Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Mexico en zorgt voor een baby in een dagzorgcentrum voor kinderen.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Mexico

Help kinderen in het onderwijs in Mexico in kleuterscholen en dagopvangcentra

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Mexico en help bij de ontwikkeling van de kinderen. Je werkt vooral in kleuterscholen en dagopvangcentra waar je de leerkrachten en zorgverleners ondersteunt. Je doet praktische ervaring op in kinderopvang en je betekent iets voor de lokale bevolking in Mexico.


Je geeft les aan kinderen met een moeilijke achtergrond of kinderen met een beperking. Het centrum waarmee we samenwerken krijgt geen overheidssteun dus het bestaan hangt volledig af van vrijwilligers zoals jij.

Je houdt je vooral bezig met de vroege ontwikkeling van deze kinderen. De beginjaren van een kind zijn van het grootste belang en het is belangrijk om van jongs af aan de basisvaardigheden aan te leren. Je ondersteunt activiteiten die de fysieke, cognitieve en sociale ontwikkeling bevorderen.


Je verblijft bij een gastgezin in Guadalajara. In je vrije tijd kun je lokale cultuur leren kennen. Je zal de tijd van je leven hebben in Mexico!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Drie Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit project met kinderen in Mexico geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die graag met kinderen werkt. Denk je er aan om een studie op het gebied van kinderopvang te gaan volgen, dan biedt dit project de ideale ervaring.  

 

Je leert verschillende vaardigheden bij zoals teamwork, leiderschap en lessen plannen.

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je neemt een ondersteunende rol in voor de lokale medewerkers en zorgverleners die je begeleiden waar het nodig is. Er worden regelmatig workshops georganiseerd voor alle vrijwilligers op het project en we beschikken over online middelen die je altijd mag gebruiken als leidraad.

 

Dit project is het hele jaar door actief dus je kunt deelnemen op elk moment.

Kinderen oefenen hun Engelse taalvaardigheid met een Projects Abroad Kinderopvang vrijwilliger tijdens de lunch in een dagzorgcentrum.

Wat ga ik doen op het project?

Jouw belangrijkste rol is het ondersteunen van de leerkrachten en zorgverleners. Je gaat de volgende taken uitvoeren op het project:  • Ondersteunen van de ontwikkeling van jonge kinderen door middel van spelletjes en oefeningen
  • Educatieve middelen ontwerpen zoals posters en speelkaarten
  • Deelnemen aan workshops omtrent lokale kinderopvang en onderwijspraktijk

Jouw werk kun je onderverdelen in de volgende categorieën:


Verbeter het leerproces en ontwikkeling van de kinderen al spelend


Kinderen leren het beste spelenderwijs dus laat je creativiteit de vrije loop. Je kunt de kinderen educatieve liedjes aanleren, laten knutselen en buitenactiviteiten begeleiden. Een goede afwisseling zorgt ervoor dat de kinderen geboeid blijven en het snelst nieuwe vaardigheden bijleren.


Verbeter de leeromgeving van kinderen


De voorbereiding van lesmateriaal is een tweede belangrijke taak. Dit kunnen bijvoorbeeld posters zijn of speelkaarten, je bent vrij om te bepalen hoe je de kinderen wilt helpen in de ontwikkeling. Jouw creatieve input zorgt ervoor dat de vrijwilligers en leerkrachten na jouw vertrek hier op verder kunnen bouwen en jouw ontworpen materiaal kunnen blijven gebruiken om de kinderen te onderwijzen.


Leer over kinderopvang en onderwijspraktijk


Projects Abroad organiseert regelmatig workshops voor de vrijwilligers ter plaatse. Dit geeft je inzicht over de werking van de kinderopvang in Mexico en de algemene achtergrond van de instelling waar je werkt. Deze informatie is van groot belang om jouw werk nog doelgerichter te maken. Tijdens de workshops krijg je de kans om unieke ideeën met elkaar te delen en uitdagingen samen te bespreken.


Waar in Mexico ga ik werken?

Guadalajara

Guadalajara bevat tal van kronkelende straten, een prachtige koloniale architectuur en een stedelijke doch vrij rustige omgeving. De vele kenmerken waar Mexico voor staat, vinden hier hun oorsprong. In Guadalajara kun je het oude en het nieuwe al snel ontdekken, en dat allemaal binnen de grenzen van dezelfde stad.

De dagopvangcentra in Guadalajara variëren in grootte en de kinderen hebben verschillende achtergronden.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mexico Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Kinderopvang project in Mexico

Elke dag begint met een ontbijt in het huis van jouw gastgezin. Daarna ga je met het openbaar vervoer naar je project of te voet indien dit mogelijk is. Je laten je op de eerste dag de route naar het project zien, zodat je weet hoe je er moet komen.

De werkdag begint ’s ochtends om 9 uur en eindigt rond 17 uur, van maandag tot en met vrijdag. Jouw aandacht gaat naar de zorg van de kinderen en het begeleiden van activiteiten, dus de dag is om voor je het weet!

Het grootste deel van de dag bestaat uit lesgeven, toezicht houden op de speelplaats en activiteiten begeleiden. Deze activiteiten helpen bij de fysieke en cognitieve ontwikkeling van de kinderen. Laat ze kleien, knutselen en kleuren om de motoriek van de kinderen verder te verfijnen.

In de avond kun je ontspannen en heb je de vrijheid om tijd door te brengen met de andere vrijwilligers en de stad te verkennen.

Een groep Projects Abroad vrijwilligers werkt met kinderen in Mexico en speelt samen een spel in een dagzorgcentrum.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de vroege ontwikkeling van de kinderen in Mexico te verbeteren. Onze vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het behalen van de eerste mijlpalen in de ontwikkeling van deze kinderen.

Mexico wordt nog altijd gezien als een ontwikkelingsland en dit merk je in het huidige onderwijssysteem, waar verschillende ongelijkheden blijven bestaan. Het land lijdt ook aan economische ongelijkheid en veel gezinnen blijven afhankelijk van het openbaar onderwijs.

Het wijst er steeds meer op dat kleuteronderwijs belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Projects Abroad heeft ervoor gekozen om niet samen te werken met weeshuizen in Mexico. We willen ons eerder richten op gemeenschapsgerichte programma's waar de kinderen bij hun families blijven.


De opvangcentra en kleuterscholen waarmee we samenwerken zijn momenteel echter overvol en onderbemand. Jouw inspanningen zorgen ervoor dat elk kind het onderwijs krijgt die ze nodig heeft. Door deze ontwikkeling te ondersteunen, geef je de kinderen de vaardigheden om zonder enige achterstand het eerste leerjaar op de basisschool te starten.


We hebben binnen dit project vier duurzame doelen opgesteld voor de lange termijn:

  • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Verbeteren van de hygiëne
  • Verbeteren van het Engels        
  • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind

Neem deel aan een kinderopvang project in Mexico en help om ons deze doelen te bereiken.

Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen n Mexico helpt met het schoonmaken van de schoenen van kinderen in een Kinderopvang.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Guadalajara. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mexico en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Prachtige witte stranden, verschillende kunstgalerijen en heerlijke restaurants, er valt zoveel te zien in Mexico.


Je kunt de oude stad ontdekken, de neo-gothische architectuur of de Templo Expiatoria del Santisimo Sacramento. Een prachtig stuk architectuur met ornamenten en kleurrijke ramen.


Leer de lokale geschiedenis kennen en bezoek de verschillende musea of vind rust in de natuur in het Las Peñas Ecological Park.

Wat Mexico zo uniek maakt is de lokale keuken. Proef de lokale tamales, pozole en geniet van de omgeving!


We hebben verschillende gastgezinnen in Mexico waar je samen met andere vrijwilligers bij kunt verblijven tijdens jouw vrijwilligerswerk project. Ga eropuit op je eentje of met een groep vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners