You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor sociaal en maatschappelijk werkers in Bolivia

Overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Cochabamba
 • Type projecten: Dagopvangcentra voor mensen met beperkingen
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: 8 – 35 jaar
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen mee met de dagelijkse zorgtaken zoals wassen, aankleden en eten geven. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring geef je bijvoorbeeld workshops aan je lokale collega’s, bespreek je nieuwe werkmethoden en werk je aan observaties en evaluaties van de kinderen en volwassenen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een relevante afgeronde bachelor opleiding en goede Spaanse taalvaardigheden (minimaal intermediate niveau).

Als sociaal-maatschappelijk werker op dit sociale vrijwilligersproject help je kinderen en volwassenen in bijvoorbeeld zorgcentra in Cochabamba, Bolivia. Je biedt hulp aan kinderen die mishandeld of misbruikt zijn en je werkt met kinderen die speciale aandacht nodig hebben. Dit kan emotioneel zwaar werk zijn, maar het geeft ook veel voldoening en je levert een belangrijke bijdrage aan de lokale sociale zorg.

Dit sociale vrijwilligersproject is perfect geschikt voor pas afgestudeerden, gepensioneerden of professionals uit de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk die een sabbatical genomen hebben. Het is verder belangrijk dat je al goed Spaans spreekt wanneer je aan dit project begint.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren sociaal en maatschappelijk werkers bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Bolivia?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd sociaal en maatschappelijk werker gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Werken met kinderen van alle leeftijdsgroepen om ervoor te zorgen dat ze goed gewassen, gekleed en gevoed zijn etc.
 • Workshops geven aan de lokale sociale zorgverleners over onderwerpen als:
  • Hoe om te gaan met ziekte en handicaps.
  • Nieuwe activiteiten voor de kinderen.
 • Bespreken hoe de werkmethoden in het dagopvangcentrum verbeterd kunnen worden.
 • De kinderen observeren en evalueren.
 • Met familieleden of verzorgers spreken om een goed beeld van de situatie te krijgen.

Vrijwilligerswerk sociaal werker in Bolivia

Het bovenstaande is maar een kort overzicht van de verschillende mogelijkheden, want we werken met een groot aantal verschillende instituten. Je kunt je kennis en ervaring ook inzetten in een centrum met kinderen en volwassenen van 8-35 jaar die speciale behoeften hebben.

Een andere mogelijkheid is een dagopvangcentrum voor jonge kinderen en tieners in Cochabamba. Hier werk je met kinderen uit achtergestelde milieus die soms met misbruik te maken hebben gehad.

Als vrijwilliger op dit sociale project werk je ongeveer vier tot zes uur per dag, van maandag tot en met vrijdag. Het kan zijn dat je met een aantal verschillende instituten gaat werken. Op je eerste dag in Bolivia bepaal je samen met je project supervisor je uiteindelijke werkrooster. Je supervisor op dit sociale project heeft meer dan 15 jaar ervaring met speciale zorg en kan je dus goed ondersteunen en adviseren tijdens het project.

Het project loopt het hele jaar door. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als sociaal werker betekenen?

Dit project geeft je de gelegenheid om ervaring op te doen met vrijwilligerswerk in het buitenland en om met verschillende groepen kinderen en volwassenen te werken. Je zult zien hoe sociale zorg in een ontwikkelingsland wordt toegepast en met welke problemen sociaal-maatschappelijk werkers daar te maken hebben. Je werkt met ervaren professionals met wie je kennis en ideeën uit kunt wisselen.

Je brengt veel tijd door in de lokale gemeenschap en leert zo de Boliviaanse cultuur en levenswijze kennen. Het lokale medische team en de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Bolivia zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Boliviaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit sociale project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲