Two students doing Midwifery internships in Peru test an infant's iron levels at a clinic.

Stage verloskunde in Peru

Doe werkervaring op in een kraamafdeling en leer direct van lokale verloskundigen en artsen

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Verloskunde stage in Peru en doe internationale werkervaring op door op kraamafdelingen te werken. Je leert door in een groot ziekenhuis of gezondheidscentrum mee te lopen met zeer vaardige verloskundigen en artsen. Dit zal je een dieper inzicht geven in de uitdagingen die vrouwen in ontwikkelingslanden tegenkomen bij de bevalling. Het zal je cv versterken, wat goed zou kunnen zijn voor je toekomstige carrière.


Er is veel te zien en te leren op de kraamafdeling. Je zal prenatale consultaties, geboortes, keizersneden en postnatale zorg observeren. Artsen en verloskundigen zullen uitleggen hoe verschillende aandoeningen worden gediagnosticeerd en behandeld en we raden je aan om vragen te stellen en aantekeningen te maken.


Je woont en werkt in Cusco, een UNESCO Werelderfgoed, en verblijft bij een lokaal gastgezin. In het weekend kun je het meeste uit je stage halen en gebruik maken van je vrije tijd om plekken zoals Machu Picchu te verkennen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
Je moet over een goede kennis Spaans bescghikken.


Is een stage Verloskunde in Peru geschikt voor mij?

Overweeg je een studie verloskunde? Wil je graag praktijkervaring opdoen om je cv te versterken? Deze stage zal je helpen om op te vallen bij sollicitaties en in sollicitatiegesprekken.

 

Door een Verloskunde stage in Peru te doen zal je een globaal perspectief ontwikkelen op de beoefening van verloskunde. Je leert veel over de uitdagingen waarmee vrouwen te maken hebben bij bevallingen in een ontwikkelingsland.

 

Je hebt geen eerdere ervaring of kwalificaties nodig om mee te doen, aangezien je rol observerend is. Je moet echter wel een gemiddeld niveau Spaans beheersen. Spaans is nodig om te kunnen communiceren met medische staf en patiënten, die niet altijd Engels spreken.

 

De stage loopt het hele jaar door en je kunt je op elke moment.

An intern from Projects Abroad is pictured holding a new-born baby whilst on her midwifery internship in Peru.

Wat ga ik op deze stage doen?

Je werkt in een ziekenhuis of gezondheidscentrum en brengt het grootste deel van je tijd door met observeren en leren. Dit is een aantal van de voornaamste activiteiten waarmee je je tijdens je stage bezighoudt:


 • Observeer professionele verloskundigen aan het werk in een ziekenhuis of gezondheidscentrum
 • Loop mee met medische staf tijdens prenatale consultaties en postnatale zorg
 • Bied tijdens outreaches basisgezondheidszorg en informatie aan achtergestelde gemeenschappen

Je stagewerk zal zich met deze hoofdaspecten bezighouden:


Observeer professionele verloskundigen aan het werk in een ziekenhuis of gezondheidscentrum


Je rol op deze stage is observerend. Je zult zien hoe verloskundigen baby’s ter wereld brengen, via natuurlijke wijze of met artsen door middel van keizersnede. Als je relevante training en ervaring hebt kun je ook helpen tijdens bevallingen.


Ook kun je misschien een grotere rol spelen bij het verzorgen en ondersteunen van vrouwen tijdens de bevalling. Dit gebeurt alleen met toestemming van de toezichthoudende verloskundige of arts.


Loop mee met medische staf tijdens prenatale consultaties en postnatale zorg


Je kunt artsen en verloskundigen observeren tijdens hun consultaties met zwangere vrouwen. Er is veel te leren over effectieve communicatie bij de evaluatie en behandeling van deze patiënten. Je kunt ook een belangrijke rol spelen door vrouwen na de bevalling steun en zorg te bieden. Misschien word je door lokale medewerkers gevraagd om bij hun postnatale behandelingen te helpen. Ook zou je nieuwe moeders belangrijke informatie kunnen geven over hoe voor hun baby's te zorgen.


Bied basisgezondheidszorg en informatie aan achtergestelde gemeenschappen tijdens outreaches


Outreachwerk vindt apart van je gewone ziekenhuiswerk plaats. We organiseren twee keer per maand outreaches. Hierbij bezoek je achtergestelde gemeenschappen met een begeleider. Tijdens outreaches doe je basisgezondheidscontroles en deel je educatieve informatie. Je zult ook voorlichting geven over ziektes en preventiemaatregelen, zodat de gemeenschappen die je bezoekt kunnen werken aan de preventie van ziekteverspreiding. Dankzij outreachwerk zal je waardevolle verloskunde werkervaring opdoen in Peru.


Waar in Peru ga ik werken?

Cusco

Je zit in Cusco, een UNESCO Werelderfgoed.


Cusco was ooit de hoofdstad van het oude Incarijk. Hieraan zie je nog steeds talloze aandenkens wanneer je vandaag de dag door de stad loopt. Cusco ligt dicht bij de Urubamba Vallei, wat gekenmerkt wordt door de weelderige groene landschappen van het Andesgebergte waar lama’s vrij ronddwalen.


Je zal werken in drukke ziekenhuizen en gezondheidscentra. Je zal veel van je tijd op de kraamafdeling van deze instellingen doorbrengen, waar je verloskundigen en artsen aan het werk observeert. De kraamafdelingen op deze stageplekken zijn doorgaans goed voorzien en lokale medewerkers zijn zeer vakkundig.


Op een aantal van de projectlocaties zijn er grote aantallen patiënten. Velen van hen komen uit achtergestelde gemeenschappen. Hier is er altijd veel te zien en te doen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag eruit?

Je werkt maandag tot en met vrijdag, van 8.00 uur tot 13.00 uur. Je kunt ook regelen om tijdens middag- en avonddiensten te werken, als je dat graag wilt.


Op je Verloskunde stageplek in Peru hangen je dagelijkse verantwoordelijkheden af van hoeveel ervaring je hebt. Meer praktisch werk krijg je alleen met toestemming van lokale medische medewerkers. Elke dag kun je:


 • Bevallende vrouwen evalueren, controleren en verzorgen
 • Observeren of assisteren bij bevallingen
 • Prenatale zorg en advies aan zwangere vrouwen bieden
 • Postnatale zorg en advies aan nieuwe moeders bieden
 • Gegevens van behandelingen bijhouden om mogelijkheden voor verbetering te identificeren


In de avonden keer je terug naar je gastgezin, met wie je van een heerlijke huisgemaakte maaltijd kunt genieten. Je kunt je gezin en medestagiairs of vrijwilligers over de interessante activiteiten van de dag vertellen.


De middagen en weekenden heb je vrij om te verkennen. Cusco is een fascinerende stad met veel boeiende dingen om te doen. Je kunt winkelen op kleurrijke markten, heerlijke lokale gerechten proeven en leren salsadansen. In het weekend kun je een uitstapje maken naar een aantal wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de oude Inca ruïnes van Machu Picchu of de Aguas Calientes warmwaterbronnen.

A male intern from Projects Abroad is pictured dressing a baby in new clothes as part of his midwifery internship in Peru.

Doelen en impact van de Verloskunde stage in Peru

Het voornaamste doel van dit project is jou de kans geven om je kennis van en ervaring met verloskunde op te bouwen. Voor diegenen die een carrière in de verloskunde beogen is deze stage een geweldige springplank naar je studie of postdoctorale kwalificaties.


Deze stage heeft ook een ander doel. Peru kampt met hoge percentages niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes, hoge bloeddruk en hartziekte. Personen die in meer landelijke, achtergestelde gebieden wonen weten niet altijd hoe ze deze ziektes kunnen voorkomen. Ze hebben ook geen makkelijke toegang tot basisgezondheidszorg.


Door middel van onze outreach programma's werken we om deze gemeenschappen te voorzien van medische basiszorg. We streven er ook naar om bewustzijn te vergroten over de meer ernstige gezondheidsproblemen waarmee het land te maken heeft. We hebben de hulp van stagiairs zoals jij nodig om dit te doen.


We hebben ons vastgelegd aan vier duurzame langetermijndoelen, zoals in ons Medicine & Healthcare Management Plan uiteengezet:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            


Sluit je aan bij deze stage en help ons deze doelen te verwezenlijken en doe tegelijkertijd waardevolle verloskunde werkervaring op in Peru.

A female Projects Abroad intern is pictured smiling with a local nurse during her midwifery internship in Peru.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Peru biedt een hoop aan activiteiten voor elk type vrijwilliger. Heb je interesse in kunst, cultuur, geschiedenis of natuur, Peru kan het allemaal aanbieden!


Een van de grootste bezienswaardigheden in Peru is de Inca en Maya geschiedenis. De archeologische plaatsen zoals Coricancha, Tambomachay en niet te vergeten, Machu Picchu.


In het weekend kun je het dorp van Pisac bezoeken en wandelen door de textiel marktjes. Vergeet ook niet de vele llamas en alpacas te groeten!


De verschillende delicatessen, zoals ceviche, kun je proberen tijdens een vrije avond, in het weekend, samen met de andere vrijwilligers.


We hebben verschillende vrijwilligersprojecten beschikbaar in Peru waar je verschillende vrijwilligers gaat ontmoeten. Je kunt er samen op uit gaan als groep of op je eentje Peru verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners