You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Bouw & Sociaal project Myanmar

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Inle Meer, Yangon
  • Type projecten: Bouw & Sociaal project
  • Jouw rol: Help bij de bouw van huizen in kansarme gemeenschappen en werk op een dovenschool.
  • Accommodatie: Hostel of guest house
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Bouw & Sociaal project in Myanmar

Tijdens het Bouw & Sociaal project in Myanmar maak je ene positief verschil voor de lokale gemeenschap

Als je ervoor kiest om mee te gaan met de jongerenreis naar het onontdekte Myanmar, staat je een hele bijzondere zomervakantie te wachten. Wie graag zijn handen uit de mouwen steekt op een bouwplaats en het tegelijkertijd leuk vindt om met kinderen om te gaan en hen te ondersteunen in hun leerproces, zal een onvergetelijke tijd hebben op het Bouw & Sociaal project.

Tijdens het bouwgedeelte van het project breng je je tijd door in het gebied rondom het Inle Meer, het beroemde meer vlakbij Yangon waar de huizen op palen zijn gebouwd. Je werkt samen met lokale timmerlieden aan de bouw van een traditioneel Myanmarees huis voor een familie in nood. Tijdens deze werkzaamheden ontmoet je lokale dorpsbewoners en Boeddhistische monniken.

Als sociaal vrijwilligerswerk help je mee op een dovenschool in Yangon. Hier kun je educatieve spellen voorbereiden runnen die de kinderen helpen bij de ontwikkeling van hun sociale, fysieke en cognitieve vaardigheden. Ook geef je les over gezondheid en hygiëne.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale vrijwilligers zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het Bouw & Sociaal project in Myanmar als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Myanmar

Tijdens de jongerenreis verblijf je in een hostel of guest house, samen met andere vrijwilligers. Zo leer je elkaar goed kennen en kun je samen de stad verkennen.

Weekendactiviteiten in Myanmar

’s Avonds kun je socializen met de andere vrijwilligers en deelnemen aan culturele activiteiten. Geniet bijvoorbeeld samen van een traditionele maaltijd of ontdek de lokale dansen. In het weekend heb je de mogelijkheid om een bezoek je brengen aan een van de vele prachtige tempels, pittoreske landschappen of markten met lokale producten.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor het reguliere project naar: Sociaal project in Myanmar.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲