You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project in de Filippijnen

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
4
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020

  • Waar: San Remigio
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol: Als vrijwilliger kijk je mee met lokale artsen en verpleegkundigen in een ziekenhuis en help je mee tijdens medical outreaches, waar je bijvoorbeeld voorlichting geeft over dengue en diabetes.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in de Filippijnen

De geneeskunde groepsreis voor jongeren naar de Filippijnen geeft je de mogelijkheid om te leren van ervaren artsen.

Als vrijwilliger op het geneeskunde project voor jongeren naar de Filippijnen kun jij medische kennis opdoen en krijg je praktische ervaring tijdens de medische outreaches naar lokale gemeenschappen. Deze jongerenreis biedt je een unieke mogelijkheid om meer te leren over de gezondheidszorg in de Filippijnen, de medische werkwijze en de verschillen met de gezondheidszorg in Nederland en België.

Tijdens het geneeskunde project observeer je artsen en verpleegkundigen in een lokaal ziekenhuis. Je kunt ervaring opdoen op verschillende afdelingen, zoals bijvoorbeeld in mobiele gezondheidsklinieken, de tandheelkunde en verloskundige afdeling, een apotheek, behandeleenheid en een laboratorium. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de lokale medewerkers, kun je ook meekijken tijdens consultaties, meelopen bij de voedingsafdeling en meer leren over de afdeling waar de medische documenten worden bewaard.

Dengue en niet overdraagbare ziekten zoals diabetes en hartaandoeningen zijn een groot probleem in de Filippijnen. Er zijn maar weinig gezondheidsklinieken op het platteland en daarom kunnen vrijwilligers een belangrijke rol spelen in het geven van voorlichtingen aan de lokale bevolking over wat zij het beste kunnen doen om dergelijke ziekten te voorkomen. Om de problemen in de gezondheidszorg enigszins te verlichten, kun jij helpen bij het geven van educatieve workshops over gezondheid en hygiëne en deelnemen aan medical outreaches naar afgelegen gebieden. Alle activiteiten gebeuren onder leiding van onze lokale, professionele medewerkers.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 3 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het geneeskunde project in de Filippijnen als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens de jongerenreis woon je met andere vrijwilligers van deze groepsreis in een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven dat de Filipijnse keuken te bieden heeft. Ook kun je tijdens je vrije tijd spelletjes doen en kletsen met de andere vrijwilligers in je gastgezin.

Weekendactiviteiten in de Filippijnen

In het weekend zal je samen met de andere vrijwilligers de toeristische attracties gaan verkennen. Zo breng je een bezoek aan Capitancillo Islet, een klein koraaleiland vlakbij Bogo. Hier kun je snorkelen, een bezoek brengen aan een beschermd natuurgebied en lekker relaxen op het strand.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Dan spreekt deze twintigersreis je vast aan. Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Geneeskunde project in de Filippijnen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲