Kinderen krijgen begleiding van vrijwilligers tijdens het kinderopvang project in Cambodja in een lokaal dagzorgcentra.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Cambodja

Werk met kinderen in Cambodja en geef ze een ondersteunende en stimulerende omgeving om te kunnen groeien en zichzelf te ontwikkelen

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Cambodja in een kleuterschool of een dagopvangcentrum. Voor de kinderen is elke dag een dag vol nieuwe ontdekkingen. Ze komen uit achtergestelde buurten en hebben jouw extra ondersteuning nodig. 


Terwijl je praktische ervaring opdoet in de kinderopvang, leer je ook samenwerken en planningen opstellen, vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw toekomstige carrière.De centra waarmee we samenwerken, geven de kinderen het onderwijs dat ze nodig hebben om te kunnen groeien. Als vrijwilliger maak je deel uit van deze inspanningen om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen.


Veel ouders werken fulltime en brengen hun kinderen daarom naar de dagopvang. Het is een grote geruststelling om de kinderen naar een veilige opvang te kunnen sturen, zodat beide ouders een inkomen kunnen verdienen, om beter in het levensonderhoud te voorzien.


Het project bevindt zich in Phnom Penh, de drukke hoofdstad van Cambodja, waar je in een appartement verblijft met de andere vrijwilligers.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is werken met kinderen in Cambodja geschikt voor mij?

Als je graag met kinderen werkt en jouw steentje wilt bijdragen in de ontwikkeling van kinderen, dan is dit project je op het lijf geschreven. Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project en de minimumleeftijd is 16 jaar.

 

Onze lokale medewerkers ondersteunen je op de best mogelijke manier. Voordat je van start gaat, krijg je een grondige introductie over het project. Jouw projectverantwoordelijke legt alles tot in de details uit en vertelt je wat er van jou wordt verwacht. Je krijgt toegang tot de database die werkmiddelen bevat zoals werkbladen, lesactiviteiten en creatieve spelletjes die je kunnen helpen tijdens jouw lesvoorbereidingen op het project.

 

Je leert nieuwe vaardigheden en tegelijk bied je ondersteuning waar nodig. Je leert over de ontwikkeling van kinderen, je leert samenwerken, de verantwoordelijkheid nemen en probleemoplossend denken.

 

Het loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment deelnemen.

Projects Abroad Kinderzorg vrijwilliger helpt kinderen met het verbeteren van hun Engelse taalvaardigheid in een lokaal gemeenschapscentrum in Cambodja.

Jouw werk kun je onderverdelen in drie categorieën:


Bedenk educatieve activiteiten


Help  in het behalen van ontwikkelingsdoelen van de kinderen zoals het verbeteren van de geletterdheid en gecijferdheid. Leer ze tellen tot tien en spellen van A tot Z. Speel balsporten die van belang zijn voor hun lichamelijke, cognitieve en emotionele ontwikkeling.


Met jouw hulp kunnen de leerlingen in de dagopvangcentra ook Engelse lessen krijgen en regelmatig spreken met Engelstaligen. Dit helpt ze om verder te bouwen op wat ze al weten en zo hun Engels geleidelijk aan te verbeteren. Je spendeert zo’n vijf uur per week aan Engelse lessen, al spelend en in de vorm van oefenlessen.


Hygiëne en gezondheidsinitiatieven


Een ander vooropgesteld doel is het verbeteren van de hygiëne van de kinderen. Ontwikkel educatieve campagnes, demonstraties of rollenspelletjes om de kinderen bewust te maken over het nut van een goede hygiëne en de gevolgen op de gezondheid van een slechte hygiëne. Dit aanpakken vanaf een jonge leeftijd is de beste manier om een gewoonte aan te leren.


Elke tweede week beoordeel je de algemene gezondheid en lichamelijke ontwikkeling van de kinderen. Je weegt de kinderen en houdt de groei bij. Door er een creatief aspect aan toe te voegen, moedig je de kinderen ook aan om de volgende keer als eerste in de rij te staan.


Ondersteun de lokale medewerkers


Veel centra hebben het aantal medewerkers per kind verlaagd. Hierdoor kan niet elk kind de individuele aandacht krijgen die ze nodig hebben in hun ontwikkeling. De lokale medewerkers zijn heel praktisch ingesteld maar kunnen alle extra hulp gebruiken. Als vrijwilliger haal je de druk van hun schouders.


Door een aantal verantwoordelijkheden over te nemen, geef je hen meer tijd om andere taken op zich te nemen, waardoor de werking in het dagopvangcentrum nog soepeler kan verlopen. Je helpt ook bij de dagelijkse activiteiten zoals het dekken van de tafel, opruimen en onderhoudswerk.Waar in Cambodja ga ik werken?

Phnom Penh

Het kinderopvang project bevindt zich in Phnom Penh, een adembenemende stad langs de Tonlé Sap en Mekong rivier. Cambodja ontwikkelt en moderniseert gestaag de steden, zelfs binnen een paar maanden kan je al een verschil zien rondom Phnom Penh. Slechts een paar uur reizen van deze stad vind je de Angkor Wat tempels in al zijn glorie! Ideaal dus voor een weekendtrip.


Als vrijwilliger werk je in de kleuterscholen en dagopvangcentra. Deze instellingen zijn heel anders dan wat je gewend bent in de westerse wereld, gelegen in meer landelijke omgeving en met beperkte faciliteiten.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project in Cambodja

Elke dag wordt je gewekt met de verse geur van een Cambodjaans ontbijt. Helemaal klaar voor de dag, verlaat je jouw appartement, waar een tuk tuk je oppikt en je naar jouw project brengt.


Een gemiddelde werkdag duurt van 8 uur tot 16 uur, van maandag tot vrijdag. In de ochtend start je met Engelse lessen, en vervolgens werk je aan de cognitieve, sociale en fysieke vaardigheden van de kinderen. Je kunt denken aan activiteiten zoals:

  • Rollenspellen
  • Het oefenen van begroetingen
  • Verhalen voorlezen
  • Liedjes zingen
  • Dansen op muziek


Je wordt betrokken bij de dagelijkse activiteiten en helpt tijdens de maaltijden. De kinderen eten twee maal per dag en krijgen ook een tussendoortje. Zelf krijg je natuurlijk ook de tijd om te lunchen.


In de namiddag bereid je vooral de lessen voor. Wanneer je hiermee klaar bent, kun je terugkeren naar jouw appartement en ontspanning zoeken met de andere vrijwilligers.


In het weekend is er een zee aan tijd om historische sites te bezoeken. Wij raden aan om een bezoek te plannen naar het Koninklijke Paleis, het S21 museum of de ‘Killings Fields’, om een beter begrip te krijgen van de geschiedenis van het land. Je kunt ook samen met de vrijwilligers een weekendtrip organiseren naar de beroemde Angkor Wat tempels of werken aan je kleurtje op het strand.

Kinderen in een dagzorgcentrum lezen een boek samen met twee vrouwelijke vrijwilligers die werken met kinderen in Cambodja.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen. Cambodja heeft een laag scholingsniveau en veel dagopvangcentra hebben een tekort aan financiële middelen. Veel gezinnen kunnen het zich niet veroorloven om de kinderen naar dagopvangcentra of kleuterscholen te sturen terwijl ze aan het werk zijn.

 

Als vrijwilligers met kinderen in Cambodja help je mee om de doelen te behalen die we vooropstellen in ons Care Management Plan:

 

  • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking
  • Verbeteren van het Engels
  • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
  • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind

 

Projects Abroad heeft ervoor gekozen om niet samen te werken met weeshuizen in Cambodja, maar om de focus te leggen op gemeenschapsgerichte projecten waardoor kinderen bij hun families kunnen blijven.

 

Help ons deze langetermijndoelen te behalen en maak deel uit van ons kinderopvang project in Cambodja

Een kind krijgt een high five van een Projects Abroad vrijwilliger die werkt met kinderen in een lokale kleuterschool in Cambodja.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Verken Cambodja en laat je verrassen door de drukke steden, de prachtige natuur en de verschillende historische bezienswaardigheden. Cambodja heeft zoveel te bieden!


Je kunt de wereldberoemde Siem Reap bezoeken en Angkor Wat. Met de grote boomwortels en prachtige tempeldeuren voel je je in een heel andere wereld.


Maar Cambodja heeft nog zoveel meer te bieden dan historische tempels. Je kunt de jungle verkennen, dolfijnen spotten of een namiddag doorbrengen op het strand.


Meer nog, je gaat samenwerken met internationale vrijwilligers en samen de omgeving verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners