You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren logopedisten in Fiji

Overzicht
 • Waar: Nadi en Lautoka
 • Type projecten: Bijzonder onderwijs (‘special needs schools’)
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het ondersteunen van lokale docenten, het helpen van kinderen (en hun ouders) met oefeningen en technieken en aan het bijhouden van de voortgang van de kinderen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk (m.u.v. vakantieperiodes in december, januari, rond Pasen en in augustus)
 • Vereisten: Minimaal een bachelor diploma logopedie, bij voorkeur minimaal 2 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden.

Als vrijwilliger op dit vrijwilligersproject in Fiji zal je als gekwalificeerde logopedist je kennis kunnen inzetten om leerkrachten te helpen met kinderen die behoefte hebben aan gespecialiseerde ondersteuning als gevolg van een spraakgebrek. De Lautoka Special School en het Nadi Centre for Special Education zijn scholen voor primair onderwijs en beroepsonderwijs gericht op kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Ze hebben hier echt behoefte aan een logopedist en andere specialisten om de ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen.

Je zal als gekwalificeerde logopedist de kinderen in de klas helpen met spraak en taal.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren logopedisten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Fiji?

Vrijwilligerswerk logopedist in Fiji

Universiteiten in Fiji bieden geen studieprogramma aan op het gebied van logopedie en daarom zijn vrijwilligers op dit vakgebied heel belangrijk in de educatieve centra waar wij we mee samen werken.

Jouw hulp als ervaren logopedist zal de kinderen enorm vooruit helpen. Jouw bijdrage en ondersteuning in de klas zullen ook positief bijdragen aan de kwaliteit van lesgeven van het andere personeel.

Je werkt onder het toezicht van de ‘Head Teacher’ en volgt de richtlijnen van de organisatie. Je werkt nauw samen met de andere leerkrachten als deel van het team. Je zal je ook moeten aanpassen aan de cultuur van de school en de omgeving.

Je krijgt ook de kans om de leerkrachten op te leiden en hen te betrekken bij jouw werk met de kinderen.  Daarnaast kun je gevraagd worden om ook de ouders te helpen en hen oefeningen en technieken te leren die ze met hun kinderen kunnen gebruiken.

Je zal ongeveer 18 tot 35 uur per week werken, soms ook buiten de kantooruren. Dit zal afhangen van je individuele project en welke rol je inneemt in samenspraak met je project coördinator.

Dit project loopt heel het jaar door en je kunt zelf bepalen wanneer je start. De minimum verblijfsduur is 2 weken, maar besef wel dat als je langer blijft je meer kunt betekenen.

De scholen in Fiji hebben hun belangrijkste vakantieperiodes in december en januari, rond pasen en ongeveer 3 weken in augustus. Dit project vindt alleen plaats als de scholen open zijn. Neem contact met ons op voor de exacte vakantiedata.

Wat kan dit project voor mij als logopedist betekenen?

Logopedist als vrijwilliger in Fiji

Je werkt samen met een zeer toegewijd team dat zich volledig inzet voor de diensten die ze aanbieden. Werken met vaak gelimiteerde middelen en onervaren medewerkers, geeft je de kans om je eigen expertise aan te passen en te ontwikkelen in een nieuwe werkomgeving. Je zult vaak nieuwe uitdagingen aangaan waarmee je waarschijnlijk nog nooit bent geconfronteerd. Door deze culturele uitwisseling leer je verschillende nieuwe methodes en technieken in je eigen discipline.

Je krijgt ook de kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in verschillende gebieden.

Deze kunnen zijn (en zijn project gebonden):

 • Beoordelen van de behoeften van de projectpartner.
 • Samenwerken met de projectpartner om efficiëntere en effectievere systemen op de werkplek te ontwikkelen.
 • Samenwerken met de projectpartner om ‘outreach’ programma's te ontwikkelen in de lokale gemeenschap en daarbuiten.
 • Je expertise gebruiken om personeel en andere vrijwilligers op te leiden.
 • Je initiatief en probleemoplossende vaardigheden gebruiken voor het ontwikkelen, opzetten en beheren van programma 's.
 • Opvolgen van bestaande of nieuwe programma 's.
 • Ontwikkelen en bijdragen aan projectevaluatierapporten om te helpen met de continuïteit tussen de vrijwilligers.

Dit alles voorziet je van een waardevolle ervaring en nieuwe vaardigheden die handig zijn voor je loopbaan. Het geeft je ook de kans om je bestaande expertise op een waardevolle manier in te zetten waar het echt nodig is.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject in Fiji?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding zodat je verblijf in Fiji zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een gastgezin in Fiji, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar je niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲