You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Oceaan & Duiken in Thailand

Overzicht
Project overzicht

2
weken
 • zondag 8 december 2019 t/m zaterdag 21 december 2019
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
 • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020
 • zondag 6 december 2020 t/m zaterdag 19 december 2020
4
weken
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020

 • Waar: Ao Nang
 • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol: Voordat je begint zal je een duik cursus volgen om je brevet te halen. Je helpt mee om de onderwater wereld in deze regio te beschermen, zo controleer en bescherm je het koraalrif. Ook werk je mee op het land om o.a. het Thaise strand schoon te maken of het planten van bomen
 • Accommodatie: Groepsaccommodatie / hotel
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud project in Thailand

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Thailand voor 2 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Dit natuurbehoud project is echt een aanrader voor enthousiaste en gedreven vrijwilligers die van duiken houden of willen leren duiken en die willen dat de flora en fauna onder water nog lang blijft bestaan. Samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar Ao Nang.

Jongerenreis natuurbehoud project in Thailand

Als vrijwilliger begin je dit project met het behalen van je duikbrevet. Dit doe je door een internationaal erkende duikcursus van PADI Open Water te volgen. Tijdens de eerste lessen leer je gelijk hoe je moet ademen in ondiep water met een masker. Je leert het ‘buddy systeem’ en natuurlijk de nodige gebarentaal, zodat je onder water met de andere vrijwilligers kunt communiceren.

Zodra je het duikbrevet hebt behaald, bieden we je de unieke kans om deel te nemen aan het natuurbehoud project om de onderwater wereld in deze regio te beschermen. Je zal daarnaast onder water een hoop mooie, tropische vissen tegenkomen maar ook schildpadden, zee-egels, koraal en een hoop dieren waar je het bestaan nog niet van wist. Daarnaast bied je een helpende hand bij het schoonmaken van het Thaise strand.

Na 2 of 4 indrukwekkende weken keer je terug naar huis met een internationaal erkend duikbrevet en een schat aan duikervaring. Bovendien heb jij als vrijwilliger een waardevolle bijdrage geleverd aan het behoud van dit prachtige natuurgebied en leuke tijd gehad met de andere vrijwilligers.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een natuurbehoud project in Thailand als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Thailand

Je verblijft deze 2 weken samen met de andere vrijwilligers in een gezamenlijke accommodatie of in een hotel. Je zal met meerdere vrijwilligers op een kamer slapen, waardoor een hechte band ontstaat. Samen kun je uit eten gaan of er wordt voor je gekookt. Daarnaast krijg je natuurlijk de mogelijkheid om te proeven van al de lekkere gerechten uit de Thaise keuken.

Weekendactiviteiten in Thailand

In het weekend organiseren we verschillende activiteiten. Je krijgt de kans om een lokale markt te bezoeken om zo de Thaise cultuur een beetje beter leren kennen, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker de ontspannen en een Thaise massage te nemen. Ook samen met de andere vrijwilligers kun je activiteiten ondernemen zoals een middag kajakken. Natuurlijk organiseren we ’s avonds doordeweeks ook van alles zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere project naar: Natuurbehoud project - Oceaan & Duiken in Thailand.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲