Een kinderopvang vrijwilliger zit in een cirkel met kinderen tijdens een les in de kleuterklas in Fiji.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Fiji

Help leerkrachten in kleuterscholen en ondersteun de vroege ontwikkeling van kinderen op het eiland van Viti Levu

In een oogopslag

 • Met uw hulp leren kinderen de vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen op school.
 • Door je te richten op de ontwikkeling van jonge kinderen, help je ons te werken aan onze langetermijndoelen.
 • Je leeft samen met een lokaal gastgezin en leert meer over de gewoonten en cultuur van het eiland.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk met kinderen in Fiji geschikt voor mij?

Wil je praktische ervaring opdoen in kinderzorg en wil je graag een helpende hand zijn voor kinderen uit achtergestelde gemeenschappen? Heb je al verschillende keren gedroomd om op een tropisch eiland te verblijven? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Je doet praktische werkervaring op die je kunt toevoegen aan jouw CV, en dat komt je alleen maar ten goede voor jouw toekomstige carrière!

Je hebt geen ervaring nodig in de kinderopvang. Het is wel van belang dat je barst van de energie en de instelling hebt om te helpen. Onze lokale medewerkers zijn er wanneer je met vragen zit. We voorzien trainingen, workshops en tal van werkmiddelen.


Sommige kinderen op het project hebben een beperking en hebben extra logopedische ondersteuning nodig. Als je hier ervaring in hebt, dan is jouw hulp ook zeker welkom.

Een groep kinderen poseert voor een foto met hun leraar in de kleuterschool op een van onze Kinderopvang projecten in Fiji.

Wat ga ik doen op het project?

Als vrijwilliger in de kinderopvang in Fiji ondersteun je leerkrachten en verzorgers in opvangcentra. Hier zijn enkele taken die je kunt verwachten tijdens je stage:

 • Vroegschoolse educatie bevorderen door middel van leuke, educatieve activiteiten
 • Werken met kleine groepen om het niveau van stimulatie voor elk kind te verhogen
 • Kennis over welzijn delen door middel van workshops over gezondheid en hygiëne
 • Het leven verbeteren van mensen met speciale behoeften

Je werk zal zich richten op de volgende gebieden:

De ontwikkeling van jonge kinderen bevorderen door middel van leuke activiteiten

Je helpt lokale coördinatoren en verzorgers met het creëren van activiteiten die de fysieke, cognitieve en sociale vaardigheden van de kinderen ontwikkelen. Dit kan inhouden:

 • Educatieve spelletjes spelen
 • Knutselen
 • Liedjes zingen
 • Sporten
 • Elk kind meer stimuleren

In Fiji kunnen leerkrachten door de grote klassen vaak geen individuele aandacht en ondersteuning geven aan elk kind. Na school kun je nauw samenwerken met leerlingen die moeite hebben met de lessen, door kleine groepjes samen te brengen om extra ondersteuning te bieden, een leesclub te faciliteren of te helpen met huiswerk.

Vergroot het bewustzijn over gezond leven en het milieu

Veel Fijiërs lijden aan aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes. Dit wordt meestal veroorzaakt door een relatief zittende levensstijl en slechte voeding. Op dit moment wordt bijna 80% van de sterfgevallen in Fiji veroorzaakt door dit soort aandoeningen die met de juiste kennis vrij gemakkelijk voorkomen en beheerd kunnen worden.

Je kunt het welzijnsniveau in Fiji helpen verhogen door lestijd te gebruiken om workshops te geven. Onderwerpen kunnen zijn:

 • Persoonlijke hygiëne
 • Demonstraties van gezond koken
 • Voorbeelden van hoe een gezonde broodtrommel eruitziet
 • Fitness- en bewegingsgerelateerde activiteiten

De kinderen kunnen naar huis gaan en hun kennis delen met oudere familieleden en hen aanmoedigen om een gezondere levensstijl te overwegen.

Het leven verbeteren van mensen met speciale behoeften

We werken ook met kinderen met speciale behoeften. Hier kun je een grote impact hebben door de kinderen individuele ondersteuning en stimulatie te bieden. Kunst-, knutsel- en muzieklessen zijn altijd populair.

Als je een kwalificatie hebt in een vorm van therapie, kun je hier ook bij helpen.


Waar in Fiji ga ik werken?

Pacific Harbour

Pacific Harbour staat gekend als de avontuurlijke hoofdstad van Fiji, en biedt mogelijkheid om te ziplinen, kanoën en jet-varen in je vrije tijd.
 

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Fiji Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het vrijwilligersproject in de kinderopvang in Fiji

Je begint je dag met een ontbijt, bereid door en genoten met je gastgezin. Na het ontbijt ga je met het openbaar vervoer naar je stage. Op je eerste dag zal Projects Abroad met je meereizen zodat je leert hoe je naar je stage moet komen.

Normaal gesproken duurt je dag van ongeveer 8.30 uur tot 15.00 uur, samenvallend met de tijden op de kleuterschool.

Tijdens de ochtenden help je de coördinatoren met academische activiteiten in de klas, zoals lezen, schrijven en rekenen. Na de ochtendpauze van de kinderen is het tijd om plezier te maken met knutselen, spelletjes en lezen. Onze beoordelingschecklists helpen je te bepalen op welke activiteiten je je met de kinderen moet richten.

Als je in de buurt van je gastgezin werkt, kun je voor de lunch naar huis gaan. Zo niet, dan wordt de lunch op de stageplaats verzorgd.

In de middag kun je remedial teaching geven aan kleine groepjes leerlingen in het dorp die extra aandacht nodig hebben.

s Avonds en in het weekend heb je vrije tijd om te ontspannen en op verkenning te gaan met je medevrijwilligers of nieuwe plaatselijke vrienden.

Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Fiji en help een kind met een beperking met tekening tijdens een Kinderopvang project.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de leerkrachten van de kleuterscholen en dagopvangcentra te helpen met de ontwikkeling van de kinderen. Met een goede basis krijgen de kinderen de beste start in het eerste leerjaar.


We werken in achtergestelde buurten met lage inkomens waar de klassen overbevolkt zijn. Als vrijwilliger kun je ervoor zorgen dat de kinderen meer individuele aandacht krijgen.


We werken ook in dagopvangcentra waar ongeveer 100 kinderen met een beperking worden opgevangen. De beste ondersteuning kan gegeven worden door vrijwilligers die relevante ervaring en expertise hebben hierin.


We hebben vijf doelen vooropgesteld in ons Care Management Plan om een duurzaam project te ontwikkelen:


 • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
 • Verbeteren van de geletterdheid
 • Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking
 • Verhogen van het bewustzijn over een gezonde levensstijl en het milieu
 • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind


Word vrijwilliger op het kinderopvang project in Fiji en help ons deze doelen te behalen.

Een Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Fiji en helpt een groep kinderen met een beperking om knutselvaardigheden te ontwikkelen

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Pacific Harbour. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je een samenwoont met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

 Beleef de pracht van de Pacific en doe vrijwilligerswerk met ons in Fiji. Dit tropische eiland heeft zoveel te bieden met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.

Fiji staat bekend voor zijn prachtige stranden. Het helderblauwe water en de witte stranden maken Fiji de perfecte plaats om tot rust te komen van een dag werken op het vrijwilligersproject. Bijgevolg zijn er ook heel veel watersporten die je kunt uitproberen.

Wil je de lokale cultuur opsnuiven dan mag je zeker niet vergeten om de Sri Siva Subramaniya tempel te bezoeken. je kunt ook de kunstgalerijen verkennen en de handgemaakte werken bewonderen op de marktjes van Nadi.

Het Kula Eco Park geeft je de kans om de inheemse planten en dieren te ontdekken, of je kunt met de zipline het hele park op een hoog tempo bewonderen!

Je kunt het eiland op je eentje verkennen of samen met de andere vrijwilligers. Elk jaar verblijven vrijwilligers van over de hele wereld op het eiland, waar je zonder twijfel nieuwe vrienden gaat maken.  


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners