A local child has his teeth checked by a student doing her Dentistry internship in Jamaica.

Stage tandheelkunde in Jamaica

Leer van lokale professionals en doe internationale werkervaring op in een tandheelkundige kliniek

In een oogopslag

Volg onze tandheelkunde stage in Jamaica en doe onmisbare werkervaring op. Je zal leren van bevoegde lokale professionals in een tandheelkundige kliniek en zal een aantal verschillende behandelingen observeren. Het is een geweldige manier om je cv een extra voorsprong te geven in het competitieve sollicitatieproces naar banen en universitaire posities.


Je zult patiënten met verschillende aandoeningen tegenkomen, waardoor je inzicht ontwikkelt in de diagnose en behandeling van deze aandoeningen. Je krijgt de kans om te helpen bij verschillende taken binnen de kliniek. Afhankelijk van het schema kun je ook deelnemen aan initiatieven die bijdragen aan de lokale gemeenschap, zoals tandheelkundige outreaches.


Gedurende je tijd in het buitenland woon je bij een gastgezin. Dit is een prachtige manier om jezelf in de lokale cultuur te verdiepen. Je kunt in je vrije tijd optrekken met je mede-stagiaires en de vele bezienswaardigheden ontdekken die Jamaica te bieden heeft.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

18 of ouder
Je hebt jouw eerste jaar tandheelkundige studies of gelijkaardige training gedaan.


Is deze stage tandheelkunde in Jamaica geschikt voor mij?

Ben je momenteel een student tandheelkunde, of pas afgestudeerd? Wil je internationale werkervaring opdoen en je cv opbouwen? Dan is dit de ideale stage voor jou.


Je gaat leren van bekwame lokale professionals en zult meer ontdekken over de beoefening van gezondheidszorg in een ander land. Het is ook een geweldige manier om je voor te bereiden op je toekomstige carrière in de tandheelkunde.


Deze stage is open voor wie 18 jaar of ouder is en minstens één jaar tandheelkunde-gerelateerde studies of -training heeft gevolgd. Dit project is het hele jaar door beschikbaar vanaf een minimale duur van twee weken. Onze start- en einddata zijn echter volledig flexibel, dus je kunt een tijd kiezen die jou schikt. Wij raden je aan om langer te blijven, zodat je meer kunt zien en leren.


Bij aankomst krijg je een uitgebreide inleiding. Hier leer je alles wat je moet weten over waar je gaat werken en wat je gaat doen. Gedurende je tijd op de tandheelkundige kliniek zul je onder toezicht staan van verschillende leden van het tandheelkundig team. Er is ook een Projects Abroad medische begeleider die zal zorgen dat je zoveel mogelijk haalt uit jouw tijd in het buitenland.

Projects Abroad Dentistry intern speaks to a young patient in a Healthcare Centre during her Dentistry work experience in Jamaica.

Wat ga ik tijdens dit project doen?

Hoewel stagiaires niet mogen deelnemen aan patiëntenbehandelingen zijn er nog veel dingen te doen en te leren op deze stage. Op je Tandheelkunde stage in Jamaica zul je het volgende doen:


  • Observeer lokale tandheelkundige medewerkers tijdens hun dagelijkse werk
  • Assisteer bij een aantal basistaken in de tandheelkundige kliniek
  • Doe mee aan tandheelkundige outreaches of schoolbezoeken die bijdragen aan de lokale gemeenschap

Je werk zal zich richten op de volgende gebieden:


Observeer lokale tandheelkundige medewerkers tijdens hun dagelijkse werk


Tijdens deze stage zul je leren door medewerkers te observeren en ze vragen te stellen over verschillende behandelingen en technieken. Onder de medewerkers met wie je meeloopt bevinden zich tandheelkundige verplegers, tandartsen en tandheelkundige chirurgen. Je zult alles kunnen observeren wat in de loop van de werkdag op een tandheelkundige kliniek plaatsvindt, waaronder kleine en grote chirurgische ingrepen.


Assisteer bij een aantal basistaken in de tandheelkundige kliniek


Je zal ook als extra paar handen kunnen helpen in de kliniek. Taken waar je wellicht bij betrokken kunt raken zijn patiëntenregistratie en screening, of het voorbereiden van materialen voor tandheelkundige behandelingen. Het kan ook zijn dat je patiënten voorziet van informatie over mondhygiëne.


Doe mee aan tandheelkundige outreaches of schoolbezoeken die bijdragen aan de lokale gemeenschap


Er is ook de mogelijkheid om betrokken te raken bij gezondheidszorg-gerelateerd werk dat bijdraagt aan de lokale gemeenschap. Zo kan het zijn dat je meedoet aan tandheelkundige outreaches die georganiseerd worden door het Ministerie van Gezondheid. Of je kunt deelnemen aan mobiele tandheelkundige klinieken in landelijke regio's waar geen permanente tandheelkundige faciliteiten zijn.


Onze stagiaires voeren ook vaak onafhankelijke outreachsessies uit. Deze sessies bestaan uit presentaties op lokale scholen of in buurthuizen. Ze richten zich op onderwerpen zoals tandheelkundige hygiëne en mondhygiëne.


Waar in Jamaica ga ik werken?

Mandeville

Je doet tandheelkundige werkervaring op in Mandeville, Jamaica. Je zal in de tandheelkundige kliniek van een lokaal gezondheidscentrum werken.


Mandeville is vrij rustig, maar het heeft alle moderne voorzieningen waar je behoefte aan zou kunnen hebben, zoals buurtwinkels, banken en restaurants.


In je vrije tijd en in het weekend kun je verder van huis op ontdekking uit. Bezoek prachtige strandresorts, ontdek de lokale reggaemuziek-scène of profiteer van de natuurlijke wonderen van Jamaica met een trek- of duiktrip.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Jamaica Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Tandheelkunde in Jamaica

Word 's ochtends wakker en geniet van een heerlijk ontbijt met je gastgezin. Vervolgens vertrek je in een gedeelde taxi naar je stageplek. Als je dichtbij genoeg woont kun je in plaats daarvan lopen. Op je eerste dag zullen medewerkers van Projects Abroad met je meegaan om je de weg te wijzen.


Tijdens deze stage werk je van 8.30 uur - 15.00 uur, maandag tot en met vrijdag, al kun je langer blijven als je dat wilt. Je zult het lokale tandheelkundige team observeren en door hen worden begeleid. Dit team omvat tandartsen, tandheelkundige chirurgen en tandheelkundige verplegers.


Je brengt je tijd door met het meelopen met medewerkers in de tandheelkundige kliniek van een lokaal gezondheidscentrum. Je zult de kans krijgen om een aantal behandelingen te observeren, van eenvoudige interventies tot complexe operaties.


Hoewel het niet toegestaan is dat je direct deelneemt aan de behandelingen is er meer dan genoeg om je bezig te houden. In de loop van de dag kan het zijn dat je assisteert bij controles en registratie van patiënten, of dat je materialen voorbereidt voor tandheelkundige behandelingen.


Aan het einde van de werkdag is het tijd om je nieuwe omgeving te ontdekken. Leer bijvoorbeeld je gastgezin beter kennen tijdens een heerlijk diner. Wij organiseren regelmatig sociale activiteiten voor alle vrijwilligers en stagiaires van Projects Abroad. Dit is een geweldige manier om over de hele wereld nieuwe vriendschappen te ontwikkelen en om te leren over de lokale cultuur.

Projects Abroad female Dentistry intern examines a childs mouth with a torch during an Outreach programme within a Dentistry placement in Jamaica.

Wat zijn de doelen en de impact van deze stage Tandheelkunde?

Het voornaamste doel van dit project is om studenten te voorzien van een veelzijdige, praktische stage in het buitenland. Veel van de stagiaires die zich bij ons aansluiten op Jamaica zijn op zoek naar internationale werkervaring binnen hun vakgebied. Wij moedigen interculturele uitwisseling aan, waarbij stagiaires en lokale professionals kennis en ideeën uitwisselen.


Je werkt samen met gekwalificeerde tandheelkundige medewerkers in Jamaica, waarbij je inzicht verwerft in de medische praktijken van een ander land. Je leert over de verschillende aspecten van tandheelkundige behandeling en krijgt ook de kans om mee te doen aan outreaches en educatieve presentaties.


In veel achtergestelde gemeenschappen in Jamaica wordt weinig gedaan aan een goede mondgezondheid. Onze outreaches leren studenten en leden van de gemeenschap over het belang van mondhygiëne. Dit kan ook helpen om een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen, die het resultaat zijn van een slechte tandenverzorging, te voorkomen.


Ga met ons mee op een stage Tandheelkunde in Jamaica en bouw je cv op terwijl je je voorbereidt op je toekomstige carrière in de tandheelkunde.

Young boys play doctor during a Medical Outreach ran by Dentistry interns during a Dentistry placement in Jamaica.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Mandeville. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Jamaica en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Als je denkt aan de tropische Caraïben is het eerste land waaraan je denkt misschien Jamaica. Witte stranden, een veelzijdige cultuur en een rijke geschiedenis. Doe vrijwilligerswerk op dit eiland en krijg de kans om het eiland te verkennen in je vrije tijd.


De lokale keuken bestaat uit delicatessen die je moet proberen zoals jerk chicken en Jamaicaans gebak. Proef de vele delicatessen langs de waterkant en vindt afkoeling in de zee.


In je vrije tijd kun je de marktjes verkennen, de vele musea en het bekende Bob Marley Museum in Kingston. Bezoek Fort Charles en het National Heroes Park, genoeg bezienswaardigheden om uit te proberen.


Tijdens jouw ervaring in het buitenland ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt het land op je eentje verkennen maar dat kan natuurlijk ook met de groep vrijwilligers van de verschillende projecten.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners