You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Cambodja

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Phnom Penh
 • Type projecten: Dagopvangcentra
 • Leeftijd van kinderen op het project: 3 tot 6 jaar 
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 10 - 50
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale medewerkers, spelen met kinderen, eenvoudige educatieve activiteiten en algemene ondersteuning geven
 • Accommodatie: Gedeelde accommodatie voor vrijwilligers
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze sociale projecten in Cambodja. Hoewel de burgeroorlog in Cambodja al lang voorbij is, blijft de herinnering in dit land voelbaar. Cambodja is nog steeds één van de armste landen in Azië. Met name kinderen zijn in dit land erg kwetsbaar. Als vrijwilliger help je kinderen in kinderopvang, straatkinderen of kinderen die besmet zijn met HIV/ AIDS. Het vergt veel energie, maar is tegelijkertijd heel erg dankbaar en leerzaam werk. Het is een ideale manier om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de lokale kinderen die vaak al veel meegemaakt hebben in hun leven. Jouw enthousiasme, inzet en motivatie zijn dan ook erg belangrijk! Het maakt daarentegen niet uit of je met of zonder ervaring vrijwilligerswerk wilt verrichten. Iedereen is meer dan welkom! 

Vrijwilligerswerk op een sociaal project in Cambodja

Tijdens het sociaal project in Cambodja leren vrijwilligers de kinderen basis Engels.

In Phnom Penh werken meeste vrijwilligers bij een lokale stichting genaamd, Khemara. Khemara is de oudste lokale stichting in Cambodja. Al sinds 1991 speelt deze stichting een significante rol in het bevorderen van de positie van vrouwen en kinderen, door direct samen te werken met de lokale gemeenschap. Projects Abroad en Khemara runnen samen 9 dagopvangcentra in de buitenwijken van Phnom Penh. 

Kansarme moeders brengen hun kinderen naar deze dagopvangcentra zodat zij kunnen gaan werken om brood op de plank te krijgen. Als vrijwilliger is het jouw taak om te assisteren bij de zorg van deze kinderen en hen te helpen bij hun ontwikkeling. De kinderen zijn tussen de 3 en 6 jaar oud en de grootte van de groep varieert tussen de 20 en 50 kinderen. In de dagopvangcentra krijgen de kinderen medische verzorging, onderwijs en drie maaltijden per dag. Jouw dagelijkse taken kunnen variëren van het voorlezen voor de kinderen, tot het samenwerken met het lokale personeel om hun Engels te verbeteren. Alle vrijwilligers worden begeleid door het lokale personeel en krijgen mogelijk ook de kans zich in te zetten voor de rechten van het kind binnen de gemeenschap.

Als vrijwilliger zorg je er ook voor dat de kinderen leren over hygiëne, op tijd hun maaltijden krijgen en maandelijks een gezondheidscheck krijgen. Als het gaat om onderwijs, kan je het personeel en het opvangcentrum assisteren bij het uitvoeren van activiteiten gericht op het alfabet, leren tellen en aanleren van sociale vaardigheden. Je zal ook les kunnen geven in andere activiteiten, zoals zingen, spelletjes, tekenen en schilderen. Gedurende het jaar worden er daarnaast 4 mini campagnes gehouden, gericht op onderwijs en taal, sport en buitensport, het milieu en gezondheid en hygiëne. Hier kan je ook een bijdrage aan leveren.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Cambodia.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Ineke van der Biest op het sociale project in Cambodja
Ineke van der Biest
Ik had gekozen voor het sociale project maar heb het kunnen combineren met het lesgeefproject en daar ben ik echt blij om. De eerste dagen waren zeer zwaar maar je voelt je zo nuttig op het einde van je dag als je vertrekt met al die lachende gezichtjes en handjes die je uitzwaaien. Lees meer...

Overige informatie

Projects Abroad is altijd bereid om vrijwilligers op sociale projecten extra hulp te bieden, bijvoorbeeld door knutselmateriaal te verstrekken of door een gezamenlijke dag te organiseren, waar alle vrijwilligers meehelpen een kinderspeelplaats bij één van de kleuterscholen op te knappen. Input van vrijwilligers is van harte welkom en we staan altijd open voor nieuwe ideeën om de levenskwaliteit van deze kinderen te verbeteren.

Je werkdag start normaal gesproken rond 8:30u en eindigt om ongeveer 15:00u, maar dit kan soms variëren. Je exacte werkuren hangen af van je project en jouw individuele rooster. Sommige vrijwilligers wonen dichtbij hun project en kunnen tijdens de lunch bij hun gastgezin eten, voor wie het gastgezin te ver weg is om naar terug te keren wordt lunch op het project verzorgd. 

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Cambodia Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲