Spanish language teacher teaches her students basic grammar skills in Costa Rica

Taalcursus Spaans in Costa Rica

Leer Spaans van een professionele leraar en oefen je spreekvaardigheid terwijl je het dagelijkse leven in Costa Rica beleeft

In een oogopslag

  • Begin met het leren van de basis van het Spaans - of verbeter wat je al weet - van een professionele taaldocent
  • Oefen nieuwe woorden en zinnen met lokale moedertaalsprekers en je gastgezin
  • Studeer voltijds Spaans of combineer je studie met een van onze vrijwilligers- of stageprogramma's

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een taalcursus Spaans geschikt voor mij?

Als je graag wilt reizen en tegelijkertijd Spaans wilt leren, dan is deze taalcursus ideaal voor jou. Je zult je Spaans oefenen terwijl je de stad verkent en in contact komt met moedertaalsprekers.

Of je nu je Spaans wilt verbeteren of een complete beginner bent, dit project wordt op jouw niveau afgestemd. Je hoeft je geen zorgen te maken over het volgen van lessen.

Je kunt fulltime studeren voordat je aan een project begint, of parttime studeren terwijl je vrijwilligerswerk doet of stage loopt, zodat je kunt leren terwijl je vrijwilligerswerk doet.

Dit is een flexibel project dat het hele jaar door beschikbaar is. We raden je aan zo lang mogelijk te blijven om je vaardigheden zo goed mogelijk aan te scherpen.

The Spanish teacher helps her student practice by getting her to read Spanish magazines in Costa Rica

Wat ga ik doen op dit project?

Afhankelijk van je vaardigheden en wanneer je met ons reist, krijg je je lessen alleen of in een kleine groep. Het tijdstip en de frequentie van deze lessen zijn afhankelijk van of je voltijd of deeltijd studeert. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt verwachten tijdens je verblijf:

  • Spaans leren tijdens persoonlijke lessen
  • Costa Rica verkennen en ervaren
  • Helpen met ander werk als je ervoor kiest om je lessen te combineren met een vrijwilligersproject

Spaans leren

Je Spaanse lessen worden aangepast aan je kennis en vaardigheden. Als je een beginner bent, krijg je les in de basisgrammatica en -woordenschat. Als je een gevorderd niveau hebt, heb je meer controle over waar jij en je leraar zich op richten.

Als je ervoor kiest om dit als een op zichzelf staande cursus te doen, volg je 15 uur les per week. Als je ervoor kiest om deze cursus te combineren met een van onze andere projecten, kun je kiezen uit een cursus van 5, 14 of 30 uur.

Ontdek Costa Rica

Het beste aan Spaans leren in Costa Rica is dat je onderweg kunt oefenen wat je in de lessen leert. Verbeter je conversatie en uitspraak door eten te bestellen in een restaurant of te winkelen op een lokale markt.

Doe mee aan een vrijwilligersproject

Wij bieden veel verschillende projecten aan die zijn gebaseerd in Costa Rica. Je kunt de ontwikkeling van jonge kinderen ondersteunen in onderbezette kinderopvangcentra of praktische werkervaring opdoen als leraar of sportcoach. Bekijk de projecten die we aanbieden om te zien of je een van deze projecten wilt combineren met je taalcursus.

Je kunt ook een op zichzelf staande cursus Spaans doen voordat je bijdraagt aan een van onze andere projecten.


Waar ga ik verblijven tijdens de taalcursus in Costa Rica?

Heredia

De bruisende stad Heredia ligt in het hart van het koffieland van Costa Rica. Dankzij de grote studentenpopulatie en de nabijheid van San José heeft Heredia een actieve sociale scène die veel te bieden heeft. De centrale ligging betekent ook dat Heredia perfect gelegen is om de rest van Costa Rica te verkennen.

Je kunt de indrukwekkende vulkanen Poas en Irazu gemakkelijk bereiken tijdens een dagtocht vanuit Heredia. Elders liggen talrijke populaire toeristische bestemmingen, zoals de vulkaan Arenal en het nevelwoud van Monteverde, op slechts een paar uur rijden met de bus.

In Costa Rica ben je ook nooit te ver van de kust. Met een overvloed aan idyllische stranden heb je in je vrije tijd volop mogelijkheden voor activiteiten op het water, zoals surfen, zwemmen, snorkelen of duiken. Het relaxte leven in Costa Rica werkt aanstekelijk en je zult het moeilijk vinden om te vertrekken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende vluchten, luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Costa Rica Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de taalcursus in Costa Rica

De meeste dagen beginnen met een ontbijt bij je gastgezin. Dit is een geweldige kans om je Spaans te oefenen en tegelijkertijd je gastgezin te leren kennen. Alle lessen lopen van maandag tot en met vrijdag. s Avonds en in het weekend kun je op ontdekkingstocht gaan met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires.

De structuur van je dag hangt af van of je kiest voor een alleenstaande Spaanse taalcursus of dat je je studie combineert met een project door middel van onze extra opties.

Als je fulltime studeert, heb je ongeveer 15 uur les per week. Je kunt ervoor kiezen om de lessen 's ochtends of 's middags te volgen. Als je je taalstudie combineert met een project, worden de ochtenden besteed aan projectwerk, terwijl de lessen 's middags en 's avonds blijven.

Projects Abroad volunteers listen to the teacher during their Spanish language course

Doel en impact van de taalcursus

Dit project heeft als doel om je Spaanse taalvaardigheden te verbeteren door middel van persoonlijke lessen en meeslepend leren.

Het is ook een geweldige kans voor culturele uitwisseling. Door jezelf onder te dompelen in de taal en door interactie met je gastgezin en de lokale bevolking, leer je over de cultuur en manier van leven. Je zult andere tradities en gebruiken leren kennen dan in je eigen land.

Als je ervoor kiest om je taalcursus te combineren met een van onze andere projecten, maak je ook deel uit van onze voortdurende inspanningen om lokale gemeenschappen te ondersteunen. Als je bijvoorbeeld aan een kinderopvangproject werkt, help je kinderen met hun vroege kinderontwikkeling en geef je Engelse les. Of je helpt basisschoolkinderen hun taalvaardigheden te verbeteren door Engelse les te geven.

Dit project zal je achterlaten met een verhoogde kennis van het Spaans en een duidelijke verbetering in zowel je grammatica als je conversatievaardigheden.

Doe met ons mee, studeer Spaans in Costa Rica en verbeter je taalvaardigheden in dit prachtige land.

 

A volunteers talks to the locals at a market as part of his Spanish course in Costa Rica

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Heredia. Ze heten je van harte welkom in hun huis en staan te popelen om hun gewoonten te delen en jou hen te laten leren over jouw eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Costa Rica en een unieke ervaring te hebben.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met ten minste één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Met meer dan 25% van het land beschermd in nationale parken is Costa Rica een paradijs voor natuurliefhebbers. Het heeft alles, van vulkanen tot tropische regenwouden en van prachtige watervallen tot mooie zandstranden. Dit kleine land staat ook bekend om zijn biodiversiteit en heeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren.

Onze projecten zijn gebaseerd in Heredia, een relaxte stad op slechts 11 km ten noorden van de hoofdstad San José. Bekend als de Stad van de Bloemen, word je omringd door idyllische tuinen.

In Costa Rica ben je nooit ver van de kust. Met een overvloed aan ongerepte stranden heb je volop mogelijkheden voor activiteiten op het water, zoals surfen, zwemmen of duiken.

Er zullen waarschijnlijk andere vrijwilligers met je meegaan naar Costa Rica. Je kunt er dus voor kiezen om alleen of in groepsverband op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Meet the team in Costa Rica

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners