A volunteer teaches geography as part of her volunteer teaching project in Argentina.

Vrijwilligerswerk als Engelse leraar in Argentinië

Doe ervaring op met lesgeven en help kinderen met het verbeteren van Engelse spreekvaardigheid

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk in Argentinië en help kinderen en volwassenen met het verbeteren van de Engelse taal. Je gaat lessen leiden of begeleiden en de studenten helpen tijdens oefeningen in spreekvaardigheid en helpt het zelfvertrouwen te verhogen. Je doet praktische werkervaring op met lesgeven en dit is een waardevolle toevoeging voor je CV.


Je gaat werken in een middelbare school, taal instituut of een universiteit. Tijdens dit vrijwilligerswerk neem je een belangrijke rol in het verbeteren van de uitspraak en spreekvaardigheid van de studenten. In Argentinië is Engels een belangrijke taal binnen de bedrijfsindustrie. Je geeft de studenten zelfvertrouwen en dit gaat hen helpen bij toekomstige job sollicitaties.


Je verblijft in Cordoba en krijgt de kans om deze stad te gaan ontdekken tijdens je vrije tijd. Ervaar een zonsondergang met de andere vrijwilligers, bezoek een lokaal marktje en oefen je Spaans door gesprekken aan te gaan met de lokale verkopers!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit vrijwilligerswerk lesgeven in Argentinië geschikt voor mij?

Wil je praktische ervaring opdoen met lesgeven en jezelf voorbereiden op een carrière in lesgeven? Wil je ook achtergestelde mensen helpen met Engels? Dan is dit project je op het lijf geschreven!

 

Je gaat samenwerken met professionele leerkrachten en gaat heel wat bijleren. Je gaat studenten begeleiden en lessen voorbereiden om het Engels te verbeteren.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Dit is een unieke kans om ervaring op te doen voor een klas en te ontdekken of deze carrière iets voor jou is. Je ontdekt hoe het is om leraar te zijn en dit is een grote hulp in het maken van de juiste carrièrekeuze.

 

Je kunt het meeste uit deze stage halen als je een kennis hebt van Spaans, in dat geval ga je werken in openbare scholen. Als je geen kennis hebt van Spaans, dan ga je werken in privéscholen en informele onderwijsinstellingen.

 

Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen op elk moment. 

An English lesson is run by a volunteer teaching in Argentina

Wat ga ik doen op deze stage?

Er zijn verschillende soorten activiteiten die je kunt doen. Je doet ervaring op met lesgeven in Argentinië met activiteiten zoals:


  • Werk als een leraar en assisteer een professionele leraar
  • Bereid interactieve lessen voor om gesprekken te voeren in het Engels en de uitspraak te verbeteren
  • Als je wilt kun je ook Franse, Duitse en Italiaanse lessen geven
  • Ontwikkel educatieve middelen zoals posters en flashcards

Dit project kun je onderverdelen in de volgende categorieën:


Werk als klassenassistent met een professionele leraar


Werk samen met een professionele leraar om de studenten meer aandacht te geven. Je gaat samenwerken in het bedenken van stimulerende educatieve activiteiten. Daarbij ga je ervaring opdoen in het plannen van lessen onder begeleiding.


Geef Engelse les


Op deze stage ga je ook helpen om de spreekvaardigheid en uitspraak van de studenten te verbeteren. Je kunt interactieve lessen bedenken om de studenten te laten oefenen en te motiveren. Denk aan het zingen van leuke liedjes of het uitvoeren van korte skits, plezier verzekerd! We laten je niet alles op je eentje voorbereiden en zorgen voor voldoende ondersteuning en begeleiding in het bedenken van de lessen, je bent vrij om je eigen creativiteit de vrije loop te laten, neem gerust leermiddelen mee van thuis.


Geef bijkomende lessen


Heb je interesse om les te geven in andere onderwerpen zoals wiskunde of wetenschappen, laat het ons dan zeker weten bij je aanmelding. We kunnen je bijgevolg inplannen als klassenassistent tijdens deze lessen.


Argentijnse studenten zijn altijd geïnteresseerd in het leren van nieuwe talen. Spreek je bijvoorbeeld Frans, Duits of Italiaans dan heb je de optie om les te geven in een van deze talen. De studenten leren ook graag bij over andere landen en culturen. Je kunt deze informatie gerust verwerken in je lessen, wees creatief!


Maak educatieve middelen


Wil je een blijvend verschil maken voor de studenten op de stage? Ontwikkel kleurrijke educatieve posters of ontwerp flashcard om te helpen bij het leren. Ontwikkel leuke geheugenspellen en maak de lessen interactief en entertainend.


Je kunt ook samenwerken met andere vrijwilligers of zelfs de studenten betrekken bij het ontwikkelen van educatieve middelen. Vervolgens kun je het gaan gebruiken tijdens de lessen. De leraren en toekomstige vrijwilligers kunnen er ook nog verder gebruik van maken lang na je vertrek!


Waar in Argentinië ga ik werken?

Cordoba

Je gaat werken in middelbare scholen, taal instituten of universiteiten in en rond Cordoba. De verschillende instellingen zijn goed voorzien en de leraren zijn heel bekwaam. Het is jouw rol om te helpen bij de Engelse uitspraak en gespreksvaardigheden.


Cordoba is na Buenos Aires, de tweede grootste stad in Argentinië. De stad biedt een mix aan verschillende historische bezienswaardigheden en moderne culturele invloeden. Tijdens je vrije tijd kun je de bekende Jezuïet blok bezoeken of het smalste gebouw in de wereld van dichtbij ontdekken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Vrijwilligers die naar deze bestemming reizen, zullen aankomen in de luchthaven van Cordoba International (COR). Daar zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project

Je begint de dag met een ontbijt met je gastgezin, vergeet niet een glas mate te proeven! Vervolgens neem je de bus of ga je te voet naar je project. Op je eerste dag gaat de lokale staff je vergezellen zodat je de weg weet.


Een werkdag loopt van 8 uur tot 16:30 uur. Je gaat de leraar assisteren tijdens de Engelse lessen. Vervolgens kun je de klas onderverdelen in kleine groepjes en of de klas leiden in het oefenen van de uitspraak.


Je kunt uitgebreid lunchen en de leraren beter leren kennen of lessen inplannen. Je kunt zelfs een siësta nemen net zoals de locals!


In de middag ga je helpen met buitenschoolse activiteiten of huiswerk nakijken en beoordelen. Je kunt ook de lessen voor de volgende dag inplannen of je creativiteit de vrije loop laten tijdens het ontwikkelen van kleurrijke posters.


Het avondeten in Argentinië gebeurt veel later dan wat je misschien gewoon bent in je eigen land. Voor het avondeten heb je dus genoeg tijd om de omgeving en Cordoba te ontdekken. Vervolgens kun je jouw gastgezin vergezellen tijdens het avondeten en vertellen over je dag op het project.

A teacher uses flashcards to help his student learn the alphabet during his teaching work experience in Argentina

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om studenten te helpen met hun Engelse spreekvaardigheid.


Met deze vaardigheden hebben de studenten meer jobmogelijkheden om uit te kiezen. Met dit project help je mee om de werkloosheidsgraad en armoede in het land te verminderen.


Je kunt ook helpen in het verbeteren van het niveau van het onderwijs door meer gerichte aandacht te geven aan studenten. Je gaat verschillende technieken aanleren in lesgeven, waardoor je een breder begrip krijgt van lesgeven.


We hebben vijf doelen vooropgesteld in ons Teaching Management Plan voor Argentinië. De doelen zijn:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de ondersteuning in de klas
  • Verbeter de onderwijstechnieken
  • Moedig leren aan door creativiteit
  • Verbeter de normen omtrent veiligheid en hygiëne van de leeromgeving


Neem deel aan ons lesgeef project in Argentinië en helpt in het bereiken van deze doelen.

Projects Abroad volunteers teaching their students about dental hygiene in Argentina

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cordoba. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Argentinië is een prachtig land in Zuid-Amerika die een rijke geschiedenis kent. Hier kun je niet alleen deelnemen aan duurzame projecten, je krijgt ook de kans om Argentinië te ontdekken.

Slurp een kopje koffie op de Plaza de San Martin en bewonder de verschillende straatmuzikanten en het beeld van General Jose de Martin. Je verblijft in Cordoba waar onze projecten zijn gelegen, dus je hoeft niet ver te reizen tijdens jouw verblijf in Argentinië.

Wil je het avontuur opzoeken dan zijn er verschillende weekendactiviteiten naar La Cumbre waar je aan paragliding kunt doen of kunt paardrijden langs de prachtige hiking trails.

Je kunt ook kunst opzoeken in het Evita Fine Arts Museum of het Theater del Libertador General San Martin. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land dan zijn er heel wat musea die je kunt bezoeken.

Je gaat hoogstwaarschijnlijk andere vrijwilligers ontmoeten tijdens jouw verblijf in Argentinië. Je kunt het land solo of met een groep vrijwilligers van andere projecten gaan verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners