Een kinderopvang vrijwilliger zit in een cirkel met kinderen tijdens een les in de kleuterklas in Fiji.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Fiji

Help leerkrachten in kleuterscholen en ondersteun de vroege ontwikkeling van kinderen op het eiland van Viti Levu

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Fiji en werk in kleuterscholen om de vroege ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Met jouw hulp kunnen de kinderen de vaardigheden aanleren die ze nodig hebben om te slagen op de lagere school. Je kunt ook werken met kinderen met een beperking.


Als vrijwilliger neem je een ondersteunende rol in voor de leerkrachten en zorgverleners op het project. Je werkt in een gemeenschap met lage inkomens en ondersteunt de langetermijndoelen zoals het aanpakken van de lage geletterdheid. Met dit project doe je praktische ervaring op in kinderzorg en maak je een verschil voor kinderen op jonge leeftijd.


Tijdens jouw verblijf in Fiji woon je bij een gastgezin in Nadi of Lautoka en leer je alles bij over de cultuur en de leefgewoonten op het eiland. Tijdens het weekend krijg je de kans om de prachtige stranden te ontdekken.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk met kinderen in Fiji geschikt voor mij?

Wil je praktische ervaring opdoen in kinderzorg en wil je graag een helpende hand zijn voor kinderen uit achtergestelde gemeenschappen? Heb je al verschillende keren gedroomd om op een tropisch eiland te verblijven? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Je doet praktische werkervaring op die je kunt toevoegen aan jouw CV, en dat komt je alleen maar ten goede voor jouw toekomstige carrière!

Je hebt geen ervaring nodig in de kinderopvang. Het is wel van belang dat je barst van de energie en de instelling hebt om te helpen. Onze lokale medewerkers zijn er wanneer je met vragen zit. We voorzien trainingen, workshops en tal van werkmiddelen.


Sommige kinderen op het project hebben een beperking en hebben extra logopedische ondersteuning nodig. Als je hier ervaring in hebt, dan is jouw hulp ook zeker welkom.

Een groep kinderen poseert voor een foto met hun leraar in de kleuterschool op een van onze Kinderopvang projecten in Fiji.

Wat ga ik doen op het project?

Als vrijwilliger in kinderopvang in Fiji help je de leerkrachten en verzorgers in de kleuterscholen en dagopvangcentra voor kinderen met een beperking.


Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:


  • Ondersteun de ontwikkeling van kinderen door leuke activiteiten op te zetten
  • Stimuleer de kinderen om bij te leren
  • Geef workshops over gezondheid en persoonlijke hygiëne
  • Verbeter de levenskwaliteit van mensen met een beperking

Jouw werk kun je onderverdelen in vier categorieën:


Ondersteun de ontwikkeling van kinderen door leuke activiteiten op te zetten


Je helpt de lokale leerkrachten en verzorgers bij de activiteiten die de lichamelijke, cognitieve en sociale vaardigheden van de kinderen ontwikkelt. Denk aan educatieve spelletjes, knutsel- en tekenlessen, liedjes zingen en sportles geven.


Stimuleer de kinderen om bij te leren


De klassen in Fiji zijn overbevolkt waardoor het moeilijk is om elk kind voldoende individuele aandacht te geven. Jouw hulp zorgt ervoor dat elk kind toch de aandacht krijgt die ze nodig heeft in hun ontwikkeling.


Je werkt nauw samen met kinderen die leerproblemen hebben en geeft individuele lessen zodat ze niet achterop raken in de klas.


Verhoog het bewustzijn over een gezonde levensstijl en het milieu


Veel inwoners in Fiji krijgen te maken met hartproblemen en diabetes ten gevolge van een ongezonde levensstijl en een ongezond dieet. Bijna 80% van alle sterfgevallen in Fiji zijn te wijten aan gezondheidsproblemen die makkelijk verhinderd kunnen worden met de juiste levensstijl.


Help mee om een bewustzijn te creëren in Fiji over een gezonder levensstijl door workshops te geven over persoonlijke hygiëne, gezonde kooklessen, voorbeelden van een gezonde lunch of verschillende fitness en bewegingsoefeningen aan te leren.


Na de schooluren kunnen de kinderen de vergaarde kennis delen met hun familie, wat hun ook motiveert om een gezonde levensstijl aan te nemen.


Verbeter de levenskwaliteit van mensen met een beperking


We werken samen met verschillende dagzorgcentra voor kinderen met een beperking. Door individuele ondersteuning en stimulans voor de kinderen kun je een groot verschil maken voor hun toekomst. Knutsel-, teken- en muzieklessen doen het altijd goed bij de kinderen. Heb je ervaring in een van deze vaardigheden dan is jouw hulp hier ook meer dan welkom.


Waar in Fiji ga ik werken?

Pacific Harbour

Pacific Harbour staat gekend als de avontuurlijke hoofdstad van Fiji, en biedt mogelijkheid om te ziplinen, kanoën en jet-varen in je vrije tijd.
 

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Fiji Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het vrijwilligersproject in de kinderopvang in Fiji

Jouw dag begint om 8.30 uur en eindigt om 15 uur, gelijklopend met de uren van de kleuterschool.


Je begint de dag met een goed ontbijt die wordt bereid door het gastgezin. Vervolgens neem je samen met de andere vrijwilligers het openbaar vervoer naar het project.


In de ochtend help je de leerkrachten met lesactiviteiten en werk je aan de geletterdheid en gecijferdheid van de kinderen. Na de speeltijd ‘s ochtends is er tijd om te knutselen, spelletjes te spelen of te lezen. Aan de hand van checklisten kun je bepalen welke activiteiten nodig zijn om de ontwikkeling van de kinderen het beste te ondersteunen.


Als je vlakbij jouw gastgezin werkt, kun je tijdens de middag samen lunchen.


In de namiddag kun je de kinderen met bepaalde leerproblemen apart nemen en individueel bijscholen.


In de avond en het weekend heb je voldoende tijd om te ontspannen en de omgeving te verkennen met vrijwilligers en misschien zelfs nieuwe vrienden!

Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Fiji en help een kind met een beperking met tekening tijdens een Kinderopvang project.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de leerkrachten van de kleuterscholen en dagopvangcentra te helpen met de ontwikkeling van de kinderen. Met een goede basis krijgen de kinderen de beste start in het eerste leerjaar.


We werken in achtergestelde buurten met lage inkomens waar de klassen overbevolkt zijn. Als vrijwilliger kun je ervoor zorgen dat de kinderen meer individuele aandacht krijgen.


We werken ook in dagopvangcentra waar ongeveer 100 kinderen met een beperking worden opgevangen. De beste ondersteuning kan gegeven worden door vrijwilligers die relevante ervaring en expertise hebben hierin.


We hebben vijf doelen vooropgesteld in ons Care Management Plan om een duurzaam project te ontwikkelen:


  • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Verbeteren van de geletterdheid
  • Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking
  • Verhogen van het bewustzijn over een gezonde levensstijl en het milieu
  • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind


Word vrijwilliger op het kinderopvang project in Fiji en help ons deze doelen te behalen.

Een Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Fiji en helpt een groep kinderen met een beperking om knutselvaardigheden te ontwikkelen

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Pacific Harbour. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je een samenwoont met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

 Beleef de pracht van de Pacific en doe vrijwilligerswerk met ons in Fiji. Dit tropische eiland heeft zoveel te bieden met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.

Fiji staat bekend voor zijn prachtige stranden. Het helderblauwe water en de witte stranden maken Fiji de perfecte plaats om tot rust te komen van een dag werken op het vrijwilligersproject. Bijgevolg zijn er ook heel veel watersporten die je kunt uitproberen.

Wil je de lokale cultuur opsnuiven dan mag je zeker niet vergeten om de Sri Siva Subramaniya tempel te bezoeken. je kunt ook de kunstgalerijen verkennen en de handgemaakte werken bewonderen op de marktjes van Nadi.

Het Kula Eco Park geeft je de kans om de inheemse planten en dieren te ontdekken, of je kunt met de zipline het hele park op een hoog tempo bewonderen!

Je kunt het eiland op je eentje verkennen of samen met de andere vrijwilligers. Elk jaar verblijven vrijwilligers van over de hele wereld op het eiland, waar je zonder twijfel nieuwe vrienden gaat maken.  


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners