Students stand and listen to the Projects Abroad volunteer teaching them in Kenya

Vrijwilligerswerk lesgeven in Kenia

Reis naar Afrika en doe praktische werkervaring in een klas terwijl je de kinderen helpt bij het verbeteren van hun Engels.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Kenia en doe praktische ervaring op met lesgeven aan achtergestelde leerlingen bij het verbeteren van hun Engels. Je gaat werken als klassenassistent op openbare scholen en ondersteunt de lokale leraren in de klas. Zodra je voldoende zelfvertrouwen hebt opgebouwd, krijg je ook meer verantwoordelijkheid.


Je gaat het schoolsysteem leren kennen en een globaal beeld krijgen van onderwijs. Het is ook de perfecte gelegenheid om je eigen lesgeef kwaliteiten te ontwikkelen en ervaring op te doen voor een klas. Dit zijn waardevolle vaardigheden voor op je CV. Je gaat voornamelijk helpen bij het Engels lesgeven maar je kunt ook de buitenschoolse activiteiten ondersteunen zoals sport en kunst. Een deel van je rol is ook het verbeteren van de veiligheid en hygiëne van de klaslokalen.


Je gaat verblijven in Nanyuki, een dorp zo’n 3,5 uur verwijderd van de hoofdstad Nairobi. Hier verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van de hoogste berg in Kenia en omringd door de prachtige Afrikaanse savanne.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is lesgeven aan kinderen in Kenia geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die graag met kinderen werkt en wilt helpen. Je doet tegelijk waardevolle ervaring op met lesgeven in Kenia en geeft een boost aan je carrière.

 

Je gaat werken als klassenassistent op een lokale school. Eenmaal je meer zelfvertrouwen hebt en jouw bekwaamheid als leraar hebt bewezen kun je de mogelijkheid krijgen om je eigen lessen te geven.

 

Heb je geen ervaring met lesgeven? Maak je geen zorgen. Bij je aankomst krijg je een volledige inductie van de Projects Abroad staff. Je krijgt ook ondersteuning van de lokale leraren en je krijgt toegang tot de online database om ideeën te vergaren. Je leidinggevende is beschikbaar wanneer je met vragen zit en helpt je graag waar je moeite mee hebt. Tegelijk organiseren we ook workshops voor alle lesgeef en sociale zorg vrijwilligers. Je kunt hier ideeën met elkaar uitwisselen en de uitdagingen samen bespreken.

 

Hou er rekening mee dat je een goede kennis Engels nodig hebt om deel te nemen aan dit project.

 

Hoe langer je blijft op het project, hoe groter de impact is op de school.

A Teaching volunteer supports a local teacher in a classroom in Kenya.

Je kunt het werk als lesgeef vrijwilliger in Kenia in de volgende categorieën onderverdelen:


Verbeter het Engelse niveau van de leerlingen door leuke en interactieve lessen


Engels is een officiële voertaal in Kenia. Daarom is het een belangrijke vaardigheid voor de kinderen om Engels te beheersen vanaf een jonge leeftijd.


Je gaat helpen bij het motiveren van kinderen om hun Engelse spreekvaardigheid te oefenen en meer vertrouwen op te bouwen. Laat de kinderen een rollenspel spelen, zing Engelse liedjes of leer ze Engelse rijmpjes. Help de kinderen bij het gewoon te worden aan de geluiden en uitspraak van de Engelse taal. Je gaat zonder twijfel waardevolle werkervaring opdoen in de klaslokalen als lesgeef vrijwilligers in Kenia.


Begeleid de buitenschoolse activiteiten zoals sport, muziek en kunstlessen.


Je krijgt de mogelijkheid om les te geven over verschillende vakken zoals wiskunde, kunst, wetenschap, sociale wetenschappen en sport. Je kunt helpen tijdens buitenschoolse activiteiten zoals kunst en drama.


Heb je hier interesse in, laat het ons dan weten bij je aanmelding. Als je dit vermeldt kunnen we jouw project op maat opzetten zodat je de best mogelijke ervaring hebt.


Geef de leraar extra ondersteuning in de klas


Formeel onderwijs op openbare lagere scholen is gratis voor alle kinderen in Kenia. Dit is in werking gegaan vanaf 2003. Sindsdien zijn er heel wat meer leerlingen die enthousiast zijn en willen bijleren. Dit betekent ook dat de lokale leraren meer ondersteuning nodig hebben om de grote klassen aan te kunnen.

Your role will be to support the teacher, and help struggling students during class. You can also be an extra pair of eyes during a test.


Verbeter de veiligheid en hygiëne van de leeromgeving


Je gaat ervoor zorgen dat de studenten op jouw school weten over het belang van een dagelijkse goede hygiëne. Je gaat ze tonen hoe ze de tanden poetsen en de handen wassen.


Door routines te introduceren en het belang aan te leren van deze praktijken kunnen we de kinderen helpen bij het vermijden van gezondheidsproblemen. Je gaat ook de hygiëne lessen ondersteunen tijdens outreaches die Projects Abroad organiseert.


Waar in Kenia ga ik werken?

Nanyuki

Als lesgeef vrijwilliger in Kenia ga je werken in Nanyuki. Gelegen vlakbij de hoogste berg, Mount Kenya, en 3,5 uur verwijderd van de hoofdstad Nairobi, krijg je te maken met een unieke omgeving die je gaat willen verkennen in je vrije tijd!


Hier ga je werken op een openbare lagere school. De openbare scholen in Kenia zijn overbevolkt en per leraar zijn er in totaal 45 studenten. Daarom is de hulp van vrijwilligers zo belangrijk. Niet alleen om de druk op de leraren te verlichten in de klassen, maar ook om creatief om te gaan met de beperkte middelen die aanwezig zijn. Bedenk leuke spelletjes en betrek de leerlingen bij elke les.


In het weekend kun je Kenia verkennen. Ga bijvoorbeeld naar het natuurreservaat van Ol Pajeta en spot wild life of zet voet op de evenaarslijn. Het strand in Mombasa is de moeite, dus vergeet de kust te ontdekken tijdens je verblijf in Kenia.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Kenia Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Kenia

Je start de dag met een gevarieerd ontbijt samen met je gastgezin en brengt tijd met ze door voor je vertrekt naar de school. Met de gepaste kleding reis je naar de instelling waar je gaat werken. Projects Abroad zorgt voor het vervoer van en naar het project.


De dag begint om 8 uur en eindigt rond 16 uur, van maandag tot vrijdag. De ene dag is misschien korter dan de andere afhankelijk van je werkschema.


Bij aankomst op de lagere school ga je de lessen plannen met een leraar of je gaat rechtstreeks naar de les met de leraar. In het begin ga je voornamelijk een ondersteunende rol innemen tijdens de Engelse lessen. Als je meer zelfvertrouwen opbouwt, kun je ook de lessen gaan leiden.


Maak de Engelse lessen leuk door liedjes te zingen, alfabet rijmpjes of een rollenspel. Op deze manier kun je de jonge leerlingen helpen bij de Engelse spreekvaardigheid en meer vertrouwen geven.


Tijdens de lunch kun je het lunchpakket verorberen die je gastgezin heeft gemaakt. Gebruik deze lunch ook om met de leerlingen te spelen of praat met de leraren. Je kunt bijvoorbeeld meer te weten komen over het onderwijssysteem van Kenia of vragen stellen over verschillende leermethodes.


In het weekend kun je eropuit gaan met de andere vrijwilligers. Bezoek Nairobi, Mount Kenya of ga shoppen terwijl je de lokale delicatessen proeft.

Volunteers and students stand in a circle while playing a game at the volunteer teaching placement in Kenya

De doelen en impact van dit project

Het doel van dit project is om de kinderen en leraren in Kenia te helpen bij het verbeteren van de Engelse spreekvaardigheid.


Kenia maakt een stap in de goede richting in 2003 door te verzekeren dat elk kind het recht heeft op onderwijs. Sindsdien kunnen kinderen gratis naar de lagere school. Maar de hoeveelheid leerlingen ligt nu zodanig hoog, dat de openbare scholen en de staff de druk voelt. De klassen zijn overbevolkt en er zijn niet genoeg leraren om de druk aan te kunnen.


Daarom hebben we jouw hulp nodig. Op het lesgeef project in kenia ga je de lokale leraren ondersteunen en tegelijk waardevolle werkervaring opdoen met lesgeven. Je gaat de leerlingen meer vertrouwen geven met het spreken van Engels. Je gaat ook helpen bij het verbeteren van de veiligheid en hygiëne van de klaslokalen. Dit kun je zelfs doen door de muren een nieuwe likje verf te geven.


Om te verzekeren dat we een positieve invloed hebben op de gemeenschap, hebben we langetermijndoelen vooropgesteld:


  • Verbeter het Engelse niveau
  • Verbeter de veiligheid en hygiëne van de leeromgeving
  • Motiveer de kinderen door creativiteit


Help mee in het behalen van deze doelen en wordt vrijwilliger lesgeven in Kenia.

A student shares a thumbs up at one of our volunteer teaching placements in Kenya

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nanyuki. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Kenia en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Luchthaven transport, vluchten en visums

Doe vrijwilligerswerk in Kenia en verken dit prachtige land in Afrika. Met zijn verschillende bezienswaardigheden is Kenia een prachtig land om te verkennen in je vrije tijd.


Een reis naar Oost-Afrika betekent ook dat je safaris kunt doen. Bewonder olifanten, leeuwen en de bedreigde Rothschild's giraffen in de Afrikaanse savanne.


Onze projecten zijn gelegen in Nanyuki, gelegen aan de voet van Mount Kenya. Met zijn groteske gebergten is het de moeite waard om een daguitstap te plannen naar dit unieke stukje natuur.


Tijdens de avonden kun je live muziek luisteren, lokale delicatessen uitproberen of marktjes bezoeken.


Je kunt het land op je eentje verkennen of er samen op uit gaan met de andere vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners