Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Mongolie en helpt een kind met tekenvaardigheden tijdens een educatieve activiteit.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Mongolië

Werk met kansarme kinderen in Ulaanbaatar en ondersteun de ontwikkeling van deze kinderen

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Mongolië en werk in kansarme kleuterscholen en dagzorgcentra. Je ondersteunt het lokale personeel bij de ontwikkeling van de kinderen en geeft Engelse les.


Een goed basisonderwijs is van cruciaal belang bij de ontwikkeling van kinderen. Aan de hand van spelletjes, knutsel lessen en sportlessen help je de kinderen in het behalen van de eerste mijlpalen in hun ontwikkeling. Jouw inspanning maakt deel uit van de langetermijndoelen die we vooropstellen voor de kinderen in Mongolië.


Dit project geeft je praktische werkervaring in de kinderopvang, wat nuttig is voor jouw toekomstige carrière. Je kunt er ook voor kiezen om kinderen met een beperking te helpen indien je hier interesse in hebt. 


Je gaat verblijven in Ulaanbaatar. Samen met de andere vrijwilligers ontdek je de grootste stad van de Mongoolse steppe.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit project in Mongolië geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die graag met kinderen werkt. Op dit project ga je werken met kinderen die staan te popelen om nieuwe dingen bij te leren, te spelen en vooral te ontdekken. Deze ervaring is van grote waarde als je een toekomst wilt in de kinderopvang.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Onze getrainde medewerkers helpen je waar nodig is. Ze geven je advies tijdens workshops waar alle Kinderopvang vrijwilligers aan deelnemen. Hier kun je alle mogelijke uitdagingen en ideeën bespreken.

 

Op het project leer je ook samenwerken en planningen opstellen. Dit is zonder twijfel een waardevolle toevoeging aan jouw CV.

 

Dit programma loopt het hele jaar door, dus je kunt deelnemen op elk moment.

Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Mongolie en helpt een groep kinderen met rekenvaardigheden in een dagzorgcentrum.

Wat ga ik doen op het project?

Je gaat werken op één van onze partner kleuterscholen of dagzorgcentra. Je kunt er ook voor kiezen om te werken in een dagzorgcentrum voor kinderen met een beperking.


Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:


  • Leer de kinderen lezen, schrijven en tellen in het Engels
  • Verbeter de leeromgeving  
  • Verbeter de levenskwaliteit voor kinderen met een beperking
  • Promoot een goede persoonlijke hygiëne

Jouw werk kun je onderverdelen in vier categorieën:


Leer kinderen schrijven, lezen en tellen


Een belangrijk onderdeel van ons Sociaal project is om de kinderen Engels aan te leren. Je denkt ook na over educatieve activiteiten en hoe je dit creatief aanpakt. Denk aan het zingen van liedjes over het alfabet of een rijmpje met hand gebaren die ze leert tellen tot tien.


Je krijgt ook de tijd om de vooruitgang van elk kind bij te houden, wat deel uitmaakt van jouw rol op het project. Je maakt notities waar verbetering mogelijk is, en waar nog wat werk verricht moet worden. Al deze observeringen worden toegevoegd aan de Global Impact Database die de groei van elk kind op ons project zorgvuldig bijhoudt.

Verbeter de leeromgeving

Vanaf een jonge leeftijd is de sociale, fysieke en cognitieve ontwikkeling cruciaal. Je legt hier dan ook de focus door verschillende activiteiten te begeleiden in een kleurrijke speelomgeving.

Gebruik bijvoorbeeld kleurpotloden bij het maken van leerkaarten, of recycleer afval om kunstwerken in elkaar te stoppen. Creatieve en doordachte activiteiten zullen het kind motiveren en zelfs een voorliefde geven voor het leren van nieuwe vaardigheden.

Het mooiste aan al jouw inspanningen? Al het lesmateriaal dat je ontwikkelt kunnen de medewerkers blijven gebruiken lang nadat je het project hebt verlaten.

Verbeter de levenskwaliteit van kinderen met beperkingen


Je kunt ervoor kiezen om kinderen met een beperking te helpen. Je ondersteunt het lokale personeel en verlicht de werkdruk in de dagelijkse zorg. Je helpt bij het geven van de maaltijden, Engelse lessen en de dagelijkse ondersteuning aan de kinderen.

Ga je in deze instelling werken, dan zorgen we voor genoeg begeleiding om jouw impact zo groot mogelijk te maken.

Promoot een goede persoonlijke hygiëne

Een deel van jouw rol als vrijwilliger is ervoor zorgen dat de kinderen elke dag een goede hygiëne behouden. Je leert ze hoe de tanden poetsen, de handen wassen voor elke maaltijd en na elk bezoek aan de toilet. Aan de hand van een checklist kun je makkelijk opvolgen welke voortgang wordt gemaakt.


Waar in Mongolië ga ik werken?

Ulaanbaatar

Afhankelijk van jouw interesses ga je werken in een kleuterschool, dagopvang of centrum voor kinderen met een beperking.

Sommige kleuterscholen zijn onderbemand met ongeveer 30 kinderen per leerkracht. Deze instellingen kunnen dus alle hulp gebruiken.

Ga je meehelpen in een centrum voor kinderen met een beperking, dan zul je opmerken hoeveel alleenstaande ouders er zijn. Door jouw inspanningen kunnen alleenstaande moeders of vaders gedurende de dag een job uitvoeren, wetende dat de kinderen in een veilige omgeving worden onderwezen.

Je zult vrijwilligerswerk doen in de grootste stad in Mongolië, Ulaanbaatar, waar je bij een lokale familie gaat verblijven. De stad loopt over van de hoge wolkenkrabbers maar je vindt er ook traditionele tenten die bekend staan als ‘gers’. Buiten de stad vind je nomadische families verspreid over de enorme Mongoolse steppe.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mongolië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Sociaal project in Mongolië

Na een stevig ontbijt en een gezellig praatje met jouw gastgezin, kun je kiezen om een wandeling te nemen naar het project of snel de bus te nemen.


Een typische dag begint om 9 uur ’s ochtends en stopt om 17 uur, van maandag tot vrijdag.


Als eerste help je de kinderen bij het ontbijt. Dan starten de dagelijkse activiteiten die variëren van liedjes zingen, tot Engelse lessen en groepsspelletjes. Na het middagdutje help je verder met de activiteiten te begeleiden totdat de kinderen weer worden opgehaald door de ouders.


Op het einde van de dag krijg je de kans om af te spreken met andere vrijwilligers, ontspanning te vinden bij je gastgezin of de avondsfeer in Mongolië te beleven.


In het weekend kun je volledig tot rust komen en de natuur en geschiedenis van het land ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de nomaden bezoeken, bijleren over Chinggis Khan of een tour boeken door de Gobi woestijn. Genoeg opties die het weekend doen voorbijvliegen!

Een groep vrouwelijke vrijwilligers werken met kinderen in Mongolie en demonstreren persoonlijke hygiene in een dagzorgcentrum.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de ontwikkeling en educatie in de vroege kinderjaren te ondersteunen in Mongolië.

De instellingen waar we mee samenwerken in Mongolië zijn onderbemand en hebben te grote groepen per klas. Vrijwilligers kunnen de werkdruk verlichten en de kinderen helpen in het behalen van die eerste belangrijke mijlpalen in hun ontwikkeling.

Op dit project werken we ook met kinderen die een beperking hebben. Elke hulp is daarom van groot belang in het verbeteren van de levenskwaliteit. Tegelijk help je ook de familie, wat vaak een alleenstaande ouder is. We voorzien ook outreach hulp in tehuizen om families te helpen in de zorg van kinderen met een beperking.

We hebben vijf duurzame doelen vooropgesteld in het Care Management Plan voor de lange termijn:  

● Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen

● Verbeteren van de hygiëne van de kinderen

●         Verbeteren van het Engels

● Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking

● Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind


Projects Abroad heeft ervoor gekozen om niet samen te werken met weeshuizen in Mongolië en zich te richten op gemeenschapsgerichte programma’s, waar de kinderen bij hun families blijven.

Neem deel aan een Sociaal project in Mongolië en help om ons deze doelen te bereiken.

Een jong kind leest voor uit een boek aan Projects Abroad vrijwilliger die werkt met kinderen in een lokale school in Mongolie.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Ulaanbaatar. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mongolië en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Mongolië is een van de meest afgelegen landen in de wereld. Als je ervoor kiest om hier vrijwilligerswerk te doen dan kom je te weten hoe het dagelijkse leven zo verschillend is.


Onze projecten zijn gelegen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van het land. De stad is een mix aan modern en traditioneel. Het Government Palace is een perfect voorbeeld, met een rustieke architectuur met blauw en goud licht.


Zelfs als je in de stad bent is de buitenstad nooit te ver weg. Je kunt de nomadenvolkeren en hun traditionele gers bezoeken. Ga paardrijden of ga eropuit in de prachtige eindeloze steppe van Mongolië.


Het bekende beeld van Genghis Khan is iets wat je moet zien. Het leert je ook veel bij over de geschiedenis van het land.


We organiseren verschillende vrijwilligersprojecten die het hele jaar doorgaan dus de kans is groot dat er andere vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw project. Je kunt alleen reizen of samen met de vrijwilligers het land gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners