Local women in Fiji perform a ceremony for the opening of a Community Centre at a placement lead by Projects Abroad Staff.

Vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Fiji

Leer over de cultuur in Fiji en ontdek het leven binnen een traditioneel dorp

In een oogopslag

Woon als vrijwilliger in een traditioneel dorp in Fiji en beleef een culturele ervaring in een traditioneel dorp. Je krijgt een beter inzicht over het dagelijkse leven van de inwoners en geeft terug door te helpen met verschillende activiteiten. Dit project is jouw kans om iets anders en waardevol te doen terwijl je ook zoveel bijleert over een andere samenleving.


Tijdens het project ga je de mensen in het dorp ondersteunen en leren over het dagelijkse leven. Je gaat helpen op verschillende manieren. In de ochtend ga je lesgeven en in de middagen help je misschien op het veld of in de keuken!


Je verblijft in een afgelegen dorp, zo’n uur rijden van Nadi. Er is zoveel te zien en te doen in Fiji en je kunt eropuit gaan met de andere vrijwilligers.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Fiji geschikt voor mij?

Heb je interesse in andere culturen? Wil je graag het leven ervaren binnen een traditioneel dorp? Dan is deze culturele ervaring in Fiji je op het lijf geschreven!


Je gaat in een traditioneel dorp verblijven waar je gaat lesgeven op een lokale school, met de landbouw gaat helpen en leren over het dagelijkse leven.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen, enkel een goede portie nieuwsgierigheid en de bereidheid om een andere levensstijl te beleven. Als je vragen hebt of hulp wilt dan kun je steeds terecht bij onze lokale staff.


Deze ervaring is ook de vermelding waard op je CV. Het is een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken en het is een bewijs dat je een goed aanpassingsvermogen hebt en flexibel bent ingesteld.


Dit project cultuur en samenleving in Fiji loopt het hele jaar door en je kunt deelnemen vanaf twee weken. Je kunt zelf kiezen hoe lang je wilt verblijven op het project of in Fiji zelf.

Female Community Volunteers pose with a local couple at a Community Day during Cultural Immersion in Fiji.

Wat ga ik doen op het project?

Vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Fiji is een culturele ervaring van het dagelijkse leven binnen een dorp. Tijdens het project ga je de volgende taken uitvoeren:


  • Geef les op een lokale school of kleuterschool en ondersteun het werk van de lokale leraren
  • Help met landbouw en tuinieren en leer meer over natuurlijke cycli
  • Help met de ambacht en onderhoud binnen het dorp
  • Help je lokale gastgezin bij het schoonmaken, koken en spelen met de kinderen

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Geef les op een lokale school of kleuterschool


In de ochtend ga je lesgeven op een lokale school of kleuterschool.


Als je graag wilt werken op een school dan kun je lesgeven aan kleine groepen leerlingen. Je geeft les in computervaardigheden, kunst, drama, muziek of andere onderwerpen die jou boeien. Hou er rekening mee dat sommige inwoners een voorkeur hebben voor een traditionele vorm van lesgeven. Zo hebben ze bijvoorbeeld een voorkeur voor praktische leermethodes zoals zingen en dansen, in plaats van theoretische examens.


Wil je graag werken met jongere kinderen dan kun je helpen op de kleuterschool. Hier ga je de lokale leraar helpen tijdens verschillende activiteiten en je eigen spelletjes inplannen die helpen bij de ontwikkeling van de kinderen.


Help met landbouw en tuinieren


Veel inwoners in Fiji doen aan zelfvoorzienende landbouw. Dit wilt zeggen dat ze enkel voedsel kweken voor zichzelf en hun families. Ze doen ook aan ruilhandel met de andere inwoners of andere dorpen in de buurt.


Zelfs als je geen ervaring hebt met tuinieren of landbouw dan kun je hier van groot nut zijn. Veel lokale boeren hebben jaren ervaring en leren je graag de technieken aan.


Help met de ambacht en algemeen onderhoud


Je gaat al snel ontdekken dat het leven binnen het dorp hard werken is. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond, de mannen en vrouwen zorgen ervoor dat hun families het goed hebben en de kinderen naar school kunnen gaan. Je kunt tijdens de middagen helpen met weven, schoonmaken, koken of ander onderhoudswerk.


Help je lokale gastgezin


Op het project ga je bij een lokaal gastgezin verblijven. Terwijl je minder tijd doorbrengt op de andere projecten ga je hier het grootste deel van de dag samen doorbrengen. Er wordt van je verwacht dat je gaat helpen met het dagelijkse huishouden zoals koken, schoonmaken en zorgen voor de kinderen.


Waar in Fiji ga ik werken?

Pacific Harbour

Pacific Harbour staat gekend als de avontuurlijke hoofdstad van Fiji, en biedt mogelijkheid om te ziplinen, kanoën en jet-varen in je vrije tijd.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Fiji Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project in Fiji

Je gaat vroeg uit de veren en helpt tijdens de ochtend klusjes in het huis.


Na een voedzaam ontbijt kun je vertrekken naar de school waar je gaat lesgeven. Hier ga je elke ochtend de lokale leraren ondersteunen tijdens de les. Hou er rekening mee dat je hier traditionele methodes toepast zoals zingen, dansen en knutselen.


Eenmaal je klaar bent met lesgeven kun je naar huis terugkeren om te lunchen en even tot rust te komen.


Tijdens de middagen ga je helpen in het dorp zelf. Soms is er hulp nodig bij het planten of het oogsten. Misschien ontvangt je gastgezin een groep en ga je helpen bij het bereiden van een grote maaltijd. Je kunt ook helpen bij het vlechten van manden, maken van matten of het onderhouden van de tuinen.


In het weekend kun je volledig tot rust komen. De inwoners van het dorp zijn methodisten, dus op zondag kun je ze vergezellen naar de kerk als je dit wilt.

Female Culture and Community Volunteer weaves leaves during her volunteering placement in Fiji.

Doel en impact van het project

Het doel van dit project is om je de mogelijkheid te geven om het leven binnen een traditioneel dorp te beleven en tegelijk terug te geven aan de gemeenschap.


Veel van onze projecten en stages zijn heel specifiek voorbereid. Deze is net wat anders en geeft je de kans om volledig te betrokken geraken in een andere cultuur. Je wordt deel van een traditioneel dorp en geeft ondersteuning in het onderwijs.


Neem deel aan het vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Fiji en beleef een unieke ervaring in een traditionele manier van leven!

Female Culture and Community volunteer sits in a circle with school children in a Day Centre during a Community Project in Fiji.

The project runs all year round, you can start on any day, and it’s fully supervised. So all you need to do is decide on some dates, complete our application form with a £195 deposit and we’ll take care of the rest.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Pacific Harbour. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je een samenwoont met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

 Beleef de pracht van de Pacific en doe vrijwilligerswerk met ons in Fiji. Dit tropische eiland heeft zoveel te bieden met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.

Fiji staat bekend voor zijn prachtige stranden. Het helderblauwe water en de witte stranden maken Fiji de perfecte plaats om tot rust te komen van een dag werken op het vrijwilligersproject. Bijgevolg zijn er ook heel veel watersporten die je kunt uitproberen.

Wil je de lokale cultuur opsnuiven dan mag je zeker niet vergeten om de Sri Siva Subramaniya tempel te bezoeken. je kunt ook de kunstgalerijen verkennen en de handgemaakte werken bewonderen op de marktjes van Nadi.

Het Kula Eco Park geeft je de kans om de inheemse planten en dieren te ontdekken, of je kunt met de zipline het hele park op een hoog tempo bewonderen!

Je kunt het eiland op je eentje verkennen of samen met de andere vrijwilligers. Elk jaar verblijven vrijwilligers van over de hele wereld op het eiland, waar je zonder twijfel nieuwe vrienden gaat maken.  


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners