A child brushes her teeth outside a school during a hygiene workshop run by Projects Abroad Dentistry interns in Nepal.

Stage tandheelkunde in Nepal

Doe werkervaring op door direct van ervaren tandartsen in Nepal te leren en mee te doen aan tandheelkundige outreaches

In een oogopslag

Volg een stage tandheelkunde in Nepal en breng je carrière als tandarts op gang. Je zult leren door mee te lopen met ervaren tandartsen op de tandheelkundige afdeling van een ziekenhuis. Je verwerft inzicht in hoe tandartsen in een ontwikkelingsland werken en krijgt de kans om vragen te stellen en zoveel mogelijk te leren. Dit zal je cv flink versterken, wat je toekomstige carrière kan baten.


Wij organiseren ook tandheelkundige outreaches waar je praktische werkervaring kunt opdoen. Je zal kinderen leren om voor hun gebit en tandvlees te zorgen of kennis delen over het belang van regelmatig poetsen.


Al onze tandheelkundige stageplekken in Nepal vinden plaats in de stad Chitwan, waar je bij een lokaal gastgezin zal verblijven. Chitwan staat bekend als het medische centrum van Nepal en je zult hier zeker een spannende en leerzame tijd beleven!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage tandheelkunde in Nepal geschikt voor mij?

Onze stage Tandheelkunde in Nepal is perfect wanneer je een carrière in tandheelkunde nastreeft. Je zult een dieper inzicht in de beoefening van tandheelkundige in een ontwikkelingsland verwerven en je zult kunnen bouwen op je kennis van tandheelkunde in de praktijk. Dit soort werkervaring zal je cv versterken en biedt interessante gesprekspunten tijdens sollicitatiegesprekken.

 

Je hebt geen eerdere ervaring nodig om deel te nemen aan de stage tandheelkunde in Nepal. Er zijn professionele medewerkers aanwezig om je te begeleiden en om je vragen te beantwoorden. Dit is de perfecte kans om uit eigen ervaring te ontdekken of dit de carrière is voor jou en hoe je leven als tandarts eruit zou zien.

 

Dit project loopt het hele jaar door, dus je kunt je reis inplannen wanneer het in jouw agenda past. Je kunt zolang als je wilt meedraaien vanaf een minimale duur van twee weken.

Projects Abroad Dentistry interns help conduct health screenings during their Dentistry internship in Nepal.

Wat ga ik doen tijdens deze stage tandheelkunde in Nepal?

Je gaat werken op de tandheelkundige afdeling van een particulier lokaal ziekenhuis. Tijdens deze stage in Nepal zal je op veel verschillende manieren kennis en tandheelkundige werkervaring op kunnen doen. Dit zijn een aantal van je voornaamste taken:


  • Volg en observeer de dagelijkse routine van lokale tandartsen
  • Stimuleer het bewustzijn over het belang van mondhygiëne tijdens jouw outreach werk
  • Neem deel aan een 'case study' waarin je de tandheelkundige praktijken van Nepal en je eigen land vergelijkt

Jouw werk zal zich richten op deze gebieden:


Volg en observeer lokale tandartsen en maak hun dagelijkse routine mee


De voornaamste focus van jouw stage is het observeren van tandartsen die aan het werk zijn op de tandheelkundige afdeling van een particulier lokaal ziekenhuis. Je observeert behandelingen en kleine operaties, zoals tandherstel, wortelkanaalbehandelingen of tandextracties. Je kunt deze tijd gebruiken om je praktische kennis te verbreden en te observereb hoe het echt is om als tandarts te werken in een druk ziekenhuis.


Stimuleer het bewustzijn over het belang van mondhygiëne tijdens je outreach werk


Wanneer mogelijk help je bij Projects Abroad medische outreaches. Je gaat met kinderen praten over het belang van mondhygiëne en ze laten zien hoe ze hun tanden moeten poetsen met liedjes, spelletjes of leuke activiteiten.


Neem deel aan een case study project waarin je de tandheelkundige praktijken van Nepal en je eigen land vergelijkt


We zullen je vragen om tijdens je stage mee te doen aan een case study programma. Je zult observeren hoe diagnoses worden gesteld en hoe patiënten worden behandeld in Nepal vergeleken met je eigen land. Je zult ook onderzoek doen naar de behandeling van aandoeningen in verschillende landen over de hele wereld. Als eindopdracht geef je een informele presentatie van je bevindingen aan de andere stagiaires.


Waar ga ik in Nepal werken?

Chitwan

Jouw tandheelkundig werk vindt plaats in Chitwan. Deze stad staat bekend als dé medische stad van Nepal en hier bevindt zich een aantal hoog aangeschreven medische instellingen. Je werkt hier op de tandheelkundige afdeling van een lokaal ziekenhuis. Dit ziekenhuis streeft ernaar om de lokale gemeenschap te voorzien van gezondheidszorg van kwaliteit tegen een betaalbare prijs.


Het merendeel van je tijd breng je door op je stage tandheelkunde, maar je zal ook wat vrije tijd hebben. Je kunt de culturele en toeristische kant van Nepal in het weekend verkennen. Organiseer een winkelexcursie om souvenirs te shoppen, neem een weekend voor een reisje naar de stad Pokhara of plan een trektocht in het Himalayagebergte!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage tandheelkunde in Nepal

Een typische werkdag in Nepal loopt van maandag tot en met vrijdag, met een ochtend- of middagdienst van 5 - 6 uur. Dit varieert afhankelijk van wanneer behandelingen of outreaches ingepland zijn.


Elke dag eet je ontbijt en avondeten met je gastgezin. Je luncht in de ziekenhuiskantine. Maak gebruik van maaltijden om met je gastgezin, andere stagiaires of ziekenhuismedewerkers te kletsen.


Tijdens je dienst loop je mee met tandartsen terwijl ze met patiënten spreken en hen behandelen. Wij raden je aan om aantekeningen te maken, vragen te stellen en zoveel je kunt te leren van de behandelingen die je observeert.


Je zal ook deelnemen aan regelmatige Projects Abroad outreaches. Deze zijn gericht op het bieden van hoognodige tandheelkundige en medische zorg aan achtergestelde of kwetsbare personen.


Wanneer je niet aan het werk bent kun je je vrije tijd in Nepal doorbrengen met je medestagiaires. Grijp deze kans aan om meer te leren over de rijke cultuur en natuurlijke wonderen van Nepal. Op zoek naar avontuur? Ga op trektocht, probeer wildwatervaren of ga op junglesafari.

Female Dentistry interns teach a group of children how to brush their teeth properly as part of their Dentistry work experience in Nepal.

Wat zijn de doelen van deze stage?

Het doel van dit project is om jou de mogelijkheid te geven je praktijkkennis van tandheelkunde te vergroten. Ook werken we om achtergestelde personen betere toegang tot basis-tandverzorging te bieden.


Bijna 25% van de bevolking van Nepal leeft onder de armoedegrens. Hierdoor kan het moeilijk zijn voor achtergestelde groepen om toegang te krijgen tot basisgezondheidszorg. Wij werken met een particulier lokaal ziekenhuis dat ernaar streeft om de lokale gemeenschap gezondheidszorg van kwaliteit te bieden tegen een betaalbare prijs. Daarbij organiseren we ook outreaches voor minderbedeelde gemeenschappen. Bij outreaches richten we ons op voorlichting geven over het belang van goede mondhygiëne.


De medische outreaches van Projects Abroad zijn gratis voor alle personen die ze bijwonen.


Om te zorgen dat we blijven werken richting langetermijn, duurzame resultaten, hebben we een aantal doelstellingen vastgelegd in ons Medicine & Healthcare Management Plan:


  • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
  • Verbeteren van de algemene hygiëne                           
  • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
  • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen


Sluit je aan bij onze stage tandheelkunde in Nepal om je tandheelkundige carrière vandaag een boost te geven.

Group of children in a school with toothbrushes given to them during a dental awareness program run by Projects Abroad Dentistry interns in Nepal.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nepal. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Nepal en een unieke ervaring te beleven.

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners