A Projects Abroad volunteer teaching sports in Peru leads children in a warm up stretch

Vrijwilligerswerk sport club in Peru

Werk met achtergestelde kinderen en coach verschillende sporten op clubs en bij een aantal gemeenschapsgerichte initiatieven

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk bij sport clubs  in Peru en werk met achtergestelde kinderen om te zorgen dat ze bewegen en hun vaardigheden verbeteren door middel van verschillende sporten. Je zal werken op sportclubs of in het Peruvian Sports Institute, waar je samenwerkt met en leert van lokale coaches. Dit is een geweldige manier om praktische coach ervaring toe te voegen aan je cv en tegelijkertijd anderen te helpen.

 

Veel gezinnen in Peru kunnen zich geen sport coach of sportmaterialen voor hun kinderen veroorloven. Jij zal ons helpen om meer kinderen deze kans te geven. Je leert kinderen voornamelijk populaire sporten zoals voetbal, basketbal en volleybal. Daarbij leer je kinderen ook levensvaardigheden zoals teamwerk.

 

Je woont en werkt in Cusco en verblijft bij een lokaal gastgezin. Je zal veel tijd hebben om deze fascinerende stad, ooit de hoofdstad van het oude Incarijk, te verkennen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk als sportcoach in Peru geschikt voor mij?

Als je een passie hebt voor sport en fitness en tegelijkertijd kinderen wilt helpen, dan is gymles geven in Peru perfect voor jou!


Dit is ook een geweldige manier om praktische coaching ervaring aan je cv toe te voegen, wat nuttig zou kunnen zijn voor je toekomstige carrière. Je zal ook persoonlijke vaardigheden zoals leiderschap, doelen stellen en organisatie kunnen ontwikkelen. Deze vaardigheden zal je, welke carrière je ook nastreeft, goed kunnen gebruiken.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om je aan te sluiten. Lokale coaches zullen je werk begeleiden en geven je advies en je kunt op elk moment terecht bij de medewerkers van Projects Abroad.


Dit project loopt het hele jaar door en je kunt je op elk moment aansluiten vanaf een minimum van twee weken. Let er wel op dat een aantal van onze projecten tijdens bepaalde maanden gesloten zijn. Neem contact met ons op om te overleggen over de beste tijd om naar Peru te komen. 

A sports instructor works with children during his volunteer sports coaching in Peru

Wat ga ik doen als sportleraar vrijwilliger in Peru?

Dit zijn de voornaamste activiteiten waarbij je betrokken zal raken tijdens je project:


  • Coach achtergestelde kinderen in voetbal, basketbal of volleybal op scholen en sportinstellingen
  • Onderzoek en plan nieuwe en creatieve manieren om sport te coachen
  • Ontwikkel persoonlijke vaardigheden zoals leiderschap, teambuilding, organisatie en het motiveren van anderen

Je werk zal zich richten op deze aspecten:


Coach kinderen in voetbal, basketbal of volleybal


Je voornaamste rol is het coachen van kinderen, waarbij je voornamelijk voetbal, basketbal of volleybal coacht. Je helpt een lokale coach en werkt met verschillende leeftijdsgroepen. Met welke groep je werkt hangt af van je ervaring.


Je kunt beginners van leeftijden 6-9 coachen in voetbal, of gemiddelde groepen van 12-13 jaar. Volleybal coaching doen we met leeftijden 6-16 en voor basketbal coaching werk je met leeftijden 8-17.


Sport is ook de perfecte manier om kinderen belangrijke levensvaardigheden zoals teamwerk te leren.


Onderzoek en plan nieuwe en creatieve manieren om sport te coachen


Lokale coaches zullen misschien niet dezelfde informatie hebben als jij. Voor en tijdens je project kun je onderzoek doen naar de laatste coaching trends in je sport. Je kunt deze nieuwe methoden aan je coach en studenten introduceren en bespreken hoe ze te gebruiken.


Ontwikkel persoonlijke vaardigheden zoals leiderschap, teambuilding, planning en het motiveren van anderen


Gymles geven is een geweldige manier om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen. Door met kinderen en tieners te werken zul je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en door trainingssessies te organiseren verbeter je je organisatorische vaardigheden. Je leert ook hoe verschillende studenten te motiveren om hun doelen te bereiken. Dit is voor jou de perfecte kans om praktische coaching ervaring op te doen terwijl je in Peru bent.


Waar in Peru ga ik werken?

Cusco

Al onze projecten vinden plaats in Cusco. Je kunt ervoor kiezen om in een lokale sportclub te werken die gespecialiseerd is in de sport die je wilt coachen, of je kunt werken in het Peruvian Institute of Sport. Deze projecten zijn goed voorzien van materiaal maar hebben vrijwilligers nodig om les te geven aan de grote aantallen kinderen die voor gratis coaching komen.


Cusco is een fascinerende stad van groot cultureel en historisch belang. Het was ooit de hoofdstad van het oude Incarijk en hieraan zie je door de hele stad nog steeds aandenkens. Zo zie je bijvoorbeeld wanneer je door de straten loopt de prachtige architectuur, nagelaten door eeuwen van beschaving.  

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag op dit project eruit?

Dit project loopt van maandag tot en met vrijdag in de middagen. Trainingssessies lopen meestal van 15.00 uur tot 18.00 uur.


In de ochtenden zul je met lokale coaches werken om trainingssessies en teamoefeningen te plannen. Je kunt deze tijd ook gebruiken om onderzoek te doen naar nieuwe coachingstechnieken.


Tijdens de trainingssessies in de middag zul je oefeningen leiden, techniek verbeteren en conditie opbouwen. Na de training ga je terug naar huis om samen met je gastgezin te eten.


We raden je aan om gebruik te maken van je vrije tijd en de weekenden om te verkennen. Er is genoeg te zien en te doen rondom Cusco. Proef wat lokale gerechten in een restaurant of plan een bezoek aan Machu Picchu.

A Projects Abroad volunteer gets hands-on coaching experience in Peru working with school children

Doelen en impact van het Sport project in Peru

Het voornaamste doel van dit project is om achtergestelde kinderen in Peru de kans te geven om mee te doen aan sporten en hun conditie en vermogen te verbeteren.


In Peru is sport populair maar beperkt toegankelijk. Achtergestelde gezinnen kunnen het zich niet veroorloven om hun kinderen naar lessen te sturen of materiaal voor ze te kopen. We werken met lokale clubs en het Peruvian Institute of Sport om kinderen de kans te geven betrokken te raken. We helpen de kinderen ook om hun conditie te verbeteren en levensvaardigheden zoals teamwerk te leren.


We hebben jouw hulp nodig om dit te doen. Als vrijwilliger zul je werken met de kinderen en hen aanmoedigen om een betere conditie te ontwikkelen en een gezond leven te leiden. Je zult ze ook meer leren over het spelen van de sporten waarvan ze houden.


Sluit je bij ons aan als gymleraar in Peru en help kinderen te groeien en op te bloeien door actief te zijn.

A Projects Abroad volunteer teaching sports in Peru shows children a football kicking technique

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Peru biedt een hoop aan activiteiten voor elk type vrijwilliger. Heb je interesse in kunst, cultuur, geschiedenis of natuur, Peru kan het allemaal aanbieden!


Een van de grootste bezienswaardigheden in Peru is de Inca en Maya geschiedenis. De archeologische plaatsen zoals Coricancha, Tambomachay en niet te vergeten, Machu Picchu.


In het weekend kun je het dorp van Pisac bezoeken en wandelen door de textiel marktjes. Vergeet ook niet de vele llamas en alpacas te groeten!


De verschillende delicatessen, zoals ceviche, kun je proberen tijdens een vrije avond, in het weekend, samen met de andere vrijwilligers.


We hebben verschillende vrijwilligersprojecten beschikbaar in Peru waar je verschillende vrijwilligers gaat ontmoeten. Je kunt er samen op uit gaan als groep of op je eentje Peru verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners