You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Vietnam

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

  • Waar: Hanoi
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Samen met de andere vrijwilligers ga je het personeel in Vietnam assisteren in de lessen, het organiseren van leuke activiteiten en algemene ondersteuning
  • Accommodatie: Hostel / groepsaccommodatie
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg van Vietnam

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Vietnam, ga je vrijwilligerswerk doen voor 2 weken. Het wordt een bijzondere reis, samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar Hanoi om daar de helpende hand te bieden in een zorgcentrum. Ondanks dat deze groepsreis slechts 2 weken duurt, zal je meewerken aan een hoop activiteiten. Laat je onder dompelen in de Vietnamese manier van leven en je zult een zomer beleven die je nooit meer vergeet.

Jongerenreis vrijwilligerswerk in Vietnam

Samen met de andere vrijwilligers ga je het personeel in Vietnam assisteren tijdens de lessen. Je organiseert bijvoorbeeld leuke activiteiten voor de kinderen op het gebied van kunst of misschien zijn er wel leuke sportactiviteiten te verzinnen.

Daarnaast zal je enige tijd besteden aan een verf- en decoratieproject. Hiermee lever je een waardevolle bijdrage aan de lokale bevolking van Vietnam. Bovendien zullen ook de kinderen je erg dankbaar zijn voor komst.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Vietnam en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Vietnam

In Hanoi zal je met de andere vrijwilligers verblijven in een nabijgelegen hostel of een groepsaccommodatie op je project, dit hangt af van het aantal deelnemers van deze jongerenreis. Wij zullen wel altijd voor je maaltijden zorgen, zo wordt het mogelijk om typisch Vietnamese gerechten te proeven. In de avonden kun je in groepsverband er op uit trekken en de stad verkennen.

Weekendactiviteiten in Vietnam

Dit doe je samen met de andere vrijwilligers in groepsverband, waardoor het zeker een gezellige tijd gaat worden. Tijdens het weekend ga je onder andere een bezoek brengen aan het platteland van Vietnam. Ook zal je tijdens deze twee weken veel leren over de indrukwekkende geschiedenis die Vietnam met zich meebrengt. Natuurlijk worden er doordeweeks ’s avonds ook leuke activiteiten georganiseerd zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Vietnam.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerensreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲