Een vrijwilliger werkt met kinderen in Peru en helpt een kind met een klasactiviteit.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Peru

Werk met het lokale personeel en ondersteun de ontwikkeling van kinderen in kansarme dagzorgcentra

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Peru en steun het lokale personeel in dagzorgcentra. Je helpt de kinderen in de ontwikkeling en leert ze vaardigheden aan die ze de beste kans geeft in het leven. Doe praktische werkervaring op in kinderopvang en geef tegelijk terug aan de lokale bevolking.


Kinderen hebben recht op een basisrecht zoals onderwijs. In de vroege kinderjaren zijn ze het meest gevoelig en leren ze snel nieuwe vaardigheden aan. Je zorgt ervoor dat de kinderen weten hoe ze een goede hygiëne behouden. Je kunt er ook voor kiezen om te werken met kinderen met een beperking, die alle extra ondersteuning goed kunnen gebruiken.


Je zult wonen en werken in Cusco, waar een gastgezin je met open armen ontvangt. Het land en zijn cultuur is het verkennen waard en je merkt al snel op hoe mooi Peru wel niet is.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit Sociaal project geschikt voor mij?

Wil je kansarme kinderen een betere toekomst geven en wil je later een carrière in kinderopvang? Dan is dit project geschikt voor jou.

 

Voor toekomstig sociaal werkers en leraren geeft dit project de relevante werkervaring die een meerwaarde is voor jouw CV. Je ontwikkelt verschillende vaardigheden zoals leiderschap en het opstellen van planningen.

 

Jouw belangrijkste rol is helpen met het behalen van de duurzame doelen die we vooropgesteld hebben op de lange termijn.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. We zorgen ervoor dat je op de hoogte bent van de dagelijkse werking, terwijl het lokale personeel je helpt wanneer je met vragen zit. We organiseren workshops voor alle Sociale en Lesgeef vrijwilligers, waar je ideeën met elkaar kunt delen en de uitdagingen kunt bespreken.

 

Dit project loopt gedurende het hele jaar dus je kunt deelnemen op elk moment.

Een groep Projects Abroad vrijwilligers werken met kinderen in Peru en verven een school om de leeromgeving te verbeteren.

Wat ga ik doen op het project?

Je helpt de kinderen van één onze partnerorganisaties, waar je een ondersteunende rol inneemt voor het lokale personeel.

Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:

  • Ondersteun de ontwikkeling van de kinderen door leuke, educatieve activiteiten
  • Verbeter de geletterdheid en gecijferdheid van de kinderen
  • Ondersteun het lokale personeel in de dagzorgcentra en kleuterscholen
  • Breng de kinderen betere hygiëne gewoontes bij, zoals de handen wassen en de tanden poetsen
  • Werk op een zomerkamp en begeleid educatieve activiteiten

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Promoot de ontwikkeling bij jonge kinderen door educatieve activiteiten


Kinderen leren het meeste bij tijdens de eerste levensjaren. Deze vaardigheden helpen om het op latere leeftijd beter te doen op school. Elk kind wordt geobserveerd op de voortgang van hun fysieke, sociale en cognitieve vaardigheden.


Je gaat ook helpen met het organiseren van activiteiten en spelletjes. Zo begeleid je bijvoorbeeld een spel die de oog-hand coördinatie verbetert. Je houdt de voortgang van elk kind bij in onze Global Impact Database.


Verbeter de geletterdheid en gecijferdheid bij kinderen


Geef de kinderen een boost in hun zelfzekerheid en leer ze tellen en lezen. Dit geeft de kinderen een goede start op de lagere school. Kinderen leren het best al spelend dus denk aan leuke, creatieve spelletjes en oefeningen. Je kunt bijvoorbeeld liedjes zingen over cijfers en ze op 1, 2, 3 leren tellen tot tien!


Steun het lokale personeel in de zorgcentra en kleuterscholen


Als vrijwilliger wordt je met open armen ontvangen door het lokale personeel in de dagzorgcentra. Je helpt ze bijvoorbeeld in de voorbereidingen van de lessen en het lesmateriaal, of het inplannen van de activiteiten. Je kunt ook eigen materiaal ontwerpen zoals posters en speelkaarten. De leraren zijn je dankbaar en kijken ernaar uit om het na jouw vertrek verder te blijven gebruiken!


Moedig een goede dagelijkse hygiëne aan, zoals de handen wassen en de tanden poetsen


Een belangrijk onderdeel van jouw vrijwilligerswerk is om de kinderen een gezonde levensstijl aan te leren. Je maakt het een gewoonte bij de kinderen om dagelijks de handen te wassen voor het eten en de tanden te poetsen na elke maaltijd. Ook wanneer ze naar de toilet geweest zijn, moedig je ze aan om de handen te wassen. Je gaat merken dat de kinderen het al snel gewoon worden!


Werk op een zomerkamp


Als je ervoor kiest om vrijwilligerswerk te doen met kinderen in Peru tijdens de schoolvakantie in januari tot februari, dan werk je op het zomerkamp. De kinderen die hieraan deelnemen zijn tussen 7 en 14 jaar oud. Gedurende de zomer geef je hen Engels les en andere activiteiten zoals knutselen en sport.


Waar in Peru ga ik werken?

Cusco

Je zult in Cusco verblijven, een bloeiende stad met een rijke geschiedenis. Het was ooit de hoofdstad in het oude Incarijk en de overblijfselen van deze beschaving zijn nog steeds heel zichtbaar. Als je door de stad zult wandelen, ga je het gevoel krijgen dat je door de tijd reist. Cusco is vlakbij de Urubamba vallei en wordt omringd door het Andesgebergte.


Op dit project ga je met kinderen werken van één van onze partnerorganisaties. Je kunt kiezen uit een dagzorgcentrum, kleuterschool of centrum voor kinderen met een beperking. De meeste kinderen komen uit kansarme gezinnen en de ouders werken vaak overuren om de kinderen te kunnen onderhouden.


De centra bestaan uit heel grote groepen en het lokale personeel ontvangt alle hulp met open armen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Sociaal project in Peru

Jouw dag begint elke dag om 8 uur en stopt rond 16 uur in de namiddag, van maandag tot vrijdag. Op sommige projecten zijn de werkdagen iets korter.


Overdag ga je helpen met de activiteiten. Zo zul je bijvoorbeeld educatieve spelletjes voorbereiden of de kinderen helpen met nieuwe vaardigheden aan te leren, zoals activiteiten die de kinderen leert lezen en schrijven. Al het gedane werk wordt toegevoegd aan onze Global Impact Database, zodat we de vooruitgang van elk kind nauwlettend kunnen bijhouden.

Er wordt elke werkdag een pauze voorzien om half 11 ‘s ochtends, waar je toezicht zult houden op de speelplaats. De kinderen hebben ook lunchpauze, wat het uitgelezen moment is om ze een basishygiëne aan te leren. Bedenk bijvoorbeeld leuke spelletjes om de handen te wassen voor het eten!


Na jouw werk op het project kun je weer naar jouw gastgezin terugkeren voor een lekkere avondmaaltijd en een verdiende nachtrust.


Op dagen dat er geen school is, worden er ‘community days’ georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek zijn aan een rusthuis, waar je de dag met de ouderen doorbrengt. Je helpt de maaltijden te bereiden of neemt de ouderen mee voor een wandeling. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld het werken in groentetuinen of educatieve schilderwerken maken op schoolmuren.


Jouw vrije tijd en weekenden kun je doorbrengen in Cusco of erbuiten. Ga op avontuur, laat je volledig gaan in deze nieuwe cultuur en probeer misschien zoveel mogelijk lokale gerechten uit? Smakelijk!

Projects Abroad vrijwilligers werken samen om educatief materiaal te ontwikkelen om jonge kinderen te helpen met hun ontwikkeling in Peru.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen en het lokale personeel te helpen in de dagzorgcentra.


Veel kinderen komen uit kansarme gezinnen en de ouders werken lange uren om het gezin te onderhouden. Er is tegelijk een tekort aan personeel, waardoor het moeilijk wordt om elk kind individueel de nodige aandacht te geven. Het inzetten van vrijwilligers is daarom een goede zet, want het zorgt ervoor dat de kinderen gelijke aandacht krijgen en belangrijke nieuwe vaardigheden aanleren.


We hebben enkele doelen vooropgesteld op het project in Peru om te verzekeren dat we een impact hebben op de lange termijn. Het gaat over de volgende doelen:


  • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Verbeteren van de geletterdheid
  • Verbeteren van de gecijferdheid
  • Verbeteren van het Engels
  • Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking


Maak deel uit van het Sociaal project in Peru en help ons deze doelen te behalen terwijl je ondergedompeld wordt in de Latijns-Amerikaanse cultuur.

Projects Abroad Sociale vrijwilligers helpen kinderen in Peru met tekenen in een dagopvangcentrum.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Peru biedt een hoop aan activiteiten voor elk type vrijwilliger. Heb je interesse in kunst, cultuur, geschiedenis of natuur, Peru kan het allemaal aanbieden!


Een van de grootste bezienswaardigheden in Peru is de Inca en Maya geschiedenis. De archeologische plaatsen zoals Coricancha, Tambomachay en niet te vergeten, Machu Picchu.


In het weekend kun je het dorp van Pisac bezoeken en wandelen door de textiel marktjes. Vergeet ook niet de vele llamas en alpacas te groeten!


De verschillende delicatessen, zoals ceviche, kun je proberen tijdens een vrije avond, in het weekend, samen met de andere vrijwilligers.


We hebben verschillende vrijwilligersprojecten beschikbaar in Peru waar je verschillende vrijwilligers gaat ontmoeten. Je kunt er samen op uit gaan als groep of op je eentje Peru verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners