Students colour in a worksheet while learning about dental hygiene from a Projects Abroad volunteer teaching in the Philippines.

Vrijwilligerswerk lesgeven in de Filippijnen

Doe praktische ervaring op in de klas en help achtergestelde kinderen met het verbeteren van hun Engels

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in de Filippijnen en help bij het verbeteren van hun Engels. Je gaat werken in een lagere en middelbare school en ondersteunt de lokale leraren. Dit is de ideale gelegenheid om ervaring op te doen met lesgeven in een klas en een waardevolle ervaring voor je CV.


Veel scholen in de Filippijnen zijn overbevolkt en er zijn te veel studenten en te weinig leraren. Je bent een welgekomen hulp in de klas en jouw hulp helpt de leraren om de leerlingen beter te begeleiden. Daarbij is de kennis van het Engels een belangrijke vaardigheid voor de jobmogelijkheden van de leerlingen.


Reis naar de Filippijnen en ontdek een andere cultuur. Je leert over een andere manier van leven en ontdekt de gastvrijheid van het gastgezin in Bogo, waar je een rand aan bezienswaardigheden hebt.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder


Is vrijwilligerswerk lesgeven in de Filippijnen geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die graag met kinderen werkt en meer ervaring wilt opdoen voor de klas. Je gaat praktisch werk uitvoeren en veel leren van de professionele leraren. Heb je interesse om zelf leraar te worden dan is deze ervaring heel waardevol voor je toekomstige carrière en je CV.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit lesgeef project. Na je aankomst krijg je een volledige inductie van de leidinggevende op het project. We organiseren ook regelmatig workshops voor alle lesgeef vrijwilligers. Hier kun je advies vragen, uitdagingen bespreken en ervaringen delen met de staff en andere vrijwilligers.

 

De start- en einddata kies je volledig zelf gezien het project het hele jaar doorloopt. Hoe langer je blijft, hoe groter de impact op de kinderen en de leraren.

Projects Abroad volunteer teaching English nutrition words in the Philippines

Wat ga ik doen op dit lesgeef project in de Filippijnen?

Op het lesgeef project in de Filippijnen ga je werken met achtergestelde studenten in een lager school en middelbare school en de lokale leraren ondersteunen. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


  • Help de kinderen met het verbeteren van de Engelse spreekvaardigheid en kennis
  • Geef extra ondersteuning aan de leraren en studenten
  • Moedig leren aan door creativiteit
  • Help tijdens buitenschoolse activiteiten

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Help de kinderen met het verbeteren van de Engelse spreekvaardigheid


Op een jonge leeftijd kun je het snelst nieuwe vaardigheden leren. Op dit project help je jonge leerlingen met het verbeteren van hun Engelse vaardigheden. Je helpt bij lezen, schrijven en spreken. Jouw inspanningen helpen bij het zelfvertrouwen van de leerlingen en het openbaar toepassen van Engels. Je kunt mogelijks werken met kinderen die de basis goed onder de knie hebben of iets oudere leerlingen die nog moeite hebben met de uitspraak.


De overheid heeft in 2017 een vernieuwd onderwijssysteem opgestart, K-12 genaamd. De leerlingen in de Filippijnen volgen nu 13 jaar onderwijs. De focus ligt ook op meertalig leren. Engels wordt geïntroduceerd in de eerste graad en wordt gebruikt als leidraad vanaf de vierde graad. In de hogeschool worden de lessen gegeven in het Engels.


De Filippijnen heeft ook een grote toeristenindustrie. Dit betekent dat je meer jobmogelijkheden hebt als je het Engels goed beheerst. Als Engelse lesgeef vrijwilliger in de Filippijnen speel je daarom een belangrijke rol.
Geef extra ondersteuning aan de leraren en studenten


Veel scholen in de Filippijnen zijn overbevolkt en er zijn ongeveer 60 leerlingen per leraar. Niet alle leerlingen krijgen de aandacht die ze nodig hebben tijdens de lessen.


Je ondersteunt de lokale leraren tijdens de les en werkt in kleine groepen met de leerlingen die extra begeleiding nodig hebben. Door de klas op te splitsen in kleinere groepen kun je leerlingen met leerproblemen beter helpen.


Moedig leren aan door creativiteit


Bedenk leermethodes die je kunt toepassen met de beperkte educatieve middelen die beschikbaar zijn op de scholen. Denk aan lessen met kunst, drama, puzzels of andere creatieve activiteiten. Laat je creativiteit de vrije loop!


Creatieve lessen motiveren leerlingen en houdt ze geboeid en gemotiveerd om bij te leren. Deze methoden helpt de leerlingen om gefocust te blijven en deel te nemen aan de les.


Help tijdens buitenschoolse activiteiten


Als onderdeel van jouw rol als lesgever ga je helpen tijdens de buitenschoolse activiteiten die de schoolt organiseert. De soorten activiteiten zijn afhankelijk van de tijd van het jaar en de school. Je kunt lessen begeleiden van sport tot drama. Elk maand ga je een tot twee activiteiten geleiden die zo’n 3-4 uur per dag innemen.


Waar in de Filippijnen ga ik werken?

Bogo City

Je werkt in Bogo City, gelegen in het Noordoosten van Cebu eiland. We werken samen met lokale openbare scholen. Hier kun je werken op lagere of middelbare scholen, afhankelijk welke leeftijdsgroep je verkiest. Veel scholen zijn gelegen in de afgelegen gebieden van Bogo met vrij eenvoudige uitrusting.


Bogo is vrij klein maar hier vind je de meeste moderne faciliteiten hier zoals pinautomaten, supermarkten en restaurants. Er zijn ook interessante bezienswaardigheden, witte stranden en helder water. Ga diepzeekduiken of bezoek een van de lokale marktjes.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Filippijnen

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project

Na het ontbijt bij je gastgezin kun je met het openbaar vervoer naar de school, per motor of riksja. Je werkt in een lokale lagere of middelbare school. Op je eerste dag word je begeleid door Projects Abroad staff.


Je werkt van maandag tot vrijdag, van 8 uur tot 16 uur. Je krijgt tussendoor een uur lunchpauze. Je neemt lunch mee van thuis maar als je vlakbij de school verblijft kun je ook thuis lunchen.


Je geeft Engelse les aan verschillende klassen. Denk buiten het gewone en laat je creativiteit de vrije loop bij het plannen van de lessen.


Je ondersteunt de lokale leraar Engels en werkt in kleine groepen waar je de leerlingen helpt met spreekvaardigheid.


Eenmaal je klaar bent met de dag kun je de rest van het land ontdekken. Breng tijd door met je gastgezin, bezoek de hotspots in de omgeving of ga eropuit met de andere vrijwilligers. Je kunt ook deelnemen aan de socials die we regelmatig organiseren voor alle vrijwilligers.

Volunteers run a hygiene class for their students during their teaching work experience in the Philippines

De doelen en impact van dit project

Het doel van dit project is om achtergestelde leerlingen te helpen met het  verbeteren van hun Engels en de lokale leraren te ondersteunen.


Een goede beheersing van het Engels opent deuren voor meer jobmogelijkheden. Om zo bekwaam mogelijk te zijn in het Engels, is het belangrijk om de leerlingen te trainen van jongs af aan.


We leggen de focus op drie gebieden: lezen, schrijven en spreken. Je helpt de studenten bij deze vaardigheden en geeft aandacht aan degenen die moeite hebben met uitspraak, leesvaardigheid of bijvoorbeeld de spelling.


Als vrijwilliger geef je bijkomende ondersteuning aan de lokale leraren. De scholen zijn overbevolkt en met 60 leerlingen per leraar ligt de druk op de schouders. Je helpt de leraren door de leerlingen op te splitsen in kleine groepen. Zo kunnen de leerlingen beter begeleid worden en ondersteunt worden tijdens het leren.


Andere educatieve doelen die we vooropstellen in de Filippijnen zijn:


  • Verbeter de geletterdheid
  • Verbeter de bekwaamheid in andere vakken
  • Moedig leren aan door creativiteit


Neem deel aan dit vrijwilligerswerk lesgeven in de Filippijnen en ondersteun het onderwijs voor leerlingen uit achtergestelde buurten.

A class of students pose for a group photo at one of our volunteer teaching palcements in the Philippines

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Bogo City. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van de Filippijnen en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

De Filippijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden, dus je zult zonder twijfel stranden vinden waar je ontspanning kunt vinden tussen het vrijwilligerswerk door. Er zijn nog heleboel andere activiteiten die je kunt doen tijdens jouw verblijf in de Filippijnen.


Als je zo dichtbij de zee verblijft, is het gemakkelijk om dagelijks te snorkelen, strand volleyball te spelen of te ontspannen op het strand vlak voor zonsondergang.


Cebu heeft een rijke geschiedenis, die je kunt leren kennen in het Fort San Pedro en Magellan's Cross. De stad kent ook verschillende traditionele Carbon marktjes die je niet mag vergeten te bezoeken.


Je kunt de Spaanse invloeden merken tijdens de fiestas en straat parades. Doe je vrijwilligerswerk in eind januari, dan ga je zelfs het bekende Sinulog Festival kunnen beleven, een negendaagse Mardi Gras-geïnspireerd feest.


Verschillende vrijwilligers nemen het hele jaar door deel aan onze projecten op het eiland, de kans is groot dat je samen gaat werken met andere vrijwilligers. Je kunt er samen op uit gaan of je kunt het eiland ook op je eentje verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners