You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreizen: informatie voor ouders

Uw kind is in veilige handen tijdens de groepsreizen voor jongeren naar het buitenland.

Het is een begrijpelijke zorg – zal mijn kind veilig zijn tijdens een vrijwilligersproject in het buitenland? Voor veel jongeren wordt dit de eerste keer dat ze alleen van huis zullen zijn en dan reizen ze ook nog eens naar een ontwikkelingsland waar ze vaak nog niet eerder zijn geweest.

Hoewel we helemaal begrijpen dat deelname aan een jongerenreis voor uw kind én voor u een spannend vooruitzicht is, kunnen we u verzekeren dat uw kind bij ons in goede handen is. Projects Abroad organiseert al sinds 1992 vrijwilligerswerk in het buitenland voor jongeren en we hebben dan ook heel veel ervaring om te zorgen dat uw kind veilig is én tegelijkertijd een onvergetelijke tijd zal hebben, samen met de andere internationale vrijwilligers in de leeftijd 15 tot en met 18 jaar.

Hieronder kunt u enkele van de meest gestelde vragen vinden van ouders over jongerenreizen.

Hoe garanderen jullie de veiligheid van mijn kind?

Projects Abroad begeleidt uw kind voor vertrek, bij aankomst en in de bestemming:

  • Voor vertrek: Eén van onze behulpzame Volunteer Advisors neemt voor vertrek contact op met uw kind. Het is hun taak om uw kind te begeleiden met de voorbereidingen, het beantwoorden van alle vragen en het geven van advies – zoals bijvoorbeeld over de paklijst. Verder beschikken we ook over een eigen Travel Team die u en uw kind kunnen bijstaan met het regelen van de vluchten. Indien mogelijk, plaatsen we vrijwilligers uit hetzelfde land op dezelfde vlucht. Ook helpen we een handje bij het visum.
  • Bij aankomst: Uw kind wordt op de luchthaven opgewacht door een medewerker van Projects Abroad en naar zijn/haar gastgezin of groepsaccommodatie gebracht. Vanaf het moment van aankomst bieden we 24/7 begeleiding en uw kind ontvangt dan ook direct de noodnummers van onze lokale medewerkers. Mocht uw kind bijvoorbeeld ziek worden, dan zullen we altijd samen naar de dokter gaan.
  • Op de bestemming: Jongerenreizen zijn volledig begeleid, wat betekent dat alle vrijwilligers onder toezicht van en naar hun project zullen gaan. Verder zullen ook lokale medewerkers aanwezig zijn gedurende de activiteiten en de trips tijdens het weekend. Uw kind zal dan ook nooit alleen worden gelaten en er is altijd begeleiding aanwezig.

Kan mijn kind ter plaatse in contact blijven met ons?

Wanneer uw zoon of dochter aankomt op de bestemming, wordt er direct een introductie georganiseerd. De lokale begeleider laat de jongeren dan onder andere zien waar ze een lokaal SIM-kaartje kunnen kopen. In sommige bestemmingen is er ook toegang tot internet, zijnde bij het gastgezin of in een internetcafé in de stad. Begeleiders van de Jongerenreizen zien er te allen tijde op toe dat vrijwilligers hun ouders contacteren vanaf het moment dat ze aangekomen zijn.

In wat voor soort accommodatie verblijft mijn kind?

De meeste van de jongeren zullen verblijven bij gastgezinnen, die wij zorgvuldig hebben uitgekozen op basis van veiligheid, gastvrijheid en comfort en met wie wij al jaren een goede band hebben. Vrijwilligers zullen met open armen worden ontvangen, en meestal zullen ze hier met een kleine groep samen verblijven. Verblijven bij een gastgezin geeft uw kind ene unieke mogelijkheid om de lokale cultuur en de manier van leven ter plaatse ten volle kunnen beleven.

Aangezien sommige Natuurbehoud & Milieu jongerenreizen op zeer afgelegen locaties plaatsvinden, zullen vrijwilligers hier in een gedeelde groepsaccommodatie verblijven dichtbij het project. Op sommige bestemmingen, zoals Nepal en Mongolië, zullen vrijwilligers verblijven bij een lokaal hotel of in een gastenverblijf.

Wat staat er op het menu?

Alle vrijwilligers die deelnemen krijgen drie maaltijden per dag geserveerd die meestal geïnspireerd zijn op de lokale keuken. Ook wordt op veel projecten een bezoek gebracht aan lokale restaurants. Mocht uw kind speciale dieetwensen of allergieën hebben, dan kan dit aangegeven worden op het inschrijfformulier en dan zullen we hier rekening mee houden.

Hoeveel andere vrijwilligers zijn er aanwezig op het project?

Het aantal vrijwilligers op een project hangt af van het aantal aanmeldingen voor het specifieke project. Over het algemeen nemen ongeveer 10 tot 15 internationale vrijwilligers deel aan een jongerenreis, maar soms kan dit zelfs oplopen tot 30 jongeren. Meld je je aan voor een niche project, dan zal het aantal vrijwilligers echter lager zijn. Neem contact met ons op indien u wilt weten hoeveel andere vrijwilligers zich hebben aangemeld voor een bepaald project.

Wat voor soort taken gaat mijn kind uitvoeren?

Het takenpakket hangt af van het project dat uw zoon of dochter kiest. Over het algemeen zullen vrijwilligers een combinatie van praktische, sociale en culturele taken volbrengen op het project. Elke jongerenreis heeft een vooraf opgestelde dagindeling. Deze dagindelingen kun je vinden op de project pagina’s van de verschillende jongerenreizen en hier kunt u een voorbeeld zien.

Ook monitoren we elk jaar de impact van alle jongerenreizen. Lees dit impact rapport vooral eens voor om te kijken wat een positief verschil uw kind kan maken tijdens deze reis.

Is er sprake van een taalbarrière?

Bij de meeste gastgezinnen spreken ze basis Engels. Verder is er tenminste één lokale medewerker, zo niet meerdere, die goed Engels spreken. Daarnaast biedt een jongerenreis uw kind een perfecte mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe talen en zijn/haar Engels te verbeteren.

Er zijn goedkopere alternatieven voor vrijwilligerswerk. Waarom moet ik toch Projects Abroad overwegen?

Bij de deelnamekosten zitten onder andere de maaltijden, accommodatie, transport van en naar je project, transport van en naar de luchthaven en de reisverzekering inbegrepen. Ook staan er 24 uur per dag, 7 dagen per week lokale medewerkers voor uw kind klaar en zijn de jongerenreizen volledig begeleid. Als laatste zijn ook de sociale activiteiten en de trips tijdens het weekend inbegrepen.

Daarnaast willen we met de Jongerenreizen ook een positief verschil maken, lange termijndoelen behalen en een duurzame impact hebben op de gemeenschappen waarin zij werken. In het Jongerenreizen Impact Report 2016 lees je meer over wat zij afgelopen jaar bereikt hebben.

Moet mijn kind nog extra zakgeld meenemen?

We raden aan dat ze een beetje zakgeld meenemen indien ze graag iets extra kopen om te eten of een souvenir van de bestemming willen aanschaffen.

Mijn vraag staat er niet bij. Hoe kan ik meer informatie verkrijgen?

Voor meer informatie kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen, waarna één van onze program advisors je graag verder helpt.

Nuttige links:

De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲