Kinderen staan in de rij met hun rugzakken buiten het klaslokaal in Nepal

Vrijwilligerswerk met kinderen in Nepal

Doe ervaring op in kinderopvang en ondersteun de ontwikkeling van kinderen in dagzorgcentra

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Nepal en ondersteun het lokale personeel in zorgcentra of centra voor kinderen met een beperking. Je zult werken met kansarme kinderen en de vroege ontwikkeling ondersteunen

 

Zowel de ontwikkeling bij kinderen en het verbeteren van de geletterdheid zijn onderdeel van onze langetermijndoelen in Nepal. Via boeiende activiteiten ga je helpen met deze doelen te behalen. Denk aan het zingen van educatieve liedjes, puzzels maken, sportlessen geven en nog veel meer.

 

Met dit project geef je terug aan de lokale gemeenschap en doe je relevante ervaring op in kinderopvang.

 

Je zult wonen en werken op één van onze twee locaties in Nepal. Gebruik je vrije tijd om het lokale erfgoed te ontdekken, avontuurlijke activiteiten te doen, of misschien yoga uit te proberen, jij kiest!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit Kinderopvang project in Nepal geschikt voor mij?

Als je ervan houdt om met kinderen te werken die behoefte hebben aan extra begeleiding en ondersteuning dan is dit project geschikt voor jou.

 

Vrijwilligerswerk met kinderen in Nepal is een unieke ervaring. Als vrijwilliger leer je nieuwe persoonlijke vaardigheden zoals leiderschap, time management en het opstellen van planningen. Ook wissel je kennis uit met de kinderen en ondersteun je het lokale personeel. 

 

Je hebt geen specifieke ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je zult vooral het lokale personeel ondersteunen terwijl onze medewerkers ter plaatse je verder helpen wanneer je met vragen zit of extra ondersteuning nodig hebt. We organiseren regelmatig workshops voor alle Sociale en Lesgeef vrijwilligers, waar je ideeën met elkaar kunt uitwisselen en verschillende uitdagingen samen bespreekt. Je kunt verder gebruik maken van onze online database en hulpmiddelen om je volgende activiteiten voor te bereiden.

 

Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment inspringen en deelnemen.

Projects Abroad Sociale vrijwilligers in Nepal zitten samen met de kinderen en spelen educatieve spellen in een kleuterschool.

Wat ga ik doen op het project?

Je werkt in een dagzorgcentrum of een centrum voor kinderen met een beperking waar je het lokale personeel ondersteunt.

Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:

  • Ondersteun de ontwikkeling van de kinderen
  • Leer de kinderen lezen, schrijven en tellen
  • Leer de kinderen het belang van een goede dagelijkse hygiëne

Jouw werk kun je onderverdelen in drie categorieën:


Promoot de ontwikkeling bij jonge kinderen


Het behalen van de eerste mijlpalen in de ontwikkeling van een kind is cruciaal. Daarom gaat de aandacht het meest naar het ondersteunen van hun ontwikkeling. Je zult de kinderen helpen met het verbeteren van de oog-hand coördinatie door bijvoorbeeld balsporten en groepsspelen zoals een eierenrace te spelen.


Jouw inspanningen geven de kinderen de tijd en ruimte om de wereld te ontdekken en hun eigen talenten en sterktes te ontwikkelen.


Leer de kinderen lezen, schrijven en tellen


Een van onze doelen in Nepal is om de geletterdheid te verbeteren. Je helpt hieraan mee door de kinderen te leren lezen, schrijven en tellen. Haal je creativiteit boven en bedenk leuke manieren om educatieve activiteiten te begeleiden. Zingen en rijmen werkt altijd goed, zeker als het gaat over het alfabet of leren tellen tot tien. Je kunt sjablonen gebruiken om nieuwe woorden aan te leren of je plant een rustig voorleesmoment in.


Leer kinderen het belang van een goede dagelijkse hygiëne


Hier kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Zing leuke liedjes, organiseer een knutselmoment, maak kleurplaatjes of speel een poppenspel die kinderen voorlicht over het wassen van de handen. Het organiseren en blijven herhalen van deze lessen, leert de kinderen goede dagelijkse gewoontes aan. Persoonlijke hygiëne is belangrijk en dat besef proberen we de kinderen bij te brengen.


Waar in Nepal ga ik werken?

Dit project is een unieke kans om het kleine maar bergachtige Nepal te ontdekken. Je werkt in één van de twee steden: Kathmandu of Chitwan. In beide bestemmingen hebben we verschillende instellingen.

Kathmandu

Met een rijke cultuur en geschiedenis is Kathmandu de stedelijke hoofdstad van Nepal. In deze regio werken we samen met verschillende instellingen voor kinderen. Dit zijn onder andere scholen, dagopvangcentra en centra voor ondervoede kinderen.

Chitwan

Dit is de grootste stad in Nepal waar je als vrijwilliger terecht kunt in verschillende instellingen. Hier ga je werken in scholen of centra voor kinderen met een beperking.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Sociaal project

Jouw dag begint met een ontbijt samen met het gastgezin. Jouw lunch zul je meekrijgen en je kunt vervolgens naar jouw project vertrekken met het openbaar vervoer.


Op het project werk je van half 10 ‘s ochtends tot 16 uur in de namiddag, van maandag tot en met vrijdag. Dit varieert afhankelijk van de activiteiten die gepland staan in de kleuterschool.


Eenmaal gearriveerd op jouw project, zal je starten met de dagelijkse taken. Je gaat leesoefeningen begeleiden voor de kinderen, de coördinatie helpen verbeteren door sportlessen of Engelse les geven. Je gaat er verder op toezien dat de kinderen de handen wassen voor elke maaltijd en na elk toiletbezoek.


Tijdens het middagdutje zul je de tijd krijgen om de volgende lesdag in te plannen. Het geeft je de kans om met de leraar te praten en te overleggen waar je verder kunt helpen.


In de namiddag kun je helpen met het begeleiden van de activiteiten of je schema’s inplannen met het lokale personeel.


In de avond en weekenden staan er 3 taken op het schema: ontdek, verken en beleef Nepal! Neem het beste van deze ervaring en ga eropuit met de andere vrijwilligers. Ga bergbeklimmen, verken de tempels, oefen jouw Nepalees op een lokaal marktje of ontspan gezellig thuis met jouw gastgezin.

Projects Abroad vrijwilligers werken met kinderen in Nepal en demonstreren hoe je tanden poetst in een school tijdens een Sociaal project.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen en het lokale personeel te helpen in de dagzorgcentra.

 

De Verenigde Naties erkent Nepal als een ontwikkelingsland. Veel gemeenschappen in dit land krijgen te maken met armoede, honger en een lage scholing. Dat maakt de kinderen in Nepal heel kwetsbaar.

 

Door aandacht te geven aan de dagzorgcentra en centra voor kinderen met een beperking willen we de levenskwaliteit en educatie van de kinderen verbeteren. Met de inzet van onze vrijwilligers pakken we deze problemen aan en werken we samen aan duurzame oplossingen. Door de kinderen de juiste stimulans te geven kunnen we ook stelselmatig de geletterdheid verbeteren.

 

Ondervoeding is een groot probleem in Nepal en niet alleen de ouders van kinderen, maar ook het lokale personeel heeft te weinig kennis van gezonde voeding. De helft van de kinderen jonger dan vijf jaar zijn ondervoed en de lokale bevolking begrijpt niet wat een evenwichtige voeding inhoudt. De kinderen gezond houden is daarom een topprioriteit voor ons, en je helpt een groter bewustzijn te creëren over gezonde voeding.

 

We hebben vijf doelen vooropgesteld in het Care Management Plan in Nepal voor de lange termijn:

 

  • Verbeteren van de geletterdheid
  • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
  • Verhogen van het bewustzijn over een gezonde levensstijl, het milieu en gezinsplanning    
  • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind

 

Help ons met het behalen van deze doelen en neem deel als sociaal vrijwilliger op het Kinderopvang project in Nepal.

Een vrouwelijke Sociale vrijwilliger werkt met kinderen in Nepal en begeleidt een fysieke activiteit in een dagzorgcentrum tijdens haar kinderopvang project.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nepal. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Nepal en een unieke ervaring te beleven.

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners