You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren fysiotherapeuten in Nepal

Overzicht
 • Waar: Kathmandu
 • Type projecten: Ziekenhuis of centrum voor mensen met beperkingen
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het opstellen van actieplannen voor patiënten, het behandelen van patiënten en het trainen van je lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een bachelor diploma fysiotherapie, minimaal 2 jaar werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden.

Als vrijwilliger op dit fysiotherapie-project bied je hulp aan patiënten met een lichamelijke beperking in en rond Kathmandu. Hierbij gaat het vooral om hulp bij chirurgische ingrepen, revalidatie of mobiliteitstraining.

In Nepal heeft slechts 15% van de bevolking toegang tot de nationale gezondheidszorg. Wij werken samen met particulier gefinancierde organisaties die medische zorg willen geven aan kansarme patiënten.

Dit fysiotherapie-project is perfect geschikt voor gekwalificeerde professionals die als vrijwilliger in het buitenland willen werken of ervaren fysiotherapeuten tijdens een sabbatical.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren fysiotherapeuten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Nepal?

Een Projects Abroad vrijwilliger helpt een kind in Nepal met fysiotherapie oefeningen.

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd fysiotherapeut gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Patiënten helpen revalideren na een ongeluk, verwonding of een beroerte. Het werk houdt o.a. in:
  • Assisteren bij corrigerende chirurgie of mobiliteitstraining.
  • Patiënten helpen die problemen hebben met gewrichten of rugwervels, bijvoorbeeld na een chirurgische ingreep.
  • Medische dossiers van de patiënten bijhouden en rapporten schrijven.
 • Een behandelplan maken dat ouders laat zien hoe ze bepaalde oefeningen met hun kinderen kunnen doen.
 • Trainingen organiseren voor Projects Abroad-vrijwilligers die in andere zorgcentra werken (facultatief)

Als fysiotherapeut op dit vrijwilligersproject werk je van negen uur 's ochtends tot vier uur 's middags, van maandag tot en met vrijdag. Je kunt deelnemen aan fysiotherapie-workshops die door Projects Abroad georganiseerd worden.

In de medische instituten waar wij mee samenwerken worden patiënten van alle leeftijden behandeld en we bekijken per geval welke werkplek het best bij de vrijwilliger past. Als je specifieke interesses of een bepaalde expertise hebt, laat ons dat dan weten.

Het project loopt het hele jaar door. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als fysiotherapeut betekenen?

Een ervaren vrijwilliger van Projects Abroad helpt kansarme mensen door middel van fysiotherapie.

Op dit fysiotherapie-project krijg je de kans om zelfstandig te werken en doe je ervaring op met het behandelen van patiënten in een veeleisende omgeving. Je werkt samen met gekwalificeerde lokale fysiotherapeuten die graag horen hoe patiënten in jouw eigen land behandeld worden. Je wisselt ideeën met elkaar uit en kunt zo ook je eigen vaardigheden verbeteren.

Door de samenwerking met je nieuwe collega's leer je de Nepalese cultuur en levenswijze kennen. Zowel het medische team als de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Nepal zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Nepalees gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Agenda informatiedagen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲