Projects Abroad Midwifery interns participate in a community healthcare outreach in a rural part of Ghana.

Stage Verloskunde in Ghana

Reis naar Afrika en observeer ervaren verloskundigen aan het werk terwijl ze moeders in verwachting behandelen in een lokaal ziekenhuis

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Verloskunde stage in Ghana en observeer het werk van bevoegde verloskundigen. Je leert meer over verloskunde en de uitdagingen waarmee moeders in verwachting kampen in een Afrikaans ontwikkelingsland.

 

Je zult essentiële werkervaring in de verloskunde opdoen in Ghana, waardoor je een streepje voor hebt op de rest. Dit is een geweldige toevoeging aan elke cv en zal je enorm baten in je toekomstige studie en carrière. Je leert medische basisvaardigheden en je leert een groot aantal aandoeningen waarmee zwangere vrouwen te maken hebben behandelen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage Verloskunde in Ghana geschikt voor mij?

Deze stage is perfect voor iedereen die graag werkervaring in de verloskunde wil opdoen. Het zal je cv versterken en geeft je interessante gesprekspunten voor in sollicitatiegesprekken, essays en sollicitatiebrieven. Je kunt je Verloskunde werkervaring in Ghana ook gebruiken om te kijken of een carrière als verloskundige de beste optie is voor jou.

 

Je hebt geen eerdere ervaring nodig om mee te doen. Je zult een observerende rol hebben en de verloskundigen met wie je meeloopt zullen je vragen beantwoorden zodat je kunt leren.

 

Alle stagiairs mogen de kraamafdeling in. Volgens ziekenhuisvoorschriften mogen echter alleen studenten vanaf het derde jaar van hun studie de verloskamers in.

 

Je kunt je vanaf een minimum van twee weken aansluiten bij onze Verloskunde stage, maar we raden je aan zo lang mogelijk te blijven. De stage loopt het hele jaar door dus je kunt je aansluiten wanneer het jou het beste uitkomt.

Projects Abroad students undertaking Midwifery internships in Ghana observing local doctors whilst performing a check up on a baby.

Je werk richt zich op de volgende aspecten:


Observeer het werk van bevoegde verloskundigen


Je leert door mee te lopen met verloskundigen terwijl ze hun dagelijkse taken uitvoeren. Volg ze tijdens hun rondes in het ziekenhuis, observeer hoe ze patiënten behandelen en stel vragen als je iets niet begrijpt. Hoeveel verantwoordelijkheid je toevertrouwd krijgt zal afhangen van je kwalificaties en ervaring.


Assisteer de verloskundigen


Al is je voornaamste taak het observeren en volgen van de verloskundigen, het kan zijn dat je de kans krijgt om meer praktische verantwoordelijkheden op je te nemen. Dit hangt grotendeels af van hoeveel initiatief je toont en van je ervaring. Onder begeleiding zal je misschien eenvoudige consultaties en gezondheidscontroles van patiënten op de kraamafdeling mogen uitvoeren.

Leer meer over verloskunde in een ontwikkelingsland


Tijdens je werk op de kraamafdeling leer je meer dan alleen hoe een baby ter wereld te brengen. Je leert hoe patiënten te behandelen vanaf het begin tot aan het einde van hun zwangerschap. Je zult misschien zelfs aandoeningen tegenkomen die je thuis normaal gesproken niet zou zien. Zwangere vrouwen zullen soms bij het ziekenhuis aankomen met malariasymptomen of een vroeg stadium van diabetes. Terwijl je de verloskundigen observeert zal je ook leren hoe deze patiënten gerust te stellen en te behandelen.


Help bij medische outreaches in leprakampen en scholen


Als je een breder beeld van medische zorg in de gemeenschap wilt opdoen kun je je aansluiten bij een aantal van onze medische outreaches naar scholen en een leprakamp. Je helpt bij basisgezondheidscontroles, zoals het controleren van bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Je helpt ook om wonden te behandelen en te verbinden, temperatuur op te nemen en helpt te testen op malaria en ringworm.
Waar in Ghana ga ik werken?

Als stagiair Verloskunde werk je in de stad Cape Coast of in het meer traditionele Dodowa. Waar je werkt hangt af van je ervaring.

Accra

Als florierendes Handelszentrum und Hauptstadt ist Accra der perfekte Ort, um Ihre Reise nach Westafrika zu beginnen. Mit einer Bevölkerung von über 2,7 Millionen der gastfreundlichsten Menschen ist Accra eine Stadt, die ständig feuchtes Treiben bunter Ereignisse bietet. Sie können verrückten Verkehr, eine lebendige Kultur und Straßen voller ghanaischer Restaurants und Marktverkäufer erwarten, die ihre handgefertigten Waren verkaufen.

Akuapem Hills

Die Akuapem Hills befinden sich in der Eastern Region von Ghana und sind von einer leuchtenden, grünen Pflanzenwelt und reicher, roter Erde geprägt. In dieser ruhigen Gegend rufen die Kinder dir “Obroni” (Fremder) nach, um deine Aufmerksamkeit zu gewinnen. Die Dörfer sind gastfreundlich und hier wird auch gerne gefeiert! Mach mit bei Straßenfesten oder koste getrockneten Fisch und Jamswurzeln an einem Essensstand auf der Hauptstraße.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de Verloskunde stage in Ghana

Je werk begint meestal rond 8.00 uur en eindigt rond 14.00 uur, maandag tot en met vrijdag. Het ziekenhuis draait op diensten, dus je kunt langer blijven als je begeleider hiervoor toestemming geeft.


Rond 12.00 uur kun je genieten van een welverdiende lunchpauze. Je kunt dan een meegenomen lunch eten of de tijd gebruiken om lekker te ontspannen en later bij je gastgezin thuis een late lunch eten.


Je brengt de dag door met het observeren van bevoegde verloskundigen terwijl ze consultaties houden met patiënten op de kraamafdeling. Dit zal je de kans geven om de verschillende aandoeningen te observeren waarmee zwangere vrouwen in Ghana te maken hebben. Afhankelijk van je kwalificaties zal je misschien zelfs een bevalling in de verloskamer mogen observeren.


Wanneer je terugkomt bij je gastgezin thuis kun je de tijd nemen om je gastgezin en hun cultuur te leren kennen tijdens een heerlijke huisgemaakte maaltijd van Ghanese jollofrijst.


Ghana heeft veel interessante bezienswaardigheden om te zien en te verkennen. In je vrije tijd kun je door het platteland wandelen, bruin worden op het strand of van een meer stadse sfeer genieten tijdens een bezoek aan de hoofdstad Accra.  

A female Projects Abroad intern is pictured performing a check up on a local woman as part of her midwifery internship in Ghana.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van deze stage is om jou een leerzame ervaring te bieden op je Verloskunde stage in Ghana.


Je loopt mee met bevoegde verloskundigen op een verloskunde afdeling van een lokaal ziekenhuis en leert hoe je verschillende aandoeningen behandelt waarmee zwangere vrouwen in Ghana te maken hebben. Je zult vrouwen ontmoeten met complicaties die je in je thuisland normaal gesproken niet zou zien. Daartoe horen ziektes zoals malaria en tyfus. Je zal merken dat dit een uitdagende ervaring is, maar dat je hieraan belangrijke inzichten ontleent.


Daarnaast zal je ook helpen door te werken op community outreaches. Je doet gezondheidscontroles om medische basiszorg te bieden aan mensen die deze niet regelmatig ontvangen.


We werken momenteel richting de volgende doelen, die in ons Medicine & Healthcare Management Plan zijn uiteengezet:


  • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
  • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
  • Verminderen van het aantal gevallen van malaria
  • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
  • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk


Sluit je aan bij ons op de Verloskunde stage in Ghana waar je je vaardigheden zal uitbreiden terwijl je moeders in verwachting helpt in het hart van Ghana.

Local women attend a community outreach and receive treatment from Projects Abroad Midwifery and other medical interns in Ghana.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Ghana. Ze verwelkomen je in hun huis, delen graag hun gewoonten en laten je kennismaken met je eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring op te doen.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met minstens één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners