You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Archeologie project in Roemenië

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 21 juli 2019 t/m zaterdag 3 augustus 2019

  • Waar: Verschillende locaties waaronder Deva, Sarmizegetusa Cluj en Alba musea
  • Type projecten: Archeologie
  • Jouw rol: De meerderheid van je tijd zal je besteden aan opgravingen, hoewel je ook betrokken bent bij het analyseren van bevindingen, het bijwonen van workshops en het geven van presentaties
  • Accommodatie: Gastgezin, gedeelde accommodatie of gastgezin, afhankelijk van waar er op gewerkt wordt
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de archeologie in Roemenië

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Roemenië voor 2 weken, dan staat je waanzinnige reis te wachten. Door deel te nemen als vrijwilliger aan onze archeologische project in Roemenië zul jij bijzondere ervaringen opdoen op het gebied van archeologie en leer je veel praktische vaardigheden die erg handig zijn op dit terrein. Je werkt aan opgravingen en restauraties op verschillende plekken in Roemenië.

Vrijwilligerswerk jongerenreis jongeren in Roemenië

Werken op deze oude Romeinse plekken is de ideale manier om te leren over beschavingen die al jaren niet meer bestaan. Met behulp van aanwijzingen, onderzoeken en praktisch speurwerk kun je erachter komen hoe deze mensen vroeger leefden. Het vrijwilligerswerk dat jij tijdens dit archeologische project doet is erg gevarieerd! De meerderheid van je tijd zul je besteden aan opgravingen, hoewel je ook betrokken bent bij het analyseren van bevindingen, het bijwonen van workshops en het geven van presentaties.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen in Roemenië als jij!

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens de 2 weken verblijf je bij een samen met de andere vrijwilligers in een gastgezin. Maar omdat je ook kunt gaan werken in meer afgelegen gebieden kun je ook komen te wonen in een vrijwilligershuis. Beide accommodaties geven je de mogelijkheid om je onder te dompelen in de lokale cultuur en te proeven van de Roemeense keuken.

Weekendactiviteiten in Roemenië

Naast het archeologisch werk ga je ook op pad om meer van het land te zien. Je bezoekt onder andere aanliggende dorpjes die aan de prachtige bergen gelegen zijn in het hart van Transsylvanië. Daarnaast organiseren we door de week ’s avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Archeologie project in Roemenië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲