Projects Abroad vrijwilligers praten met een kind in Argentinie tijdens een community dag in een lokaal dagzorgcentrum.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Argentinië

Leef in het prachtige Argentinië en geef kinderen een eerlijke kans in hun ontwikkeling. Leer ze sociale vaardigheden aan die ze in het leven nodig hebben.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Argentinië en werk in een dagopvangcentrum of zorgcentrum. Elke dag help je bij het opzetten van leuke, educatieve activiteiten die de ontwikkeling van de kinderen ondersteunt. Bovendien maak je ook deel uit van onze voortdurende inspanningen om de kinderen in Argentinië te ondersteunen.


De dagopvangcentra en zorgcentra die we helpen, hebben een tekort aan personeel. De leraren hebben de tijd niet om elk kind individuele aandacht te geven, waardoor de kinderen met leerproblemen achterop geraken. Jouw hulp wordt van harte verwelkomd door de lokale medewerkers. De kinderen met leerproblemen kun je helpen in kleine groepjes. Je kunt ook meehelpen in een zorgcentrum voor kinderen met een beperking.


Tijdens jouw verblijf in Argentinië, ontdek je het kleurrijke Cordoba en wordt je met open armen ontvangen door een lokaal gastgezin. Je ontdekt lokale delicatessen zoals dulce de leche en mate thee, je bezoekt de hotspots van de stad en verkent de omgeving.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit Sociaal vrijwilligersproject met kinderen geschikt voor mij?

Ben je iemand die barst van de energie, het leven van de speelse kant bekijkt en energie haalt uit de nieuwsgierigheid van kinderen, dan is dit project je op het lijf geschreven. Je ondersteunt de vroege ontwikkeling van de kinderen, wat je heel wat ervaring bezorgt in de kinderzorg. Dit is nuttig als je later hier een carrière in zou willen.

 

Heb je geen ervaring? Maak je geen zorgen! Je neemt voornamelijk een ondersteunende rol in voor de lokale medewerkers en de Projects Abroad staff is vlakbij als je met vragen zit. Er worden ook regelmatig workshops georganiseerd waar je nieuwe vaardigheden leert in lesgeven en het opstellen van een lesplan. Je krijgt toegang tot onze database die heel wat educatief materiaal bevat om te helpen met jouw lesvoorbereidingen.

 

Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt zelf kiezen wanneer je deelneemt.

Een kind praat met een Projects Abroad vrijwilliger tijdens een buitenschoolse activiteit in een kinderopvang in Argentinie.

Wat ga ik doen op het Kinderopvang project?

Je speelt een ondersteunende rol voor het lokale personeel in de dagopvang- en zorgcentra. Tijdens het project voer je de volgende taken uit:


 • Leer de kinderen lezen, schrijven en tellen
 • Plan leuke activiteiten die de kinderen de belangrijkste basisvaardigheden aanleert
 • Creëer bewustzijn over een gezonde levensstijl
 • Verbeter de levenskwaliteit van de kinderen met een beperking

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Leer de kinderen lezen, schrijven en tellen


Lezen, schrijven en tellen zijn essentiële vaardigheden. Je leert de kinderen deze vaardigheden bij zodat ze het niveau van het eerste leerjaar zonder enige achterstand aankunnen. Je helpt de kinderen die het meest moeite hebben en deelt hen in, in kleinere groepen. Denk aan oefeningen in lezen, optellen en aftrekken.


Draag bij tot de ontwikkeling van de kinderen


Een goede ontwikkeling van een kind hangt grotendeels af van de methode waarop vaardigheden worden aangeleerd. Door de hen spelenderwijs te laten leren, houd je de kinderen geboeid en gemotiveerd om bij te leren.


Je staat het personeel bij in de organisatie van:


 • Sportactiviteiten die samenspel en fysieke vaardigheden aanleren zoals vangen, gooien en lichaamsbalans.
 • Muzieklessen die de kinderen logisch leert nadenken en de creativiteit prikkelt
 • Knutsel- en tekenlessen die de kinderen alle vormen en kleuren aanleert, terwijl de fantasie nog altijd alle ruimte krijgtCreëer bewustzijn over een gezonde levensstijl


Een gezond lichaam en voldoende beweging in een veilige omgeving zijn van groot belang in de ontwikkeling van een kind. Je helpt in het creëren van een groter bewustzijn door leuke en educatieve workshops. Je behandelt onderwerpen zoals:


 • Persoonlijke hygiëne en het belang van regelmatig handen wassen
 • Mondhygiëne en de tanden poetsen op de correcte manier
 • Een schone leefruimte en waarom die zo belangrijk is
 • Gezond eten en actief bewegen


Verbeter de levenskwaliteit van kinderen met een beperking


Je kunt ervoor kiezen om te werken in een instelling die zorg draagt voor kinderen of volwassenen met een beperking. Hier help je bij de maaltijden, bewegingsoefeningen en educatieve activiteiten die bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling. Je volgt de patiënten nauwlettend op en houdt alle gegevens bij in onze Global Impact Database die toekomstige vrijwilligers na jou verder gebruiken.


Wil je graag helpen in een school of instelling voor mensen met een beperking, contacteer ons dan persoonlijk met je vragen en we vinden de geschikte plaats voor jou.


Waar in Argentinië ga ik werken?

Cordoba

Je verblijft in Cordoba, een stad met kleurrijke straatjes en cultuur. De gemeenschappen waarbinnen we werken worstelen met verschillende uitdagingen, waaronder armoede, beperkte toegang tot onderwijs en drugsgebruik.


Je werkt in één van onze kleuterscholen of crèches. Heb je interesse om kinderen of volwassenen met een beperking te helpen, dan zijn hierin ook opties mogelijk. Veel van deze instellingen zijn onderbemand waardoor de kinderen niet de individuele steun krijgen die ze nodig hebben in hun ontwikkeling.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinie Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als vrijwilliger op het Kinderopvang project in Argentinië

De dag begint met een stevig Argentijns ontbijt samen met je gastgezin. Nadien gebruik je het openbaar vervoer om naar je project te reizen. Op de eerste dag gaat een medewerker van Projects Abroad met je mee om de werking van het openbaar vervoer en de route uit te leggen, zodat je met een gerust gevoel je weg kan vinden.


Gewoonlijk loopt de werkdag van 8 uur ‘s ochtends tot 17 uur in de namiddag, wat samenvalt met de uren van de dagzorgcentra.


De bedoeling is om elke dag bij te dragen aan de ontwikkeling van de kinderen zodat ze kunnen opbloeien in hun eerste schooljaar. Je doet dit op de volgende manieren:


 • Leesoefeningen en rollenspellen om basis Engels aan te leren
 • Rekenoefeningen die de kinderen leert optellen en aftrekken
 • Sportactiviteiten ter ondersteuning van de lichaamsbalans en andere bewegingsvaardigheden
 • Handvaardigheid- en muzieklessen die de creativiteit en fantasie prikkelt


Je kunt ook deelnemen aan workshops die regelmatig georganiseerd worden door de projectcoördinator. Deze workshops geven je meer informatie over de werking van de zorgcentra, de werkmiddelen en tips om jouw werk nog beter te organiseren. Gebruik deze tips, geef je mening, deel jouw ideeën en denk aan nieuwe invalshoeken om leerrijke activiteiten te organiseren op het project.


In de avonden en weekenden heb je de tijd om te ontspannen en de omgeving te verkennen met de andere vrijwilligers. Er zijn nationale parken die je kunt bezoeken maar ook bezienswaardigheden zoals Che Guevara’s voormalige verblijf.

Projects Abroad vrijwilligers werken met kinderen in Argentinie en bereiden een fruitsnack op een kinderopvang project.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de ontwikkeling van kinderen te verbeteren in achtergestelde wijken in en rond Cordoba. We doen dit door de lokale leerkrachten en medewerkers te helpen in het bieden van goed onderwijs.


In Argentinië zijn kleuterscholen en crèches vaak overvol. Dit betekent dat de leerkrachten en zorgverleners moeite hebben om de aandacht gelijk te verdelen over alle kinderen. Vervolgens raken sommige kinderen achterop in het leren van bepaalde vaardigheden.


We willen hier verandering in brengen met de hulp van gemotiveerde vrijwilligers. Om een oog te houden op onze vooruitgang in Argentinië hebben we vijf duurzame doelen opgesteld voor de langetermijn:


 • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
 • Verbeteren van de geletterdheid
 • Verbeteren van de rekenvaardigheid
 • Verhogen van het bewustzijn over een gezonde levensstijl, het milieu en gezinsplanning
 • Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking


Help ons deze langetermijndoelen te behalen en werk als vrijwilliger in de kinderopvang in Argentinië.

Projects Abroad Kinderopvang vrijwilligers helpen met een educatieve muurschildering op de muren van een dagzorgcentra in Argentinie.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cordoba. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Argentinië is een prachtig land in Zuid-Amerika die een rijke geschiedenis kent. Hier kun je niet alleen deelnemen aan duurzame projecten, je krijgt ook de kans om Argentinië te ontdekken.

Slurp een kopje koffie op de Plaza de San Martin en bewonder de verschillende straatmuzikanten en het beeld van General Jose de Martin. Je verblijft in Cordoba waar onze projecten zijn gelegen, dus je hoeft niet ver te reizen tijdens jouw verblijf in Argentinië.

Wil je het avontuur opzoeken dan zijn er verschillende weekendactiviteiten naar La Cumbre waar je aan paragliding kunt doen of kunt paardrijden langs de prachtige hiking trails.

Je kunt ook kunst opzoeken in het Evita Fine Arts Museum of het Theater del Libertador General San Martin. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land dan zijn er heel wat musea die je kunt bezoeken.

Je gaat hoogstwaarschijnlijk andere vrijwilligers ontmoeten tijdens jouw verblijf in Argentinië. Je kunt het land solo of met een groep vrijwilligers van andere projecten gaan verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners