeft met het label. Je gaat jezelf onderdompelen in de lokale muziekscene en kansen proberen vinden voor de muzikanten. Zorg dat de muzikanten ook online te vinden zijn en houd rekening met social media kanalen.


Het muzieklabel is altijd op zoek naar nieuwe muzikanten. Daarom ga je helpen bij het vinden van nieuw talent door concerten bij te wonen, reviews te schrijven en bandleden te interviewen. Je kunt sommigen uitnodigen om op te nemen in de studie en je krijgt de kans om de rol in te nemen als muziekproducer. Je kunt ook betrokken worden bij de branding van de artiesten zoals fotoshoots en muziekvideo's.


Produceer je eigen beats en melodieën in de studio


Je krijgt ook de kans om je eigen muziek te produceren in de studie en te leren hoe je beats en melodieën maakt. Kom meer te weten over de studio apparatuur en vind je eigen unieke ‘sound’. Het is een geweldig souvenir om mee naar huis te nemen en je vrienden te laten horen wat je hebt kunnen produceren!

Onze projectpartners in Zuid-Afrika

Tijdens deze stage muziekproductie werken we samen met Sounds of the World. Dit internationaal muzikaal netwerk brengt de beste internationale en nationale artiesten samen. Het is de ideale manier om muziek met elkaar te delen maar ook advies, nieuws en evenementen. Het brengt liefhebbers van muziek samen en het geeft de mogelijkheid om met elkaar te communiceren.


Waar in Zuid-Afrika ga ik werken?

Kaapstad

Je gaat werken in een buitenbuurt van Kaapstad. Je gaat mogelijks ook op verplaatsing om concerten of band bijeenkomsten bij te wonen.


De instelling waar je werk is vlakbij het stadscentrum en verschillende toeristische bezienswaardigheden zoals surfspots en nationale musea. Ontdek wat Kaapstad te bieden heeft en ontdek live muziek op de verschillende speel podia.


Van klassieke muziek tot heavy metal, je vindt verschillende soorten live concerten die je zullen aanspreken. Of waarom ga je niet iets totaal nieuws proberen? Kaapstad staat bekend voor zijn jazz, elektronische muziek en Afrikaanse beats.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Zuid-Afrika Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage muziekproductie

Je gaat bij een gastgezin verblijven vlakbij de studio waardoor je te voet naar de stageplek kunt gaan. Leef je toch iets verder weg dan kun je met het geregelde transport naar de studio gaan. Op je eerste dag wordt je ook begeleid door onze staff om je rond te leiden in de omgeving.


Een dag in de muziekstudio begint om 10 uur en gaat door tot 15 uur, van maandag tot vrijdag. Het is mogelijk dat je ook gaat helpen buiten de normale uren en concerten bijwoont, meetings of andere evenementen.


Er is geen enkele dag hetzelfde en alles hangt af van de studio en wat er geboekt staat. Dit betekent dat er elke dag andere dingen te beleven en bij te leren zijn! Je kunt werken aan bestaande studio projecten of meer leren over het apparatuur in de studio.


Je kunt ook helpen met het opzetten van het apparatuur en helpen bij het opnemen van muziek in de studio. Andere dagen ga je meer helpen met de promotie en management van artiesten, evenementen plannen en de social media van artiesten updaten.


Als je klaar bent met de dag kun je Kaapstad gaan ontdekken! Ontdek de lokale muziekscene, ga concerten kijken en ontdek de populairste genres in de stad. In de zomer kun je heel wat concerten meepikken in bijvoorbeeld Kirstenbosch Gardens, een prachtige plantentuin vlak naast de bekende tafelberg. Proef de lokale delicatessen, ontdek de verschillende stranden, rock pools of breng tijd door op de verschillende marktjes in de stad

Our Music Production interns in Cape Town, South Africa, work in this fully equipped, modern recording studio.

Doel en impact van het project

Het doel van dit project is om je de mogelijkheid te geven om jouw kennis van muziekproductie uit te breiden in een andere culturele setting.


Je gaat werken in een volledig uitgeruste muziekstudio in Kaapstad waar je leert van twee professionele producers. Ervaring opdoen in een muziekstudio is niet overal toegankelijk, daarom is deze stage net zo uniek. De lokale artiesten krijgen ook meer ondersteuning en publiciteit om te groeien in de lokale of internationale muziekindustrie.


Doe stage muziekproductie en doe praktische werkervaring op in Zuid-Afrika.

A Music Production intern listens as a local artist plays the drums at a fully equipped music studio in South Africa.

Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Kaapstad. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Zuid-Afrika, ook wel gekend als de "Rainbow Nation", kent een grote mix aan culturen. Onze projecten zijn gelegen in Kaapstad, een stad die zoveel te bieden heeft.


Ga surfen in Muizenberg, ook wel gekend als de Surfers Corner, en ga proeven van alle heerlijke delicatessen zoals Cape Malay curry en 'melktert'.


Zuid-Afrika kent een moeilijk verleden waar je meer over kunt leren in District 6 museum en Robbeneiland.


Ontdek het prachtige Silo district waar je het Zeitz museum kunt vinden en de beste koffie van de stad. Maar je reist sowieso ook naar de meest Zuidelijke tip van Afrika om de Tafelberg van dichtbij te bewonderen. Met een cable car sta je op 20 minuten boven op de berg, of doe een van de vele hikes naar de top samen met andere vrijwilligers.


We organiseren verschillende projecten in Zuid-Afrika en de kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Wil je graag reizen in een groep dan ga je hier zeker gelijkgestemde mensen ontmoeten tijdens je avontuur 'down South'!


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners