Projects Abroad female intern is seen making a child laugh during a routine check up on her nursing work experience in Vietnam.

Stage verpleegkunde in Vietnam

Geef jouw carrière een kickstart en leer van professionele verpleegkundigen in Hanoi

In een oogopslag

Neem deel aan onze stage Verpleegkunde in Vietnam en doe praktijkervaring op in een ziekenhuis. Je gaat meelopen met professionele verpleegkundigen tijdens hun rondes in de afdeling van jouw keuze. Deze stage geeft je een dieper inzicht op de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.


Je krijg ook de mogelijkheid om jouw medische kennis verder uit te breiden. Je leert diagnoses stellen, ziektes behandelen en aandoeningen vaststellen, zelfs traditionele geneeskunde wordt hier nog beoefend.


Tijdens deze stage ondersteun je het medisch personeel tijdens outreaches. Dit werk is belangrijk en wordt opgezet in de buurten die moeilijk toegang krijgen tot medische zorg.


Je woont en werkt in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Je wordt overspoeld door een heel andere cultuur, een eindeloze hoeveelheid Pho noedels en gelijkgestemde stagiaires en vrijwilligers.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
Je moet minstens een jaar medische studies gedaan hebben.


Is een stage Verpleegkunde in Vietnam geschikt voor mij?

Een verpleegkundige stage in Vietnam is geschikt voor iedereen die interesse heeft in een medische carrière en studenten die praktijkervaring willen opdoen. Het is een waardevolle vermelding op jouw CV en een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken.  


Op deze stage kun je ook verschillende medische afdelingen en specialisaties verkennen. Zo krijg je een beter idee wat je het beste ligt en welke specialisatie je ook kiest in jouw studies. Je leert werken in een medische setting en kunt zelf kiezen welke afdelingen je wilt verkennen.


Breid jouw medische kennis uit en ondersteun het medisch personeel tijdens outreach werk. Maak de ervaring zo waardevol mogelijk, stel vragen en houd notities bij. Hoe meer informatie je kunt verzamelen van de professionele verpleegkundigen, hoe meer je ook gaat bijleren. En daarbij, een positieve ingesteldheid op deze stage brengt je heel ver.


Wil je deelnemen aan deze stage dan dien je minstens een jaar medische studies gedaan te hebben.


Je kunt op elk moment van het jaar deelnemen maar de minimumduur is twee weken. Een langer verblijf is echter nog beter, zo kun je meer aandoeningen en behandelingsmethoden leren kennen, en ook dichter leren samenwerken met de verpleegkundigen en dokters.

An intern is helping a young disabled boy during a medical outreach whilst she undertakes her nursing internship in Vietnam with Projects Abroad.

Wat ga ik doen op deze stage Verpleegkunde in Vietnam?

Op deze stage ga je voornamelijk observeren. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


 • Loop mee met dokters en verpleegkundigen in de verschillende afdelingen
 • Help het medische personeel tijdens de voorbereiding van chirurgische ingrijpen
 • Verplaats patiënten naar operatiezalen en maak deel uit van het chirurgisch proces
 • Observeer en zorg voor patiënten na de operatie en assisteer de verpleegkundigen
 • Neem deel aan medische onderzoeksessies en workshops en geef presentaties hierover

Het werk is voornamelijk ter observatie. Je kunt het onderverdelen in verschillende categorieën:


Loop mee met dokters en verpleegkundigen in de verschillende afdelingen


Je leert van verpleegkundigen en dokters in het werk dat ze doen. Je breidt jouw medische kennis uit door professionele geneeskundigen te observeren.


Help het medische personeel tijdens de voorbereiding van chirurgische ingrijpen


Sommige stageplekken in Vietnam zijn vooral gericht op operaties. Je helpt mee in de voorbereiding van de operaties en helpt de verpleegkundigen onder toezicht en wanneer dit is toegelaten.


Verplaats patiënten naar operatiezalen en maak deel uit van het chirurgisch proces


Een andere vorm van assisteren in het helpen verplaatsen van patiënten van en naar de operatiezalen. Je leert communiceren met patiënten en observeert de verschillende procedures in het ziekenhuis.


Observeer en zorg voor patiënten na de operatie en assisteer de verpleegkundigen


De behandeling na de operatie is vaak heel belangrijk voor de herstelling van de patiënt. Je leert de fijne kneepjes van het vak en zorgt voor herstellende patiënten als de verpleegkundigen hier assistentie in willen.


Neem deel aan medische onderzoeksessies en workshops en geef presentaties hierover


Een keer per week kun je jouw ervaringen in het ziekenhuis delen tijdens de onderzoeksessie. Je geeft een presentatie aan de andere stagiaires en medewerkers en luistert naar hun verhalen. We organiseren ook maandelijkse workshops waar ervaren dokters kennis met je delen. Vaak delen ze informatie over traditionele geneeskunde.


Verschillende stageplekken in Vietnam

Deze stage geeft je de mogelijkheid om tijd door te brengen in de verschillende afdelingen. Je kunt specialisaties beter leren kennen en kiezen tussen bijvoorbeeld twee afdelingen die je het beste liggen.


Je kunt kiezen tussen de volgende afdelingen:


 • Algemene chirurgie
 • Neurochirurgie
 • Orthopedische chirurgie
 • Wervelkomchirurgie
 • Plastische chirurgie
 • Cardiovasculaire chirurgie
 • Spijsverteringschirurgie
 • Lever en gal chirurgie
 • Traditionele geneeskunde
 • Pediatrie


Kies uit de afdelingen die je graag wilt verkennen en we kunnen jouw stage inplannen afhankelijk van jouw interesses.

A female Projects Abroad intern is pictured smiling in a hospital room whils ton her nursing internship in Vietnam.

Waar in Vietnam ga ik stage verpleegkunde doen?

Hanoi

Je werkt in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Het is de tweede grootste stad in het land met meer dan 7,5 miljoen inwoners.


Je werkt in een lokaal ziekenhuis in Hanoi en leert van dichtbij hoe de gezondheidszorg in zijn werking gaat in een ontwikkelingsland. De voorzieningen in de ziekenhuizen zijn gelijkaardig met degene in ontwikkelde landen.


De stad wordt overrompeld door honderden motorfietsen - de primaire vorm van transport in Vietnam alle grote steden. De straten worden gevuld met de geuren van kleine snackbars op elke hoek van de straat. Proef de lokale springrolls of het bekende ‘Pho’ - een noedelgerecht met rijst, bouillon, kruiden, kip of rundsvlees.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Vietnam

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Verpleegkunde in Vietnam

Jouw stage loopt van maandag tot vrijdag, de werkuren variëren van de afdelingen die je uitkiest.


Je begint ‘s ochtends rond 8 uur, waar je meeloopt met de verpleegkundigen tijdens hun rondes en eventueel meehelpt als dit is toegelaten. Al het werk dat je doet is onder toezicht. Je kunt ook patiënten verzorgen na hun operatie.


Je kunt een lunchpauze nemen tussen 11 uur en 14 uur en de volgende shift loopt door tot 16:30 uur. De ochtenden zijn vaak drukker dan de middagen dus bereid je voor op een drukke start van de dag!


Er worden eenmaal per maand medische workshops georganiseerd waar je bijleert van dokters, gastdocenten en andere medische professionals. We organiseren ook medische onderzoek sessies. Tijdens deze sessies, bereid je presentaties voor gebaseerd op jouw ervaringen, train je voor outreach werk en ontwikkel je handouts voor de lokale gemeenschap.


Ini het weekend kun je op verkenning gaan en de Vietnamese cultuur ontdekken. Bezoek Ha Long Bay, een UNESCO werelderfgoed vlakbij Hanoi. Je kunt ook oude tempels bezoeken of winkelen tijdens de avondmarktjes en niet te vergeten de Vietnamese koffie proeven!

A male intern from Projects Abroad is seen carrrying out an examination on a child as part of his nursing internship in Vietnam.

Doel en impact van de stage Verpleegkunde in Vietnam

Het doel is om je de mogelijkheid te geven om bij te leren van observaties en praktijkervaring.


Je maakt deel uit van onze inspanningen om gezondheidszorg te voorzien in kansarme gemeenschappen. 80% van de inwoners van Vietnam leven in afgelegen, agrarische gebieden. Hier is de toegang tot gezondheidszorg beperkt. Onze outreach programma’s in de gemeenschappen zorgen voor deze medische zorg. We werken ook aan een hoger bewustzijn van bepaalde ziektes.


We hebben verschillende doelen vooropgesteld voor dit project:


 • Bevorder de uitwisseling van medische kennis en moedig het begrip van medische praktijken aan
 • Verbeter de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Verbeter de kwaliteit van gespecialiseerde of alternatieve gezondheidszorg die wordt verstrekt
 • Verbeter de algemene hygiëne
 • Verbeter de toegang tot gezondheidszorg voor kansarme groepen


Neem deel aan deze stage en help ons in het behalen van deze doelen en doe waardevolle praktijkervaring op als verpleegkundige in Vietnam.

Projects Abroad interns conduct medical screening whilst on their nursing internship in Vietnam, Asia.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Hanoi. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Vietnamese cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


We hebben ook gedeelde accommodatie beschikbaar waar je samen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires kunt verblijven.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Vietnam is een land met een mix aan steden en serene landschappen. De verschillende bezienswaardigheden maken het een prachtige bestemming om te verkennen in je vrije tijd.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land, bezoek dan het Vietnam Museum Ethnology of het National Museum of Vietnamese History. Je vindt er ook het Ho Chi Minh Mausoleum, een grote historische plaats in Hanoi.


Als je op zoek bent naar leuke souvenirs, dan kun je deze gemakkelijk vinden op de lokale marktjes. Tijdens de avond worden de straten gevuld met marktjes en straatartiesten. Probeer ook de lokale delicatessen en breng een avond door op restaurant met de andere vrijwilligers.


Ga zeker een keertje buiten de stad, waar je prachtige rijstvelden vindt en even weg kunt zijn van de stedelijke drukte.


We hebben verschillende projecten in Vietnam waar je als vrijwilliger kunt helpen, en de kans is groot dat er heel wat andere vrijwilligers aan het werk zijn samen met jou. Je kunt er samen op uit gaan tijdens je vrije tijd en Vietnam beter leren kennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners