A Projects Abroad volunteer teaching English in Ecuador

Vrijwilligerswerk lesgeven in Ecuador

Leef en werk op de Galapagos eilanden en help kansarme kinderen met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Ecuador en help om de Engelse spreekvaardigheid van de lokale kinderen te verbeteren. Je gaat samenwerken met leraren in kleuterscholen en andere scholen en ondersteunt het werk. Je doet praktische werkervaring op in een klas en dat is alleen maar waardevol voor jouw toekomstige carrière. 


Toerisme is een grote industrie op de Galapagos eilanden door de indrukwekkende biodiversiteit. Om een job te kunnen verkrijgen in deze sector moet je daarom een goede kennis hebben van het Engels. Door Engelse les te geven ga je de kinderen helpen met deze taalvaardigheid en krijgen ze meer zelfvertrouwen om de taal te spreken. Je doet ervaring op met het plannen van de lessen en activiteiten.


De Galapagos eilanden is een unieke bestemming en niet iedereen krijgt de kans om er te verblijven. Als lesgeef vrijwilligers woon je bij een lokaal gastgezin of deel je accommodatie met de andere vrijwilligers. Wordt een van de gelukkigen en maak de Galapagos eilanden je tweede thuis!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit lesgeef project in Ecuador geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die ervaring wilt opdoen met lesgeven. Je doet praktische ervaring op in een klas en werkt met professionele leraren. Heb je interesse om een leraar te worden dan is dit de ideale start van je carrière en een waardevolle toevoeging aan je CV. Het is een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken en het vermelden waar bij studie aanvragen.

 

Dit project is geschikt voor iedereen die de Engelse taal uitstekend beheerst. Je hebt geen ervaring nodig met lesgeven omdat je altijd samen gaat werken met de lokale staff. We organiseren ook regelmatig workshops voor alle lesgeef vrijwilligers waar je ideeën kunt uitwisselen en uitdagingen kunt bespreken.

 

Het belangrijkste gedeelte van dit project is Engelse les geven maar je kunt de leraren ook helpen bij andere vakken waar je een passie voor hebt. Spreek hierover met je leidinggevende.

 

Deze lesgeef projecten in Ecuador lopen het hele jaar door. Hoe langer je blijft, hoe meer impact je gaat hebben.

Flashcards are used to teach the children English words at one of our volunteer teaching placements in Ecuador

Wat ga ik doen op dit project?

Als lesgeef vrijwilligers in Ecuador ga je vooral de jonge leerlingen op de openbare scholen helpen met Engelse spreekvaardigheid.  Je gaat samenwerken met de lokale staff die je ondersteunen en advies geven.


  • Help kinderen zelfvertrouwen ontwikkelen in de Engelse spreekvaardigheid
  • Assisteer tijdens andere vakken waar je interesse in hebt
  • Werk op een zomerkamp tijdens schoolvakanties
  • Geef Engelse spreekvaardigheid lessen op het Projects Abroad English Centre

Tijdens het vrijwilligerswerk lesgeven in Ecuador ga je de volgende activiteiten uitvoeren:


Help de Engelse spreekvaardigheid verbeteren


Als lesgeef vrijwilliger kun je de nieuwe generatie jonge Ecuadorianen helpen om zelfverzekerd de taal te spreken voor iedereen die ze tegenkomen. Je doet dit door de uitspraak, klank en grammatica te helpen verbeteren.


We organiseren ook lessen om de mondelinge vaardigheden te verbeteren zodat ze gemakkelijker kunnen deelnemen aan gesprekken. Zowel jij als de andere vrijwilligers spelen een belangrijke rol in deze taak.


Assisteer tijdens andere vakken waar je interesse in hebt


Als je andere vaardigheden of kennis hebt over bepaalde vakken, kun je de lokale leraren assisteren. Sommige vakken zijn bijvoorbeeld Duits of Frans, IT, wiskunde en wetenschappen.


Werk op een zomerkamp tijdens de schoolvakanties


Tijdens de schoolvakanties in maart en april kun je helpen op het zomerkamp en Engelse les geven, kunst en sport aan de lokale kinderen. Sportlessen kunnen de volgende sporten omvatten: zwemmen, basketbal en voetbal. Heb je interesse in een andere sport dan kun je dit zeker ook aangeven. De kinderen op dit kamp zijn tussen 3 en 11 jaar oud.


Geef Engelse spreekvaardigheid lessen aan volwassenen


We hebben ook een Engels centrum in het Projects Abroad kantoor. Je kunt kiezen om Engelse spreekvaardigheid te oefenen met volwassenen en kinderen. Je hebt de mogelijkheid om dit te combineren met lesgeven in een school of je kunt er zelfs voor kiezen om alleen in het Engels centrum te werken.


Waar ga ik werken?

San Cristobal

Je gaat werken op het eiland van San Cristobal, wat deel uitmaakt van het Galapagos archipel en zo’n 1000 km verwijderd van Ecuador.


De verschillende geplaveide straatjes en het aantrekkelijke havengebied maakt Puerto Baquerizo Moreno een charmant dorpje met veel bezienswaardigheden in je vrije tijd. Je vindt er prachtige witte stranden, waarvan slechts 2 open zijn voor het publiek. De andere zijn beschermd gebied voor de zeeleeuw populatie.


Er zijn twee instellingen waarvoor je kunt opteren. Je kunt Engelse spreekvaardigheidslessen geven in het Engels Centrum van Projects Abroad of je kunt werken als klassenassistent in een openbare school. Je kunt het ook allebei doen. Neem je deel tijdens de schoolvakanties, dan ga je lesgeven op het zomerkamp voor de kinderen.


Breng je graag tijd door in de natuur dan zijn de weekenden de perfecte gelegenheid om de rest van het eiland te ontdekken!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ecuador Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Ecuador

De exacte dagplanning hangt af van de instelling die je kiest.


Als je Engelse spreekvaardigheidslessen geeft in het kantoor van Projects Abroad, dan start je de werkdag rond 12 uur tot in de vroege avond. Tijdens deze lessen help je de studenten met Engels en verbeter je de gespreksvaardigheden. Je kunt dit doen door verschillende voorbeeldscenario's te oefenen of gesprekken te voeren binnen een bepaalde context. De bedoeling is dat de studenten zich zo comfortabel mogelijk voelen met het spreken van Engels.


Als je ervoor kiest om les te geven op een openbare school dan ga je normaal werken van 7:30 uur tot 14 uur. Tijdens deze lessen geef je Engelse spreekvaardigheid en oefen je de kinderen op interpunctie en grammatica.


Je kunt les geven op beide locaties, dit betekent dat je ‘s ochtends op de school werkt en de middagen doorbrengt in het kantoor.


In de avond en het weekend kun je het eiland verkennen met de andere vrijwilligers.


Breng ook tijd door met je gastgezin en kom meer te weten over de cultuur en gewoontes op de Galapagos eilanden.

Students sing along with the volunteer teaching English in Ecuador

De doelen en impact van dit project

Het doel van dit project is om educatieve ondersteuning te geven aan achtergestelde scholen en gemeenschappen. Dit helpt met het verminderen van de ongelijkheid in het onderwijs.


Ecuador heeft de laatste jaren grote vooruitgang gemaakt met het voorzien van basisonderwijs voor iedereen. De geletterdheid bij de jeugd staat op 99%. Maar er blijft een enorme kloof bestaan ​​tussen de kwaliteit van het onderwijs in openbare en privé scholen. Landelijke scholen hebben een gebrek aan middelen en de verhouding tussen studenten en leraren ligt hoog. Leraren hebben dringend ondersteuning nodig in de klassen.


Bovendien is toerisme een enorme industrie op de Galapagos eilanden vanwege de grote biodiversiteit. Dit betekent dat Engels belangrijker wordt voor meer kansen op werk.


We hebben je hulp nodig om Engels te verbeteren en lokale leraren te ondersteunen. Door Engelse spreekvaardigheid te oefenen met de kinderen, geef je ze de vaardigheden die ze nodig hebben en meer zelfvertrouwen bij het spreken.


We hebben twee duurzame langetermijndoelen opgesteld voor ons onderwijsproject in Ecuador:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de ondersteuning in de klas


Ervaar vrijwilligerswerk lesgeven in Ecuador en help ons deze doelen te bereiken.

A volunteer teaching in Ecuador helps her students with the arts project

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in San Cristobal. Op deze manier kun je de andere vrijwilligers en stagiaires beter leren kennen, elkaars ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Onze projecten in Ecuador zijn gebaseerd in de Galapagos eilanden. Dit gebied staat bekend voor het onderzoek dat Charles Darwin heeft gedaan naar de vele diersoorten op het eiland. Het is een unieke locatie in Ecuador waar je heel wat inheemse soorten kunt ontdekken.


Tijdens jouw vrijwilligerswerk kun je de stranden ontdekken, of ga snurkelen langs de kust terwijl je de vele zeeleeuwen en de pracht onder water kunt ontdekken.


Ga hiken langs de vulkanen, volg de Darwin trail of bezoek de bekende Punta Pitt.


Er zijn veel musea en kunstgalerijen waar je meer kunt bijleren over de cultuur en geschiedenis van de Galapagos eilanden. Leer de lokale bevolking kennen en ontdek de verschillende marktjes.


Tijdens een van onze projecten ga je samenwerken met de andere vrijwilligers. Je kunt de Galapagos eilanden op je eentje verkennen of samen met de andere vrijwilligers het eiland gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners