You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jeugdreis Natuurbehoud project – Tropisch woud & Samenlevingsproject in Costa Rica

Overzicht
Project overzicht
2
weken
 • Zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020

 • Waar: Barra Honda National Park
 • Type projecten: Sociale zorg & Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol: Werk onder het toezicht van Projects Abroad personeel mee aan verschillende onderzoeken naar lokale diersoorten en verricht je onderhoudswerkzaamheden in het park en in een lokale school.
 • Accommodatie: Groepsaccommodatie
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 12-15 jaar

Ontdek de cultuur en tradities van Costa Rica en help het milieu en de lokale gemeenschap als vrijwilliger bij het Natuurbehoud & Samenlevingsproject! Tijdens deze jeugdreis in de zomervakantie leer je leeftijdsgenoten kennen van over heel de wereld en werk je samen in het Barra Honda National Park en een gemeenschap in de buurt.

Vrijwilligerswerk in een natuurreservaat in Costa Rica

Onder begeleiding van onze ervaren Projects Abroad medewerkers, werk je samen met leeftijdsgenoten aan onderzoek naar lokale diersoorten en help je bij onderhoudswerkzaamheden in het nationale park. We hebben een aantal verschillende natuurbehoud activiteiten waar je aan kunt mee werken:

 • Bijdragen aan de taxa lijst: Dit is een nieuw initiatief dat is goedgekeurd door de Costa Ricaanse overheid. Het betekent dat je inventariseert welke dieren in het natuurreservaat voorkomen.
 • Vogelonderzoeken: Help met het identificeren van vogels en verzamel informatie over verschillende soorten vogels met behulp van gps, verrekijkers en informatie uit vogelboeken.
 • Vleermuisprogramma: Een nachtactiviteit waar je het personeel zult helpen met het vangen, markeren en identificeren van vleermuizen. Je zult de vleermuizen niet direct aanraken, maar gaat het personeel helpen bij het meten, wegen en ze markeren met speciale verf.
 • Vlinderprogramma: Je werkt samen met het personeel om vlinders te vangen, identificeren en weer los te laten met behulp van vallen en informatie uit vlinderboeken.
 • Werken in de kwekerij: Neem deel aan herbebossingswerk en plant jonge boompjes die in de kwekerij van het reservaat zijn gegroeid. Help ook met onderhoudswerkzaamheden in de kwekerij.

In het park ga je niet alleen vrijwilligerswerk doen, maar krijg je ook de kans om een lange wandeltocht te maken en grotten te ontdekken onder begeleiding van lokale professionele gidsen. Onze ervaren medewerkers zullen je vergezellen terwijl je je weg baant richting de Tercipelo grot en je de ondergrondse spelonken verkent.

Vrijwilligers van een jeugdreis verkennen het natuurpark in Costa Rica.

Vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap

Je gaat ook werken in de gemeenschap, een school verven en de lokale schoolkinderen vertellen over natuurbehoud problemen. Dit is voor jou een goede kans om belangrijke informatie te delen over het werk dat wordt gedaan in het nationaal park en te vertellen over wat je kunt doen om het milieu te helpen.

Verblijf

Tijdens de jeugdreis verblijf je samen met de andere vrijwilligers in een veilige groepsaccommodatie binnen het park, samen met de begeleiders. ’s Nachts slaap je in de jongens- of meisjesslaapzaal. Door samen te werken en te wonen, kun je bijzondere vriendschappen sluiten met de andere vrijwilligers van over heel de wereld en meer te weten te komen over de Costa Ricaanse leefwijze door ons lokale personeel en geplande activiteiten in de vrije tijd.

Onze kok woont ook op het kamp en maakt graag typische Costa Ricaanse maaltijden klaar, waarbij rekening kan worden gehouden met eventuele dieetwensen. De kok is ook een uitstekende danseres en zij leert je graag een paar danspassen tijdens je verblijf!

Weekendactiviteiten in Costa Rica

Wanneer je niet onze medewerkers aan het helpen bent in het nationaal park of de andere vrijwilligers leert kennen, heb je de mogelijkheid om meer te leren over de Costa Ricaanse cultuur en tradities door middel van georganiseerde activiteiten. Voordat je naar huis gaat, zal je dansen op verschillende Latijnse-Amerikaanse ritmes en kun je een Costa Ricaanse maaltijd koken. In het weekend kun je nog meer ontdekken wanneer je met onze medewerkers naar Nacascolo gaat, een kleine wit strand met helderblauw water. Je kunt er zonnen, zwemmen of relaxen onder de schaduw van de weelderige tropische bomen.

Begeleiding

Al onze jeugdreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Je ontmoet de groepsleiders vervolgens tijdens de oriëntatie dag in Londen en vervolgens reizen ze met je mee naar de bestemming. Ter plaatse staan zij 24/7 voor je klaar om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt en je te helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Tussen de 15 en 18 jaar oud? Neem deel aan een jongerenreis!

Let op: deze jeugdreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 12 t/m 15 jaar oud op vaste data gedurende het jaar. Ben je ouder dan 15 jaar? Ontdek dan de mogelijkheden voor de jongerenreizen (15 t/m 18 jaar), bijvoorbeeld de Natuurbehoud & Samenleving jongerenreis naar Costa Rica.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Wil je graag deelnemen aan deze jeugdreis naar Costa Rica? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Echter misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar de algemene informatiepagina over de jeugdreizen.

Neem ook vooral contact met ons op als jij of je ouders vragen hebben over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Jongerenreizen Impact Report Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲