Children learn how to tell the time from a volunteer teaching in Mexico

Vrijwilligerswerk lesgeven in Mexico

Geef Engelse les op een school of studenten aan de universiteit om hun zelfvertrouwen en jobmogelijkheden te verbeteren.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Mexico met school- en universiteitsstudenten. Je gaat de lokale leraren ondersteunen in de klas en studenten helpen bij hun Engelse spreekvaardigheid. Je doet heel wat praktische werkervaring op met lesgeven en dat is waardevol voor je toekomstige carrière.


Veel leraren in de afgelegen gebieden van Mexico hebben een beperkte Engelse kennis en er zijn te weinig leraren die goed zijn met Engelse spreekvaardigheid. Het is een belangrijke vaardigheid in Mexico en we hebben jouw hulp nodig. Je gaat de leerlingen helpen met hun uitspraak, ze motiveren om spreekvaardigheid te oefenen en ze meer zelfvertrouwen te geven. Je plant je eigen lessen en activiteiten.


Je werkt op een van de twee locaties en verblijft bij een gastgezin. Mexico heeft heel wat te bieden van bergen tot vulkanen, woestijnen en witte stranden.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
Spansk mellemliggende (til undervisning i skoler)


Is dit lesgeef project in Mexico geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die praktische werkervaring wilt opdoen met lesgeven en als je een carrière als leraar overweegt. De ervaring is waardevol voor je CV en een ijsbreker tijdens jobsollicitaties.

 

Als vrijwilliger Engels lesgeven in Mexico, werk je aan persoonlijke vaardigheden zoals leiding geven, plannen en management. Deze vaardigheden zijn waardevol in je latere leven.  

 

Heb je geen ervaring als leraar, maak je geen zorgen. Je krijgt een volledig inductie van de leidinggevende op het project voor je start en de lokale staff helpt je graag tijdens het project. We organiseren regelmatig lesgeef workshops waar je ideeën kunt uitwisselen en uitdagingen kunt bespreken. Je krijgt ook toegang tot de uitgebreide online database om je lessen voor te bereiden.

 

Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen. De scholen zijn gesloten tijdens de paas- en kerstvakantie.

Hou er rekening mee dat het project een iets ander schema heeft tijdens de schoolvakanties. Je kunt helpen tijdens Engelse lessen in een privé talenschool in Ciudad Guzman. Deze school biedt studiebeurzen aan voor kinderen met een moeilijke achtergrond. Neem contact met ons op als je graag meer wilt weten over deze optie.

Hvis du vil undervise i skoler, bør du tale mellemspansk. Dette er ikke nødvendigt for undervisning på universiteter.

A volunteer teaching English in Mexico goes around the class helping her students with their classwork

Wat ga ik doen tijdens het lesgeef project in Mexico?

Je doet werkervaring op in een school of universiteit in Mexico en geeft Engelse les. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


  • Ondersteun lokale leraren op een middelbare school tijdens Engelse lessen
  • Geef Engelse spreekvaardigheid aan universiteitsstudenten
  • Woon workshops bij en leer over het onderwijssysteem in Mexico

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Ondersteun lokale leraren op een middelbare school tijdens Engelse lessen


You can play a major role in helping local teachers with their English classes. First, you’ll start off by observing. Once you’ve gained confidence, you can lead your own classes. Your focus is on improving conversation, and giving students confidence with speaking.


Geef Engelse spreekvaardigheid aan universiteitsstudenten


You can give conversational English lessons to students at the University of Guadalajara. You’ll teach small groups of about ten students at a time. These students have chosen to take part in optional English courses. They will be motivated to learn, and excited to speak with you.


Woon workshops bij en leer over het onderwijssysteem in Mexico


We organiseren regelmatig workshops waar je een inzicht kunt krijgen van het onderwijssysteem in Mexico. Je gaat ook de achtergrond van de school of universiteit leren kennen. Je kunt ideeën uitwisselen en uitdagingen bespreken.


Waar ga ik werken in Mexico?

Guadalajara

Guadalajara is de tweede grootste stad in Mexico met vijf miljoen inwoners. Je vindt er heel wat gezellige restaurants en andere bezienswaardigheden. In het voetbalseizoen kun je zelfs een match meepikken. Of wil je de lokale sport ontdekken en een match Lucha Libre, Mexicaans worstelen, kijken?


Je werkt in een school of universiteit waar een tekort is aan Engelse leraren en helpt bij de spreekvaardigheid.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mexico Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Mexico

Je begint de dag met een gevarieerd ontbijt bij het gastgezin. Je neemt het openbaar vervoer naar de instelling. Op je eerste dag wordt je begeleid door staff van Projects Abroad.


Als je werkt op een middelbare school begint de werkdag om 7 uur. Je ondersteunt de leraren tijdens de Engels lessen of leid je eigen lessen. Je motiveert de studenten om Engels te oefenen tijdens activiteiten en spellen. Per dag help je zo’n 4 uur bij het Engels lesgeven.


Als je lesgeeft op een universiteit dan geef je zo’n 6 tot 8 uur les per dag. De lessen gaan door van 7 uur tot 13 uur. Je geeft les aan kleine groepen en helpt voornamelijk bij de spreekvaardigheid.


Tijdens de middag kun je workshops bijwonen en meer bijleren over de school of universiteit waar je werkt en ook leren over het onderwijssysteem in Mexico. Maak gebruik van de vrije momenten en plan lessen of activiteiten voor de volgende dag.


Na een drukke dag kun je terugkeren naar je gastgezin voor een heerlijke avondmaaltijd. Leer elkaar beter kennen, deel verhalen uit of vertel over je thuisland. Natuurlijk kun je ook uiteten met de andere vrijwilligers.


Er valt heel wat te beleven in Mexico, het eten, de tortillas, chili saus en vleesgerechten, je wordt overspoeld door een rang aan smaken en kleuren. Ontdek de bergen, vulkanen, stranden en historische ruïnes.

Students line up to ask the volunteer teaching in Mexico questions about their homework

Doel en impact van het project

Het doel van dit project is om het Engels van de leerlingen in Mexico te verbeteren.


Engels is een belangrijke vaardigheid in Mexico en het toerisme is afhankelijk hiervan. Het land heeft ook een sterke handelsrelatie met de Verenigde Staten dus het beheersen van Engels is prominent. De leerlingen willen maar al te graag Engels leren en werken aan hun spreekvaardigheid. In de meer afgelegen gebieden ligt het niveau Engels veel lager en zij hebben meer ondersteuning nodig met Engels te leren spreken.

Het is jouw rol om de leerlingen zelfvertrouwen te geven om zelfstandig Engels te spreken en te communiceren met mensen van over de hele wereld. Je neemt ook een ondersteunende rol in voor de lokale leraren. Je leert ook heel wat spreekvaardigheid bij door Engels te oefenen met de leraren.


We hebben vier langetermijn doelen vooropgesteld op het Lesgeef project in Mexico:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de geletterdheid
  • Verbeter de ondersteuning in de klas
  • Moedig leren aan door creativiteit


Neem deel en help in het behalen van deze doelen terwijl je een andere cultuur beleeft in Mexico!

Projects Abroad volunteer teaching in Mexico poses with her students

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Guadalajara. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mexico en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Prachtige witte stranden, verschillende kunstgalerijen en heerlijke restaurants, er valt zoveel te zien in Mexico.


Je kunt de oude stad ontdekken, de neo-gothische architectuur of de Templo Expiatoria del Santisimo Sacramento. Een prachtig stuk architectuur met ornamenten en kleurrijke ramen.


Leer de lokale geschiedenis kennen en bezoek de verschillende musea of vind rust in de natuur in het Las Peñas Ecological Park.

Wat Mexico zo uniek maakt is de lokale keuken. Proef de lokale tamales, pozole en geniet van de omgeving!


We hebben verschillende gastgezinnen in Mexico waar je samen met andere vrijwilligers bij kunt verblijven tijdens jouw vrijwilligerswerk project. Ga eropuit op je eentje of met een groep vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners